BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 07:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] xenony
PostNapisane: 8 października 2008, 21:35 
Pierwsze kroki

witam wszystkich
jestem nowy na forum jak i nowy posiadacz bmw
znalazlem w necie ringi jak i xenony do niby latwego montazu w bmw 320 2004
pytanie moje jest naspepujace:
taki zestaw bylby dobry???

http://cgi.ebay.co.uk/H7-H1-XENON-HID-C ... 286.c0.m14
czy warto w to sie bawic wyglada to wiadomo swietnie w serii 5 sa ringi i jest ok
i co do montarzu rzeczywiscie jest tak latwe jak zapewniaja producenci??
z gory dzieki za odp.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2008, 22:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
montaz hidow jest dziecinnie prosty ;) napewno sobie z nim poradzisz tylko nie wystawiaj 8000K :kwasny: bo to juz wiocha najlepiej 4300K albo ewentualnie 600K ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 października 2008, 22:06 
Pierwsze kroki

a co do zestawy pod linkiem bedzie dobry?
jakie zarowki h7 czy h1 naprawde jestem zielony jezeli chodzi o te sprawy

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 08:26 
Forumowicz

Ludzie opanujcie sie troche... wchodze na forum i co drugi dzien jest temat:jaki xenon,czy bedzie dobry,xenon,jak załozyc xenon,jaka barwa xenonju,czy taka barwa xenonu bedzie dobra itd. itp. POSZUKAJCIE troche to naprawde nie boli,poza tym w necie jest multum artykułów,stron poswieconym oswietleniu xenonowemu.A jesli pytasz czy taki zestaw bedzie ok to skad mamy to wiedziec,nikt nie wie czego oczekujesz od oswietlenia, ja wiem czego oczekuje,sprawdziłem w necie,poczytałem opinie i wydałem 1000zł za instalacje xenonową.A co do tych z linka... w sumie jeden chinczyk składa te wszystkie hidy i jak trafisz to taki bedzie mozesz jezdzic długo a moze strzelic po miesiacu albo tygodniu.Tyle

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 09:18 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
cubi napisał(a):
Ludzie opanujcie sie troche... wchodze na forum i co drugi dzien jest temat:jaki xenon,czy bedzie dobry,xenon,jak załozyc xenon,jaka barwa xenonju,czy taka barwa xenonu bedzie dobra itd. itp. POSZUKAJCIE troche to naprawde nie boli,poza tym w necie jest multum artykułów,stron poswieconym oswietleniu xenonowemu.A jesli pytasz czy taki zestaw bedzie ok to skad mamy to wiedziec,nikt nie wie czego oczekujesz od oswietlenia, ja wiem czego oczekuje,sprawdziłem w necie,poczytałem opinie i wydałem 1000zł za instalacje xenonową.A co do tych z linka... w sumie jeden chinczyk składa te wszystkie hidy i jak trafisz to taki bedzie mozesz jezdzic długo a moze strzelic po miesiacu albo tygodniu.Tyle

Tak samo jak ten za 1000zł które wydałeś, mądrze mówiąc w błoto... i nie ma się co chwalić tym że wywaliłeś tyle kasy na próżno... a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:
Jeśli Ci przeszkadza czytanie o tym samym to nie wchodź w te linki i problem z głowy!!!!

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 09:49 
Forumowicz

Morfii napisał(a):
Tak samo jak ten za 1000zł które wydałeś, mądrze mówiąc w błoto... i nie ma się co chwalić tym że wywaliłeś tyle kasy na próżno... a skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko:
Jeśli Ci przeszkadza czytanie o tym samym to nie wchodź w te linki i problem z głowy!!!!

Ale to nie chwalenie sie bo mogłem wydac równie dobrze ponad 2000,ale mniejsza z tym. Różnice w jakosci wykonania widac bo miałem te hidy nie raz w rece,ale to tez moja sprawa co ja chce kupic i za ile i ja bede decydował czy ta kasa poszła w błoto czy nie. a czytanie o tym samym mi przeszkadza bo to zasmiecanie forum,wałkuje sie cały czas to samo. A w linki wchodze i bede wchodził bo jak co chce komuś cos pomóc ,ale jak otwieram i czytam to zamo ileś razy to rece mi opadaja.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 11:25 
Przyjaciel forum

Trzeba być cierpliwym... a to że te xenony są na czasie nic się nie poradzi...
może się mylę ale praktycznie każdy pyta o inne żarówki więc coś w tym musi być... w końcu trafi się na kogoś kto ma identyczny zestaw i będzie mógł się podzielić spostrzeżeniami a nie pisać że było już coś podobnego.......
jakość wykonania zestawów za 100zł i za 1000zł będzie duża ale jakość świecenia jest identyczna!
Kolego zamiast wypisywać to i owo lepiej byś zrobił jak byś opisał swój zestaw jaki masz , zrobił fotki w nocy i w dzień, foto żarówek, ewentualne uwagi czym się różni ten zestaw od tego za 100zł. i może nie było by tyle pytań co jak i dla czego :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 11:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Po pierwsze taki zestaw drozszy posiada homologacje europejskie co za tym idzie trzyma pewne standardy i jest przychylniej traktorany podczas kontroli drogowych.

