zbigniewst napisał(a):
prawej u ciebie nie zamowilem...a Lemforder to ma byc Lemforder i nie interesuja mnie co jest miedzy firmami...udowodnic moge i nie nazywam cie zlodziejem tylko wkurzyles mnie twoje wypowiedzi na temat Polskich firm...jestem starszym czlowiekiem i swoje doswiadczenie mam...skonczmy ten temat bo to do niczego nie prowadzi

Prowadzi. Do dwóch rzeczy - o Polskich regeneracjach pisze z DOŚWIADCZENIA z niemiecko brzmiącymi Lauberami i innymi gównami.
Jeżeli nie interesuje Cię to co jest między koncernami - protestuj przeciw globalizacji. Mi się nie podoba to że powstają przez te współprace sytuacje w których ktoś uparcie twierdzi że skasowałem za Lemfordera a wysłałem Kupe

. Tak nie jest. Przykłady moge mnożyć - wczoraj wysłałem sprzęgło Sachs do 540i z 97 roku z Lwówka pod Pniewami. Tarcza - z logo LUK na okładzinie, docisk - z logo Sachs, łożysko - z logo Sachs.
Jeśli chodzi o poduszki Lemforder.. To marka. Tak jak np. marka Ruville, która np. łożyska kół wyłącznie PAKUJE nie produkuje ich (choć inne części sami produkują, np. drążki kierownicze, wahacze), ale dobre bo dwóch firm: Koyo i FAG. Jak zamówisz u mnie łożysko Ruville uznasz że jestem oszustem bo w środku jest łożysko Koyo?

. Rolki marki Ruville - w 100% produktów INA w środku (to samo dotyczy rolek Febi i części rolek SKF). Dopóki są to czołowi producenci, dla mnie firma pakująca jest godna polecenia. Sam mam z przodu od 15 000 km łożyska marki Ruville (czyli Koyo, u mnie było jedno łożysko Koyo, jedno Fag - w MB przychodzą dwa łożyska na jedno koło). Co zabawne łożyska Ruville wychodzą taniej od zestawów FAG w pudełku FAG. Łożysk Koyo za to pod marką Koyo w PL nie kupisz. Tak samo zresztą jest ze sprzęgłami LUK, które przeważnie są droższe od Sachsa (w BMW) , a w Sachsie znajdujemy komponenty LUK

.
Corteco od kilku lat jest członkiem grupy Freundenberg skupiającej wiele czołowych marek (np. Vileda). Jest także czołowym dostawcą części na pierwszy montaż - głównie simmerringów i kół pasowych dwumasowych. Cała grupa Freundenberg jest uznawana za wiodącego na świecie dostawce innowacji w grupie uszczelnień i tłumienia wibracji dla przemysłu motoryzacyjnego. Marką odpowiadającą za to w Freundenberg jest Corteco (tak jak w ZF systemy Nivo są pod marką Boge). Od niedawna Lemforder bardzo mocno rozszerzył oferte swoich poduszek silników. Głównie, większość z nich to Corteco właśnie, które również taniej wychodzi jako Lemforder niż jako Corteco (gdzie jest jeszcze zaleźność że bezpośrednio pod marką Corteco nie ma takiego asortymentu jak pod marką Lemforder). Również Febi część poduszek kupuje i pakuje marki Corteco.
Ot cała tajemnica i kulisy mojego oszustwa
Jeśli chodzi o OE BMW, tę poduszke, to chyba pamiętasz że pisałem iż nie jestem w stanie uzyskać atrakcyjnej ceny na części OE BMW, czy zapomniałeś? I sugerowałem byś dowiedział się o cene w ASO BMW i sprawdził czy nie wyjdzie Cię taniej, ponieważ ja z BMW dostane np. 10%, ASO BMW nie ma w moim mieście, więć doliczą mi do poduszki za załóżmy 100 zł, 30 zł koszt wysyłki do mnie, więc już mam drożej niż w ASO, prawda? Dlatego mówie zawsze klientom pytającym o rzecz zarezerwowaną dla ASO BMW, że jeśli mają w pobliżu ASO, niech kupią bezpośrednio tam.
Corteco:
http://www.motofocus.pl/filmy/filmy_2626.php
"W roku 2005 CORTECO - jako uznany przez producentów samochodów specjalista w tworzeniu systemów kontroli i tłumienia drgań na pierwszy montaż wprowadziło do swojej oferty przeznaczonej na rynek wtórny nową grupę produktów - elastyczne koła pasowe. W dniu dzisiejszym firma CORTECO oferuje najszerszy na rynku wtórnym program elastycznych kół pasowych do większości współczesnych siników diesla w Europie. "
ZF (Lemforder) nie pozwoli sobie kupować gówna i markować tego swoją nazwą. Ale jak widzisz Corteco jest liderem w produkcji tych części i stąd w wielu, zwłaszcza tych do nowszych aut, poduszkach Lemforder (ale również Febi) znajdziesz produkty Corteco.
I jeszcze Zbigniew:
Wynalezienie przez inżynierów Freudenberg w 1970 roku poduszki hydraulicznej i zastosowanie jej do samochodów Mercedes Benz polepszyło zdecydowanie kontrolę wibracji i zwiększyło komfort pracy kierowcy. W dniu dzisiejszym poduszki olejowo gumowe stosowane są powszechnie w wielu miejscach samochodu. O specjalizacji CORTECO niech świadczy fakt, że konstrukcje są stosowane na szeroką skalę przez znane z jakości i trwałości firmy samochodowe, takie jak: DC, BMW, Volvo, SAAB i wiele innych. Najnowsze pojazdy wyposażane są w np. w poduszki silnika i skrzyni biegów o zmiennej charakterystyce (sterowane przez procesory pojazdu). Jest to możliwe jedynie tylko przy połączeniu użyciu techniki hydro.
http://www.motofocus.pl/index.php?aid=2614
Skoro właściciel marki Corteco WYNALAZŁ poduszkę hydrauliczną, widzisz sens dla ZF produkcji ich? Czy nie lepiej im współpracować w tej dziedznie? Gdybym ta poduszka dla Ciebie taniej wychodziła z Corteco pod marką Corteco zaproponował bym Ci ją, bo po co kupić tę samą rzecz drożej? Ale tu było tak, że to Lemforder wychodził taniej (w większości przypadków tak jest).
A jeżeli chcesz mi udowodnić to prosze zrób to.