BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

czy chcesz aby polska zlotowke zastopile euro
tak chce euro 32%  32%  [ 21 ]
nie ! nie chce euro !! wole ZL !!! 68%  68%  [ 44 ]
Liczba głosów : 65
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 01:13 
jiGsaw napisał(a):
Afryka musi pomóc sobie sama przede wszystkim. Raczej nie chciałbym egzystować z nimi w jakiejkolwiek wspólnocie, bo to by było na zasadzie tylko i wyłącznie pasożytniczej, a wszelkie patologiczne konsekwencje na nas by się odbiły.

Czy chodziłeś na lekcje geografii w liceum? :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 08:28 
Forumowicz

Kyokushin
też podobałmi się KINGSAJZ i kraina Szuflandi,lecz nie chcę być w 1 szufladce z całą resztą Europy,no chyba,że z Kasią F. :hyhy:

makaron ma być włoski,pieczone kiełbaski+browar niemieckie,kapucha kiszona polska itp... itd...,a w kieszeni PL ZŁOTY,a nie EURO

co do ewentualnej wymiany/przelicznika tak czy inaczej dostaniemy po tyłku...,
a naszym sąsiadom jak wiele osób wcześniej napisało na dobre to nie wyszło(jeszcze 1 co im się opłaca to zakupy w polskich centrach handlowych,budowlanych,a czemu bo taniej)

co do ziemi-chodzi o masowe wykupywanie przez zagranicznych inwestorów(wg.mnie dopuszczalna jest tylko dzierżawa),którzy póżniej biorą dopłaty-czyje dla Polski,rozwoju itp.itd,a wyprodukowane zboża idą na zachód,zyski również,,,a potem polskie magazyny są puste,więc trzeba kupić na Ukrainie chociażby,a wiadomo jak mało to i cena w górę i tak na okrągło, :kwasny:
...i tak krok po kroku Polska będzie tylko z nazwy

;) do powyższego to jest tylko moje zdanie,a w temacie jest "ANKIETA",a jak na razie to zanosi się na przekomażanie na 100 stron i końcowe zamknięcie tematu z powodu grzania się kabli :rotfl:

ciekaw tylko jestem czy referendum w sprawie Euro zrobią ??? bo w takich sprawach decydować powinni wszyscy(zakładając,że przekrętu w wynikach nie będzie :hyhy: )babcie,dziadki,starzy,młodzi,ci co mają 1000 i 10000 na miesiąc

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 16:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
..::CZARNY::.. napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Afryka musi pomóc sobie sama przede wszystkim. Raczej nie chciałbym egzystować z nimi w jakiejkolwiek wspólnocie, bo to by było na zasadzie tylko i wyłącznie pasożytniczej, a wszelkie patologiczne konsekwencje na nas by się odbiły.

Czy chodziłeś na lekcje geografii w liceum? :)

Chodziłem, no i?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 16:43 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
JACA napisał(a):
Kyokushin
też podobałmi się KINGSAJZ i kraina Szuflandi,lecz nie chcę być w 1 szufladce z całą resztą Europy,no chyba,że z Kasią F.

Spox, rozumiem punkt widzenia :)
Ogólnie mam te same obawy, jakkolwiek wydaje mi się że do tych rzeczy nie dojdzie, no ale się okaże, ja się dostosuję do decyzji większości, jak będzie jakieś referendum czy coś.

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 20:14 
jiGsaw napisał(a):
Chodziłem, no i?

No to o Afryce pani nie mówiła chyba za wiele, albo nie słuchałeś jaka tam jest sytuacja :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 20:25 
Przyjaciel forum

Wiem jaka tam jest sytuacja i nic się nie zmieni dopóki biali będą tam jeździć/"wysyłać pomoc". To niczego nie zmienia, nadal nie chciałbym z nimi żyć w jakiejkolwiek wspólnocie, coś jeszcze?

Ps. Teraz zadowolony?

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Ostatnio edytowano 12 października 2008, 20:33 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 20:30 
jiGsaw napisał(a):
wysyłać pomoc.

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 20:46 
Uzależniony od forum :)

jiGsaw napisał/a:
wysyłać pomoc.

:rotfl:

jiGsaw, Czarnemu chodzi o coś innego, podejrzewam że o kolonie i niewolnictwo :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 20:58 
Przyjaciel forum

No też mi to przez myśl przeszło, ale była mowa o czasie teraźniejszym, obecnej sytuacji, poza tym to wciąż niczego nie zmienia, więc nie ma sensu prowokować dyskusji niepotrzebnej, przerabianej wielokrotnie. ;)

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 12 października 2008, 21:57 
Sylwek_ch napisał(a):
jiGsaw, Czarnemu chodzi o coś innego, podejrzewam że o kolonie i niewolnictwo :luka:

też. o naturalne skarby, jakie nakradli biali z Afryki. Kopalnie złota, i inne takie. Nakradli, nawysysali, napasożytowali i uciekają...

wcale łaski nie robią jakiejś wielkiej, że pomagają teraz mniej lub bardziej

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2008, 06:41 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
apropos Afryki ...

