BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 11:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:35 
Forumowicz

Moje BMW: e28 M535i f10 530d
TomekB napisał(a):
HuberT_E36 napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Ci co mają glebę i nie jeżdżą to właśnie ich nie stać.... na pneumatyczne zawieszenie... bidaki jedne... szpanerzy... :D :rotfl:

jakie szpanerzy co Ty piszesz ... ja kupilem drugi samochod na zime i na dojazdy do pracy bo mi szkoda tluc beemka , wszedzie czy to to Torunia na zloty , czy do Tarnowa na zlot , na wakacje nad morze lub w gory smigam beemka

Hubert, Kot to pisał raczej ironicznie. On wie że gwint kosztuje więcej niż ucięta sprężyna ;)

a to sorrki odebralem to inaczej :P

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:35 
Freude am Fahren

Czyli po prostu radość z JAZDY. Dla mnie o wiele większą frajdą jest, że sobie wszędzie śmigam beemką, do sklepu, w długie trasy itd. i korzystam z tego, co oferuje to auto- po to jest :) To mi daje największą satysfakcję z posiadania BMW.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:36 
Częsty bywalec

widze żę śmigacie swoimi autami po 40tyś rocznie i wiecej , a potem jak jeden z drugim sprzedaje takie E36 to nagle ma 15 lat i 150tyś przebiegu, nie jeżdżone zimą , garażowane itp . Ale znowu jak inny pasjonat sprzadaje swoje oczko w głowie faktycznie używane jako 2-3 samochód tylko w letnie sloneczne łikendy , z niskim przebiegiem , to zaraz jest afera że bzdura , że napewno ma 300tyś i więcej, licznik 7 razy kręcony... boże ale wy bzdury piszecie, chcielibyście kupować igły malo jeżdzone co soli nie widziały , a sami wysyłacie je na poligon żeby szuraly podłużnicami po ziemi i zwiedzialy oblodzone rowy :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:47 
Uzależniony od forum :)

TomekB, oczywiście że żartowałem :)

renoraines
Cytuj:
Nie rozumiesz? To bardzo proste. Stać czyli utrzymujesz swoje auto/auta i nie narzekasz ze wiążą się z tym wydatki. Czyli jak trzeba tankować to tankujesz, jak trzeba naprawiać to naprawiasz, termin zapłaty ubezpieczenia, płacisz.
Znam takie osoby, które kupiły luksusowe auta z pojemnoscia ponad 3.0 tylko na pokaz, żeby w niedziele do koscioła pojechać czy pod market na duże zakupy. A w tygodniu chodzą pieszo, albo jezdza komuniakcją miejską, bo ich nie stać na tankowanie do pełna i robią sobie wstyd tankując e39 czy okularnika za 50 zł

Acha czyli stać mnie tzn. że mogę kupować najtańsze zamienniki, byleby naprawić i zatankować, a także zapłacić OC. A ja myślałem że stać mnie tzn. że jak mi się popsuje to jadę do ASO a jak porysuję to jadę ASO, wtedy mnie stać...

renoraines czyli ja kupiłem 635csi na pokaz, bo nie stać mnie na jeżdżenie autem kotłującym 18l na setkę? W ogóle wszyscy co kupują cabrio to szpanerzy i mają auta dla szpanu i na pokaz, no przecież nie dlatego że im to sprawia frajdę.

Wydaję mi się mocno ograniczonym podjeściem jechaniem po kimś kto sobie kupił 3.0 żeby jeździć w weekend....

A ja kupiłem sobie narty żeby 6dni w roku jeździć... to jestem szpaner do potęgi... Chwalę się nartami na ski forum :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Kujon chcesz to trzymasz auto w garażu i wyciągasz od święta.Chcesz to robisz nim 40 tysi rocznie i normalnie użytkujesz.Kwestia wyboru.Ty lubisz gleboszuracza którego multum ludzi docenia za wkład pracy a kto inny woli mieć enduro i jeździć enduro do pracy.W czym widzisz problem?
Ja nie każe nikomu ani zapie....ać ani trzymać pod kluczem i wpuszczać odźwiernych żeby się modlili.Mnie to wali czy ktoś mi pojedzie bo mam m40 na sekwie a sam będzie chełpił się tym że ma 2.8 ale na takiej glebie że nie ma gdzie wykorzystać potencjału silnika.Ja nie wierze w okazje 12 letnie auto z małym przebiegiem a myślę że sam zarówno z doświadczenia z Beemki jak i z Syndykatu wśród ogłoszeń z takimi tekstami wyłonisz to które się wogóle będzie kwalifikowało pod auto wychuchane a nie pod szrota którego lepiej omijać z daleka.

