BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] 318i E46---MASAKRYCZNIE MULI, DLAWI SIE itd+''check en
PostNapisane: 30 sierpnia 2008, 17:09 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich forumowiczow jako ze jestem tu nowy i pozdrawiam serdecznie;]

Moj problem jak w temacie:

rocznik 2002 z przebiegiem prawie 190tys km. zakupilem je okolo miesiaca temu, z zapalona kontrolka ''check engine'' -cena atrakcyjna wiec prosze nie prawic moralow co do takiego zakupu;) .
nastepnego dnia po zakupie gdy ruszalem z pod domu zaczely sie dziac dziwne jak dla mnie rzeczy, otoz autko gdy jest zimne przez pierwsze kilka minut jazdy ma ogromny problem wkrecic sie powyzej 3tys obrotow, a ito stanowi ogromny problem,dlawi sie gdy dodaje gazu i szarpiac powoli powoli przekracza 2tys......2,5tys.................3tys
Czasem rowniez !!!!!podczas wlaczania sie do ruchu!!! robi podobne jaja ,jezeli dodam mu gazu powoli to jest ok natomiast jak wdeptam w podloge to nie ma opcji by sie zebral zamula wowczas totalnie

Co moze byc przyczyna????
Dodam ze podczas tego miesiaca probowalem jakiegos plynu ktory dolany do paliwa ma przeczyscic caly uklad paliwowy,oraz sprayu ktory wtryskujemy zaraz za filtrem powietrza.
po sparayu faktycznie autko zaczyna jezdzic jak trzeba natomiast na nastepny dzien rano jest to samo albo gorzej..

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2008, 18:24 
Pierwsze kroki

czy moge prosic o jakas odpowiedz??
ma ktos jakis pomysl??

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2008, 22:12 
Forumowicz

Witam mam bunie z takim samym silnikiem i podobnym problemem,po wizycie na kompie i wykasowaniu bledów (oraz wymianie sondy lamda oraz filtra paliwowego) juz mniej sie dławi ale jeszcze to nie to,mechanik powiedzial ze trzeba sprawdzic przewody i swiece to powinno byc lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 8 września 2008, 22:30 
Forumowicz

Kolego..
sprawdź filtr paliwa (raczej go wymień)... potem (jeśli potrafisz) odkręć świece żarowe i sprawdź ich stan... Zobacz czy z rury nie leci woda... czarna sadza przy prze gazowaniu...

Sody lamba.... to podstawa... ale ze by ją sprawdzić musisz podjechać na kompa gdzieś i odczytać błędy.

Moja opinia... Na 80 % jest walnięty przepływomierz powietrza (odłącz go, odłącz akumulator na 15 minut i potem się przejedz bez przepływomierza podłączonego, zrób tak nim z 60 km, jeśli nic się nie będzie działo... kup nowy i wymień... Moze podawać złe wartości przez co silnik się dusi) na 40% masz wtryski wysypane, jak to zdiagnozować... tego nie wiem.

Daj znać jak to porobisz... Jeśli nie pomogłem.. będziemy myśleć dalej... od tego jest forum.. ;)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... e96#286727

Gdy by napĂŞd na przĂłd byÂł by idealny to czÂłowiek chodziÂł by na rĂŞkach.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 04:35 
Częsty bywalec

Ja w E-36 również tak miałem.Na kompie pokazało inny błąd niż był.Były czyscone swiece,wymieniane filtry itp.Jesli kolega mówi ze przepływka to odłącz ją na chwile i zobacz.A u mnie był stopiony kabel od czunika położenia przepustnicy.....Po naprawie...NIe ten sam samochód :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 10:30 
Pierwsze kroki

Warszawiak napisał(a):
potem (jeśli potrafisz) odkręć świece żarowe i sprawdź ich stan...

ale to jest benzyna :zdziwko:

Tytuł: sprawa rozwiazana:)
PostNapisane: 20 października 2008, 15:53 
Pierwsze kroki

przepraszam za zwloke..otoz nie moglem znalezc wartego uwagi nowego dostawcy internetu;)

faktycznie chodzilo o przeplywomierz- po odpieciu samochod nie do poznania
nowy bosh juz pracuje pod macha i autko smiga az milo:)) dzieki za odp

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1