BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 13:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] HID firmy Well-Done?
PostNapisane: 6 października 2008, 22:01 
Forumowicz

Moje BMW: G21 Touring
witam jesli w złym dzaiel to przeporaszam ale nie wiedzialem gdzie mam zamiescic ten post..
tak wiec chce sobie załozyc zestaw HID do mojego auta w zwiazku z tym zaczałem poszukiwania na allegro i wyczaiłem taka aukcję:
http://allegro.pl/item445484245_well_done_xenon_hid_xenony_warningcanceller_canbus.html
co myslicie o tym? generalnie chodzi mi o tą firmę czy warto bo cena jakos sporo nizsza niz pozostale zestawy na allegro...nibyjest opis ale wszedzie pisza to samo wiec bylbym wdzięczny jesli cos mozecie powieziec na ten temat.
pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: a
PostNapisane: 6 października 2008, 22:13 
Forumowicz

powiem Ci jedno "co tanie to drogie"zapytaj czy dają gwarancje na te dokładnie zestawy ponieważ handluje z jedną firmą i też ma zestawy po 120 zł dlatego że są wadliwe to dali niską cene i spiep.. z tym poprostu sie pozbywają shitu a nawet jak daja gwaracje przy rozpatrzeniu powiedza że to wina użytkownika więc osobiście odradzam jak chcesz kupić coś dobrego to kup jakąś używke ale ori koszt ok 400-600 zł

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 00:44 
Forumowicz

pytalem o gwarancje własnie i odpisaali ze jest 12 miesiecy...ale moze faktycznie jest jak mowisz ze moga i tak pozniej nie uwzglednic reklamacji itd. sam nie wiem cene jednak kusi :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 07:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: 325i
Kod silnika: M50B25 Vanos
jak ci nie uznaja reklamacji to zawsze Ci pozostaje urzat konsumęta... fakt takie sprawy sie tocza i tocza ale w koncu oddadza ci kase :) Kumpel mial tak z butami dal za nie ponad 300 zl i po 3 miesiach sie porozklejaly oddal do reklamacji i napisali mu ze te buty sa na hale a nie do chodzenia po dworze ale wlasnie wyzej wspomniany urzat zalatwil sprawe oddali mu kase i jeszcze musieli pokryc koszty sprawy. Fakt ze wszystko trwalo ponad 3 miesiace.

Tylko pozostaje pytanie czy warto tracic czas i sie stresowac....

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 07:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: Wierne
Kod silnika: M52B28
Konop napisał(a):
pytalem o gwarancje własnie i odpisaali ze jest 12 miesiecy...ale moze faktycznie jest jak mowisz ze moga i tak pozniej nie uwzglednic reklamacji itd. sam nie wiem cene jednak kusi :P

gwarancje dają 12 miesięcy ale pewnie na same przetwornice, żarniki nie obejmuje gwarancja

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 10:35 
Forumowicz

czyli co darować sobie? ale te zestawy HID kosztuja tez niewiele wiecej bo okolo 160zł itd. nie mowie tu o oryginałach ale o takich wlasnie zestawach...

Tytuł: xenon
PostNapisane: 7 października 2008, 10:51 
Forumowicz

http://moto.allegro.pl/item434214555_mc ... dawca.html te zestawy zakładam klientom i nie narzekają a z reklamacją nie ma problemu dzwonie że sie zepsuło i za dwa dni mam już to w domu. Weż pod uwage że jak Ci sie coś spali to nie masz światła.pozostaje wymienić na żarówki a jak jesteś daleko od domu i nie masz przysobie? Albo masz ale wymieniaj na drodze.... a jak jedziesz z jednym światłem to zwracasz na siebie uwage. i bedzie Cie denerwowało to że co chwile bedziesz z tym robił takie jest moje zdanie

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 11:05 
Forumowicz

Dzieki kolego maro_bmw_318 za poesłanie tego linka i kilka słow...w takim razie musze sie wstrzymac jeszcze troszke i odłozyc troche grosza...myslalem ze cos tanim koszte uda sie zrobic ale chyba faktycznie jest ta ze co tanie to moze byc drogie.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 11:06 
Uzależniony od forum :)

moim zdaniem normalny zestwa na allegro kosztuje ok 200zł, tańszego bym nie kupiłe i droższego napewno nie, a czy taki za 400 czy za 200 to ten sam schit z tajwanu

