BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 10:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 11:03 
Wiesz Spojler, jak skonczylam 16lat pojechalam do Urzedu zapytac o te B1, oto co mi powiedzieli:

- no tak moze pani zdac, jezdzic z osobą doroslą, autem do okreslonej masy i placic ok 1200 jak za normalny kurs, ale za dwa lata-na 18stke robi pani kolejne prawko,za kolejne ok 1200 zl i dopiero pani jezdzi.

Pomyslalam sobie ze ich pojeb* i niech sie w nos ugryzą ! niech brat poczeka te dwa lata,nie oplaca sie B1,szkoda hajsu i czasu!!! a dwa lata szybko zlecą !!! :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 13:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
MadziaWU napisał(a):
- no tak moze pani zdac, jezdzic z osobą doroslą, autem do okreslonej masy i placic ok 1200 jak za normalny kurs, ale za dwa lata-na 18stke robi pani kolejne prawko,za kolejne ok 1200 zl i dopiero pani jezdzi.

Tu sie mylisz:
-osoba, ktora ukonczyla 16lat moze wybrac sie na kurs B1 za zgoda rodzicow/opiekunow prawnych, nastepnie moze jezdzic samodzielnie
-przejscie z kategorii B1 na B polega na: wykluczeniu teorii- nie trzeba przechodzic ani zdawac kursu teorytycznego, zajecia praktyczne sa skrocone o 10h czyli trzeba wyjezdzic 20h, nastepnie przystapic do egzaminu praktycznego.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 13:56 
Forumowicz

O właśnie i to jest ważne , czy potrzebny jest opiekun , aby poruszać się po drogach państwowych ? Bo jesli jest potrzebny to stanowczo będę młodemu prawko odradzał , w sumie to tylko jego starszym powiem że się nie opłaca i już po prawku.

mongooes, a czy jesteś w 100 % pewny że nie trzeba jeździć z opiekunem ? Skąd masz takie dane ?
szukam po całym necie właśnie zasad na jakich można jeździć autem na kat. B1 i nie mogę znaleźć , i jeszcze wie ktoś czy to jest ograniczenie pojemności silnika ? najbardziej mnie inresesuje czy potrzebny jest opiekun....

MadziaWU jeśli to ma się opierać na takich zasadach to raczej z prawka nici , a czy brałaś pod uwagę jakięs auto do tego prawka przeznaczone ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 14:06 
Forumowicz

jiGsaw napisał bym Ci coś teraz po twoim ostanim poście skierowanym do mnie , ale z grzecznosci i przez to że na pewno któryś z modó by się mnie czepił że nadużywam regulamin pisząc post do Ciebie ... wole sobie tego oszczędzić :)

ps. jak masz napisać coś w moim temacie czego uważasz ze nie powinieneś napisać ze względu braku kutlruy, TO NIE PISZ ! :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 14:12 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
MadziaWU napisał(a):
Pomyslalam sobie ze ich pojeb* i niech sie w nos ugryzą ! niech brat poczeka te dwa lata,nie oplaca sie B1,szkoda hajsu i czasu!!! a dwa lata szybko zlecą !!!

Popieram :ok:

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 14:17 
Forumowicz

Moje BMW: e36 323i/e39 523iA
Kod silnika: M52B25
spojler33, można jeździć samodzielnie.

Żadnego ogranicznie pojemności ani mocy nie ma :) Swoją drogą, mieć autko o masie 550kg i mocy np. 150 km :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 14:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
spojler33 napisał(a):
mongooes, a czy jesteś w 100 % pewny że nie trzeba jeździć z opiekunem ? Skąd masz takie dane ?
szukam po całym necie właśnie zasad na jakich można jeździć autem na kat. B1 i nie mogę znaleźć , i jeszcze wie ktoś czy to jest ograniczenie pojemności silnika ? najbardziej mnie inresesuje czy potrzebny jest opiekun....

