Cześć,
Chciałem poczynić kilka zmian w moim samochodzie [316 E46 z 99], jednak nie jestem pewny czy to się uda...
Ale od początku...
1. Posiadam zwykłą kierownice z poduszką, ale bez żadnych przycisków sterowania radiem, co jest dosyć... no brakuje mi tego trochę. Oto ona:
kierownica
[wykorzystałem zdjęcie użytkownika forum 'badal' zamieszczone na imageshack, mam nadzieję że bez]
Jak pisałem, chciałbym multifunkcyjną, ale nie jestem pewien, czy to się uda, czy będzie działać i przede wszystkim czym się kierować przy wyborze - jakieś specyfikacje?
2. Następna kwestia to radio. Widziałem na zdjęciach jak wyglądają radia nie fabryczne i wiem, że kiepsko... Póki nie ma jakiejś rozsądnej ramki, pozostanę przy fabrycznym, jednak chciałbym zmienić na cd. Czy każdy odtwarzacz CD business opisany jako E46 będzie działać w moim modelu? Czy będzie działał z w/w kierownicą?
3. No i coś dla mnie bardzo ważnego - możliwość podłączenia zewnętrznych źródeł dźwięku... konkretnie ipoda. Mam sporo CD [no więcej niż 6 do zmieniarki] i wszystkie zrzucone do formatu bezstratnego [płytki oryginalne, nie wypalane z mp3, więc nie ma w tym 'podrasowywania mp3'

] i chciałbym go używać do odtwarzania. Transmiterki FM odpadają, takie zabawki są dobre do samochodu mojej mamusi

Czy jest jakaś szansa na podpięcie zewnętrznego źródła dźwięku posiadając oryginalne radio?
4. Jednak udało mi się znaleźć ramkę, która w miarę ma sens i jakoś w miare rozsądnie wygląda radio z nią zamontowane. Pozostaje tylko pytanie, czy w moim samochodzie będzie się dało z nią założyć radio [czy jest tam tyle miejsca?]
http://www.mybimmer.net/e46_centered.htm
Pozdrawiam