Nie piszcie tu ze sie nie oplaca ich montowac, bo do czego to zmierzy - ludzie beda szli do salonu po auto i nie doloza 4000 zl za xenony, tylko beda do auta za 200 tys zł wkladac zestawy chinskie za 100 zł... Tak ma byc ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 12:12 
Forumowicz

qrax napisał(a):
Nie piszcie tu ze sie nie oplaca ich montowac, bo do czego to zmierzy - ludzie beda szli do salonu po auto i nie doloza 4000 zl za xenony, tylko beda do auta za 200 tys zł wkladac zestawy chinskie za 100 zł... Tak ma byc ?

szkoda słów ...skoro kolega morfii twierdzi ze dałem tyle kasy po nic bo chiński xenon swieci tak samo to oki,jego sprawa ,ale nikt mi nie powie ze instalacja firmy hella która jest duza firma i pakuje kupe kasy w testy,technologie itd. jest taki sam jak chiński
.
Morfii napisał(a):
może się mylę ale praktycznie każdy pyta o inne żarówki więc coś w tym musi być... w końcu trafi się na kogoś kto ma identyczny zestaw i będzie mógł się podzielić spostrzeżeniami a nie pisać że było już coś podobnego.......

ale jak jest chiński zestaw z mozliwościa wybrania żarówki pod odpowiednie mocowanie to rózni sie tylko mocowaniem.A jak ktos nie wie jaka ma zarówke u siebie to niech sobie sprawdzi i tyle gadki.JEsli chodzi o barwe to było tego multum,jak podłaczyc tez wszedzie sie znajdzie,co do jakosci to jeden czort bo wszystko to chinskie wiec jak ci sie trafi tak bedzie,wiec co jeszcze mozna pytac??

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 13:01 
Przyjaciel forum

He, he... ja i tak uważam że nie ma sensu wydawać kasy na ksenony za 4000zł jak można kupić a 100zł... ale to moja opinia :P
Jeszcze jedno nie mówmy tu o samochodach za 200tys. bo to oczywiste że jak kogoś stać na takie cacunio to i stać na xenony za 4000zł !!!! może i firma Hella wydaje dużo kasy na testy itp. ale po to by mieć odpowiednie certyfikaty i wypuszczać towar zgodny z normami... to tak jak porównać żarówki Philips do "no name"... jedne kosztują 60zł a drugie 20zł... i jak na złość Philips krócej świeci niż to chińskie G. z xenonami pewnie jest tak samo!!!
Więc morał jest prosty skoro świeci tak samo to po co przepłacać????
nie mówmy tu o świeceniu w warunkach labolatoryjnych lecz na ludzkie oko np. na dworze o zmroku...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 13:21 
Forumowicz

to znów sie z toba nie zgodze bo mam znajomych którzy jezdz na hidach i juz kademu przynajmniej raz przetwornica lub zarnik poszły. Ja jezdze na moim zestawie 4 lata i nic. A poza tym chyba cos znaczy to ze spece którzy naprawiaja przetwornice itd. nie chca nawet o tym dziadostwie chinskim słyszec. A co do helli no to fakt ze robia testy zeby miec certyfikaty i miec towar zgodny z normami,ale akurat to nie argument bo albo idziemy w poprawe bezpieczenstwa poprzez oswietlenie xenonowe które ma wszystkie certyfikaty normy itd. albo ten xenon jest tylko dla szpanu ze mi sie fajnie na niebiesko swieci jak w s klasie i mam w d...... wszystkie certyfikaty

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 13:51 
Przyjaciel forum

No nie ma się co oszukiwać ale są i zestawy takie które popsują się bardzo szybko i są takie co będą długo działały :) tak jak z każdym sprzętem elektronicznym....
to tak jak u nas w firmie kupili 3 nowe pasaty... 2 jeżdżą elegancko a 3 80% czasu spędza w serwisie... i niby VW to też dobra marka... przykro mi ale tek jest ze wszystkim...
znajomy znów prowadzi sklep z elektronarzędziami tylko i wyłącznie tych chińskich firm...
on sam opowiada że trafi się partia gdzie sprzęt psuje się praktycznie już u niego przy włączeniu... a są takie partie w których sprzęt działa 3-4 lata i to w firmach budowlanych...
i jak to on ujmuje... to kwestia losowania :P
no pewnie firma hella więcej wysiłku wkłada by jej produkty były mniej awaryjne... no ale zawsze trafi się taki szczęśliwiec który będzie miał wadliwy towar i to on zrobi największą reklamę firmie :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 14:01 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
Morfii a jezdzisz na chinskich oponach czy na markowych ?? Tez sa gumowe wiec po co przeplacac...