to gdyby tak sie nie dymali z nudow tam to byloby inaczej na swiecie... no ale co tu robic jak tam takie nudy...zasadzi ogora a potem sie dziwia ze po 9 miesiacach niemaja na jedzenie..a do tego jakas choroba...ech..porazka...pracuje czasami z tymi czarnuchami i jedno co moge powiedziec to to ze 90% tej rasy nie chce pracowac tylko sie obijac..

ogolnie jestem tez chyba rasista.. ale ciezko nim byc w obcym kraju..ale coz dla mnie blad tego swiata jest taki ze na zbyt wiele sie pozwala,wlasnie wszyscy chca miec wszystko wspolne,i najlepiej nic nie robiac...

taki Czarny, Turek, Arab...przyjezdzaja do Niemiec nie po to aby pracowac..ale po to aby zrobic kilkoro dzieci,dostac kindergeld,social,i dalej sobie siedza w domu ..ale nie wszyscy sa tacy..sa tacy co ciezko pracuja..ale to zadkosc... wkur...ia mnie to ze wlasnie ja na tych dymaczy,pasozytow musze pracowac...i nie mam czasu pomyslec o dziecku..taka jest prawda :/

Ostatnio edytowano 13 października 2008, 07:05 przez 7ka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2008, 14:15 
Przyjaciel forum

Sylwek_ch napisał(a):

też. o naturalne skarby, jakie nakradli biali z Afryki. Kopalnie złota, i inne takie. Nakradli, nawysysali, napasożytowali i uciekają...

wcale łaski nie robią jakiejś wielkiej, że pomagają teraz mniej lub bardziej

Takie to były czasy, silniejszy podbijał słabszego, nie bez powodu oczywiście. Teraz w sumie też tak jest, tylko na mniejszą skalę i nie nazywa się tego wprost, wystarczy spojrzeć na politykę Rosji czy USA. Co do pomocy to jest ona kompletnie bezcelowa i obie strony na tym tracą, choć pozornie tak to może nie wyglądać.

7ka dobrze piszesz, tyle że do nadwyżki ludności w Afryce przyczyniają się też biali sponsorzy w pewnym stopniu.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2008, 15:19 
Forumowicz

Moje BMW: robi się
JESTEM ZA EURO

Nie będę pisać dla czego, bo to drażliwy temat, jedną główną rzeczą to jest, to iż zniknie ryzyko kursowe, a to dla osób prowadzących działalność i mających do czynienia z kontrahentami z europy, a co za tym idzie rozliczającymi się w euro, to dość znaczący argument.

1. Pisanie rzeczy w stylu że wszystko podrożeje jest śmieszne. Dlatego, że bardzo chętnie zamieniłbym swoje zł na eu za ceną swoich produktów, ale jest jeszcze coś takiego co nie zmini się po wejściu euro a mianowicie jest to konkurencja :super:

2. Niemcy już od dawna kuleją, zaczeły kuleć przed przyjęciem euro, i rzeczywiście żyje się im gożej, ale to nie jest sprawa euro tylko ich polityki socjalnej, taniej siły roboczej zza wschodniej granicy, a na dodatek doszedł globalny kryzys finansowy :zdegustowany:

Kurde miałem nie pisać :P

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 21:20 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Wciąż większość z Was jest przeciwna Euro w Polsce? Jeden z moich pięciu głównych dostawców zmienił już całkowicie cennik w związku z poszybowaniem cen Euro :/

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 21:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
stones1, no i właśnie. Chwilowa radość nas że złoty tak mocny to nic innego jak to, że jesteśmy dużo w tyle za USA i zachodnią częścią Europy. Teraz nas dotknął kryzys i mimo że USA i Europa dalej w kryzysie u nas skutki będą jeszcze długo się ciągnąć toć to dobpiero początek :/ W ciągu miesiąca euro, dolar i funt podskoczyły o prawie 1 zl :O

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 21:42 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
tak, myśle że za tym dostawcą (duży bezpośredni importer wielu znanych marek) pójdą kolejni. W każdej branży zresztą. Narazie nie będe brał towaru od tego dostawcy... w każdym razie różnica między ceną z wczoraj a z dzisiaj wynosi 25 % . Nic tylko cieszyć się że mamy własną walutę :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 21:58 
Zacna persona forum

hej stones to nie koniec to początek ,widzialeś kiedyś światowy kryzys ekonomiczny trwający jeden miesiąc

Tytuł:
PostNapisane: 23 października 2008, 22:24 
Pierwsze kroki

Jestem za €uro, bo i tak tego nie unikniemy. Popatrzcie co się teraz dzieje z kredytami w obcej walucie. Będzie większa stabilność a i nie stracimy na chwiejnym kursie złotego.

Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2008, 00:08 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: m40b18
ja przeciw... zobaczcie co się działo chociażby we Włoszech... nawet Niemcy narzekają... a ero wcale nie musimy mieć, możemy je spokojnie uniknąć...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1