Pytasz sie co chwile o 100% pewnosc, wez do reki kodeks i poczytaj o zasadach, wtedy bedziesz pewien.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 15:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
spojler33 napisał(a):
jiGsaw napisał bym Ci coś teraz po twoim ostatnim poście skierowanym do mnie , ale z grzecznosci i przez to że na pewno któryś z modów by się mnie czepił że nadużywam regulamin pisząc post do Ciebie ... wole sobie tego oszczędzić :)

ps. jak masz napisać coś w moim temacie czego uważasz ze nie powinieneś napisać ze względu braku kutlruy, TO NIE PISZ ! :wstyd:

ok!

spojler33 napisał(a):
O właśnie i to jest ważne , czy potrzebny jest opiekun , aby poruszać się po drogach państwowych ? Bo jesli jest potrzebny to stanowczo będę młodemu prawko odradzał , w sumie to tylko jego starszym powiem że się nie opłaca i już po prawku.

MadziaWU jeśli to ma się opierać na takich zasadach to raczej z prawka nici , a czy brałaś pod uwagę jakięs auto do tego prawka przeznaczone ?

No ja, na ten przykład, zadzwoniłbym do ośrodka szkolenia kierowców, tudzież ośrodka egzaminowania kierowców i zapytał. Jest jeszcze 3 opcja, którą polecił Ci mongooes.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 16:40 
Spojler-nie gwarantuję ze to co mowila ta pani w Urzędzie jest 100% poprawne-zwarzywszy na to, ze byla blondynką :D Co do auta to myslalam zeby na crxa uzbierac i go 'odchudzic'. Jesli nie ma ograniczenia mocy to moze z v-tec' iem :hyhy:

JiGsaw zauwazylam ze lubisz wszczynac dymy na forum,po co? Chlopak po to ma forum zeby zapytac, musi od razu latac po urzedach? :looka:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 16:52 
Uzależniony od forum :)

mongooes napisał(a):
Pytasz sie co chwile o 100% pewnosc, wez do reki kodeks i poczytaj o zasadach, wtedy bedziesz pewien.

albo go znajdź on line na google :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 17:51 
Przyjaciel forum

MadziaWU napisał(a):
JiGsaw zauwazylam ze lubisz wszczynac dymy na forum,po co? Chlopak po to ma forum zeby zapytac, musi od razu latac po urzedach? :looka:

No faktycznie, zadzwonić też niełaska. Po co mieć 100% informacje od kompetentnej osoby, która w tym siedzi, lepiej podywagować sobie na forum. Poza tym temat o B1 już był, o ile pamiętam, a na seicento się uparł, więc i tak nic mu nie pomogliśmy. Spoko, wyjmie fotele, położy folię + audio i ponad 150kg jak w mordę strzelił.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 18:23 
Forumowicz

MadziaWU, to widzisz , ja tutaj dałem pomysł nad Sejem który wazy coś ok. 700 kg , i tu chłopaki (panowie) jeżdżą po mnie że nie ma takiej opcji , a ty 900 kilogramowego CRX-a chciałaś odchodzić ? :chytry: Jak ? Ja w seju myślałem nad wywaleniem tyłu , a CRX ma coś ok. 900kg jak pisałem wcześniej więc było by ciężko ;) Chyba że to były tylko takie ''plany'' ? :luka:

jiGsaw, już Ci pisałem że jak masz mi dogadać , to lepiej zatrzymaj takie opinie dla siebie . :)

Panowie , więc do czego jest to forum ? Nie jest to temat na temat BMW, ale jest umieszczony w pogawędkach. I niektórzy jak chcą pomóc to potrafią napisać normalnie , beż żadnej ironii itd. PRAWDA jiGsaw, ????? :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2008, 19:11 
Przyjaciel forum

Przeczytaj moje pierwsze posty w tym temacie i znajdź ironię, po prostu potem się wkurzyłem, jak również inni, bo całość zaczęła wyglądać mało poważnie. Dobra - koniec offtopicu.

Btw. dowiedziałeś się już jakie zasady są z tym B1?

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1