Jesli cos jest tandetne, tanie - nie wiesz jak sie zachowa. Ryzyko ze padnie, zepsuje sie, bedzie zle swiecilo, czy tez przetwornica spowoduje pozar jest duzo wieksze im cena jest mniejsza.

Placisz za komfort i bezpieczenstwo

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 14:02 
Forumowicz

No wiem wiem tylko ze jak mi przetwornica strzeli to ide do kolesia i on mi ja naprawia,a jak ktos ma hida i mu strzeli po roku i 3 dniach(bo chidy maja chyba 1 rok gwarancji) to pozostaje mu kupic nowego hida badz przetwornice.

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 19:56 
Zacna persona forum

cubi napisał(a):
sprawdziłem w necie,poczytałem opinie i wydałem 1000zł za instalacje xenonową
A kupiles ta instalacje za własne pieniadze czy ktos dał ci kase bo dla mnie jest to dzwine zeby wydac 1000zł :rotfl: :rotfl: :rotfl: jak dla mnie kazdy zakllada co chce i na ile go stac ty zakldasz hidy za 1000zł twoja sprawa ktos chce za 200zł jego sprawa

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 20:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
Chmielu napisał(a):
A kupiles ta instalacje za własne pieniadze czy ktos dał ci kase bo dla mnie jest to dzwine zeby wydac 1000zł :rotfl: :rotfl: :rotfl: jak dla mnie kazdy zakllada co chce i na ile go stac ty zakldasz hidy za 1000zł twoja sprawa ktos chce za 200zł jego sprawa

a po 1 i najwazniejsze nie każdego stać wydać 1000 na coś co można znaleść taniej i podobnej lub tej samej jakości , a żeby tak nie było nikt by nie kupował jakby padały po tyg czy tam roku natomiast nakład ciągle idzie i każdy pobiera nawet maluchy :hyhy: więc nie piernicz głupot cubi [kto się cubi ten się lubi] :rotfl: sorki ale to fakt

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 22:41 
Forumowicz

Chmielu napisał(a):
A kupiles ta instalacje za własne pieniadze czy ktos dał ci kase bo dla mnie jest to dzwine zeby wydac 1000zł

za bezpoieczenstwo i gwarancje dobrego wyboru mysle ze to dobre pieniadze,skoro twierdzisz idaczej twoja sprawa
Dankam735i napisał(a):
po 1 i najwazniejsze nie każdego stać wydać 1000 na coś co można znaleść taniej i podobnej lub tej samej jakości

podobni to sa bracia kaczynscy i nie wciskaj mi ze hella i byle chindus to podobna jakosc.
Dankam735i napisał(a):
a żeby tak nie było nikt by nie kupował jakby padały po tyg czy tam roku natomiast nakład ciągle idzie i każdy pobiera nawet maluchy

kazdy bierze bo myśli ze jest cool jak załozy xenon do zdezelowanej padaki czy malucha,dla mnie to załosne
Dankam735i napisał(a):
więc nie piernicz głupot cubi [kto się cubi ten się lubi]
nie tym tonem dobra? wiem co gadam,a ty wogóle widziałes jakas markowa instalacje a chinska??
Dankam735i napisał(a):
sorki ale to fakt

fakty to masz w tvn

ale tak jak kolega napisał niektórzy kupuja markowe opony a niektorzy chinskie bo tez z gumy.

Ostatnio edytowano 9 października 2008, 22:45 przez cubi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 22:45 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
cubi napisał(a):
ale tak jak kolega napisał niektórzy kupuja markowe opony a niektorzy chinskie bo tez z gumy
:super: :super: :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 9 października 2008, 22:54 
Zacna persona forum

cubi napisał(a):
za bezpoieczenstwo i gwarancje dobrego wyboru mysle ze to dobre pieniadze,skoro twierdzisz idaczej twoja sprawa
jezeli mowimy o bezpieczenstwie nie powinienes miec xenonow bo przypuszczam ze nie masz ani samopoziomowania lamp ani spryskiwaczy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 października 2008, 00:15 
Zacna persona forum

E30 Coupe 344i
to nie sa jedyne wyznaczniki bezpieczenstwa

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1