Obrazek

Tytuł: a
PostNapisane: 7 października 2008, 11:19 
Forumowicz

właśnie że nie a te zestawy za 200 czy za 170,150,120 to to samo ja rok temu kupowałem za 280 a teraz kosztują 180 ale do dziś mi służy.Kiedyś nie było takiej popularności tego i zbytu i jakośc spada bo zapotrzebowanie rośnie wiecie szybko szybko a "nagle to po diable" i tanie zestawy bym nie kupił teraz dużo kolegów sie przejechało na tym a najlepszym rozwiązaniem jest kupno ori używek z dobrego żródła

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 16:30 
Pierwsze kroki

Kolego przeczytaj dokładnie aukcje a dowiesz sie czego dotyczy oto cytat...Aukcja ta dotyczy pary układów Warning Canceller dla systemu xenonowego WD-02 oraz wszelkich innych..... niewiem czy może ja źle zrozumiałem ale nie jest to kompletny zestaw HID, wystarczy spojrzeć na pozostałe aukcje tego użytkownika i wszsytko jasne.

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 17:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52
dokladnie nie jest to caly zestaw trzeba czytac.......well done ma ogolnie najdrozsze zestawy na allegro ale mają dobrą pomocje towaru wszystko prosfesjonlanie zrobione ale za to sie placi...................

ktos tam wyzej napisal ze zestaw za 200 i za 400 to to samo i tu akurat niemasz racji...........racja ze wszystko jest chinskie......ale tam tez sa rozne jakosci wiekszosc sprzedawocow bierze zawsze te najtansze bo na thm sie zarabia bo jest tania i ida na ilosc spzreda 500 zestawowo i sie wycofuje.......... tak to wyglada...

ja przykladowo w swojej ofercie mam 4 rodzaje... sa nawet po 750zl z philipsa ale i sa po 170- tansze............w tym ze philips daje taki układ ze jak sie spali np przetwornica to oddajemy cały zestaw i dostaje sie kpl. nowy .......

duzo ludzi nabiera sie na to ze spzredawcy daja gwarancje na caly zestaw w tmy i zarniki........ tylko jest problem ze zaden zarnik nie bedzie uznany......

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 17:33 
Forumowicz

no wiec wkleje wam to co dostalem w odpowiedzi na maila w ktorym zapytalem co to jest za zestaw:

"Wityam serdecznie

W odpowiedzi na Pańskie pytanie chciałbym wyjaśnić, iż w skład zestawu wchodzą 2 przetwornice 2 żarniki.

Co do kosztów wysyłki to łączna cena wynosi 15,00zł pocztą za pobraniem
38,00zł pocztexem za pobraniem.

Jeśli chodzi o gwarancje to udzielamy jej na 12 miesięcy.
Obejmuje ona wszystkie podzespoły.

Pozdrawiam
Damian Skulik"

to teraz mi powiedzcie co powinno w takim zestawie jeszcze byc skoro to nie jest wszystko??

Tytuł:
PostNapisane: 7 października 2008, 18:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52
w auckji ewidentnie pisze "Przedmiotem niniejszej aukcji jest para na dwa reflektory układów Warning Canceller." koles pewnie nie spojrzal nawet zjakiej aukjci pisales tylkoz marszu odp .....zestaw u goscia kosztuje., http://allegro.pl/item446208720_well_do ... ratis.html z tej aukcji......................................................... niewiem na co ty liczysz ze kupisz zestaw xenonw w cenie dobrych zwyklych zarowek ? wystarczy poczytac opis aukcji i wszystko jasne.l

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 11:58 
Forumowicz

Aukcja ta dotyczy pary układów Warning Canceller dla systemu xenonowego WD-02 oraz wszelkich innych.

układy Warning Canceller - do usuwania problemów nie kompatybilności z elektroniką pokładową, niwelowania migania żarników przy uruchomionym silniku pojazdu oraz nie dopasowania impedancyjnego, często będącego przyczyną błedów komputera pokładowego

przecież jak byk napisane, że to nie jest zestaw HID :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:mur:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 21:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
buehehehee :rotfl: :rotfl: :rotfl:

E32 735i 92'
E36 318i 92'