rybik napisał(a):
słuchaj ja bym mu spróbował zrobić całodniową polerkę mechaniczną. wierzę w ten lakier....
a wiec tak polerka będzie ale wpierw musze pomalować dach bo łuszczy się lakier

nie bardzo to teraz widać ale jak się go wypoleruje to będzie. Pyzatym ma kilka rys jakby szpilka zrobione bo są bardzo głębokie i bardzo cienkie… boje się ze po polerce będę te rysy bardziej widoczne. Dziewczyny ojciec jest lakiernikiem wiec sprawy blacharskie to u mnie tylko kupa mojej pracy (oczywiście chodzi o przygotowanie do malowania) + koszt potrzebnych materiałów, wiec reszta poprawek będzie za niedługo. Wiem ze to pisze już nie pierwszy raz ale za każdym za każdym razem jak miałem ja już malować psuło się coś..
ANDREW E36 napisał(a):
Zaczął bym od dywaników, brewek, tylnej chromowanej listwy, kierownicy i gałki
Chrom wyleci z przodu jak i z tyłu ale przyznam się ze po prostu przeoczyłem. brewki tez ściągnę ale jak znajdę jakaś wolna sobotę żeby lampy całe wypolerować bo są strasznie zjechane. Dywaniki wylecą na pewno na zimę ale ogólnie mi się podobają. Kiera zostaje jest dosyć grubi i bardo dobrze leży mi w rekach i auto świetnie się z nią prowadzi reaguje na każdy ruch i to mi się bardzo podoba. Kumpel miał IS (e30) z kiera od ///M i nie jest już to samo. A co do gałki to nawet nie zwróciłem na nią uwagi gałka jak gałka…
piotres napisał(a):
O kominie juz nie jeden pisal ...
Jestem w trakcie szukania jakiejś końcóweczki a w zasadzie 2 tylko musza być kwadratowe / prostokątne. Jest ich kupa ale są połączone ze sobą ze z 1 robi się 2 a u mnie cały układ wydechowy jest ori tylko ktoś uciął końcówki i przyspawał tą… Może mój sposób na zmianę końcówki nie jest jakiś profi ale ja nie chce zmieniać jej brzmienia. Przez to nawet zrezygnowałem z wycięcia katów.
piotres napisał(a):
dlaczego masz jej dosyc ?
Bo nie da się nic zaplanować co chwile cos trzeba przy niej robić. Wiem już czemu jej cena była taka niska ale mam nadzieje ze mi wystarczy cierpliwości i zrobię wszystkie mody jakie sobie zaplanowałem bo auto według mnie naprawdę ma duuuuuży potencjał.