BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 17:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 2.0 maglownica
PostNapisane: 18 października 2008, 19:40 
Forumowicz

Moje BMW: e36 320 bez vanosa
Kod silnika: m50b20
witam niedawno wymienialem przewody wpomagania kierownicy

Obrazek
i wkręcaja przewod do maglownicy ukręcilem sróbe ilosc ile zostala w maglownicy zaznaczylem na zdjeciu
Obrazek
i tu pytanie czy da sie jeszcze cos z tym zrobic czy bendzie potrzebna wymiana maglownicy
chcialbym ja wyjac tylko zastanawiam sie jakie klucze benda mi potrzebne wiem ze do odkrcenia z dolu sa dwie sruby 15 lub 16 wyciagnac przeguby kulowe a jak jest mocowane z kolumna kierownicza ?

Ostatnio edytowano 18 października 2008, 19:43 przez kminek6, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2008, 07:12 
Forumowicz

Witam co do twojego pytania to zawsze można spróbować nawiercić otwór w tej ukręconej śrubie założyć torx i spróbować odkręcić można też delikatnie popukać w nią przez np punktak młotkiem żeby się delikatnie ruszyła możesz również spróbować ją podgrzać wtedy łatwiej się wykręci a gdy wszystkie te metody zawiodą polecam oczywiście na wyjętym maglu nawiercić włożyć torxsa poświecić go i obspawać w tej ukręconej śrubie i nie ma możliwości żebyś tego nie wyciągnął ;) :cool: :ok: Powodzenia !

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2008, 10:13 
Forumowicz

nie podgrzewaj maglownicy bo się symeringi uszkodzą,znajdż jakąś złotą rączke mam na myśli dobrego ślusarza,on powinien sobie z tym poradzić

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2008, 10:58 
Forumowicz

a jak myślicie jesli mi sie uda wyjac ta sróbe to bendzie szansa ze wkrece tam nowa ?? czy gwint zalapie czy moge dac sobie spokuj i wydac 300 zl na maglownice ;/

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2008, 11:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
kminek6 napisał(a):
a jak myślicie jesli mi sie uda wyjac ta sróbe to bendzie szansa ze wkrece tam nowa

Jesli Ty badz ktos kto to bedzie robil zrobi to z glowa...tzn delikatnie to jest szansa na uratowanie.Jesli nie masz narzedzi i wiesz ze sobie nie dasz rady to z rob jak pisze kolega
tuszak13 napisał(a):
znajdż jakąś złotą rączke mam na myśli dobrego ślusarza,on powinien sobie z tym poradzić

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2008, 13:36 
Pierwsze kroki

kminek6, na pweno daruj sobie maglownicę za 300zł bo nie sądzę by była sprawna w 100%

Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2008, 15:49 
Forumowicz

no i niedawno udalo mi sie dojsc musialem sie zaopatrzyc w klucze nasadowe z allegro koszt ok 150 zl sciagacz do przegubów kulowych 25 zl oczewicie sciagacz sie ukrecil a na reklamacje musze czekac do 5 tegolistopada ani pieniedzy ani sciagacza no wien co zrobic zakupile w innym sklepie sciagacz za 65 zl musialem czekac 2 dni na sprowadzenie go:D wszystko sie tak przeciagalo dodam ze nie mam kanalu wszsystko robilem na lewarku z czego ze starosci lewarek sie tez ukrecil "szczenscie mam prawda " ale ze starego samochodu wyciagnelem dugi no i jakos sie udalo wyciagnelem cala kolumne z drazkami zeby bylo latwiej puzniejwyciagnelem ten kawalek ktory sie ukrecil w maglownicy tyko koncowka gwintu sie nadawala wienc nie mialem innego wyboru jak zakleic to "brak funduszy" jakims preparatem troche na srube przykrecilem przewod poczekalm 2 h no i przystapilem do zakladania z czego puzniej sie okazalo ze w takcie jak lezala w domu ktos sie bawil i drazki sie przesunely ja nie wiedzac zalozylem wszystko tak jak bylo no i zagladam potem do stroka a kierownica krzywo :D ale mala korekta przed krzyrzakiem i jest juz gitez wyglada ze nie cieknie kosztowalo mie to mnowsto czasu nerwow i pieniedzy ale tak to juz jest narzedzia napewno sie przydadza :DObrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1