Ostatnio edytowano 27 października 2008, 14:52 przez CiOoS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:50 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No ja jak swoją sprzedawałem to nie kryłem że ma 270tyś a może i więcej i że na progach i rantach widać efekty jeżdżenia cały sezon.
A jak kupowałem następną to zbyt specjalnej uwagi do przebiegu nie przykładałem (w sumie to jeest niski) i kupiłem igłe od pasjonata. Odkrzurzyć, posprzątać, nawoskować to i owszem ale już mechanicznie to parę rzeczy pozostawiało do życzenia :)
Więc jak to mówią w USA: Your Mileage May Vary ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:50 
Kujon napisał(a):
widze żę śmigacie swoimi autami po 40tyś rocznie i wiecej , a potem jak jeden z drugim sprzedaje takie E36 to nagle ma 15 lat i 150tyś przebiegu, nie jeżdżone zimą , garażowane itp . Ale znowu jak inny pasjonat sprzadaje swoje oczko w głowie faktycznie używane jako 2-3 samochód tylko w letnie sloneczne łikendy , z niskim przebiegiem , to zaraz jest afera że bzdura , że napewno ma 300tyś i więcej, licznik 7 razy kręcony... boże ale wy bzdury piszecie, chcielibyście kupować igły malo jeżdzone co soli nie widziały , a sami wysyłacie je na poligon żeby szuraly podłużnicami po ziemi i zwiedzialy oblodzone rowy :mur:

Co ma piernik do wiatraka :) Moje toczydełko ma 17 lat i 382tyś. używane codziennie, w zimę także. Dalej jeździ :) Na ori dyfrze, bez remontu i jeździ.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
klania sie filozoficzne podejscie do sensu posiadania :P
ja osobiscie jednak wole kupować auta, którymi będę jeździł
moze dlatego ze mnie na nie stac ?
nie, inaczej. stac mnie na zakup, utrzymanie i uzytkowanie - bo dzisiaj zadna sztuka wychaczyc 540i za "dobre piniondze" hehe
a tak wogole to duzo taniej jednak sie uzytkuje dizelka, moze to jest jakis pomysl ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:57 
Forumowicz

a ja proponuje zamknac ten temat juz chyba zostalo wyjasnione :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 14:59 

No dobra ale PO CO jeździć autem na co dzień, skoro nie trzeba? Arystokracja nie trawi komunikacji miejskiej?

Powiedzcie mi... jak ktoś ma super dojazd komunikacją/pociągiem do pracy to PO CO ma jeździć autem?

A skoro nie ma potrzeby, albo nie czuje potrzeby to PO CO ma kupować 1.6, skoro jeździ RZADKO? PO CO? Dlaczego ma nie kupić 4.0 V8??

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:05 
Forumowicz

KotSylwester napisał(a):
No dobra ale PO CO jeździć autem na co dzień, skoro nie trzeba? Arystokracja nie trawi komunikacji miejskiej?

Powiedzcie mi... jak ktoś ma super dojazd komunikacją/pociągiem do pracy to PO CO ma jeździć autem?

A skoro nie ma potrzeby, albo nie czuje potrzeby to PO CO ma kupować 1.6, skoro jeździ RZADKO? PO CO? Dlaczego ma nie kupić 4.0 V8??

nic wiecej nie trzeba dodawac

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:07 
Częsty bywalec

raz już miałem tu bana na włąsną prośbę, teraz poproszę o drugiego , to co tu czasem wyczytuje to już nawet pod humor nie podchodzi, chyba że czarny....

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
KotSylwester napisał(a):
Arystokracja nie trawi komunikacji miejskiej?

arystokracja jak arystokracja - odkąd przestałam korzystac z kom.miejskiej mój młody przestał chorować - zbieg okoliczności? nie sądzę
tak więc pomijając inne plusy poruszania się własnym pojazdem, dla mnie ten, że nikt na mnie nie smarka i nie kaszle jest już wystarczającym.. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:11 
Kujon napisał(a):
to co tu czasem wyczytuje to już nawet pod humor nie podchodzi,

Oczywiście, że tak, m.in. Twoje posty, z których wynika, że ktoś każe Ci wrzucać 10 cali.

KotSylwester, nie wszędzie masz dobrą komunikację miejską i niemiejską :) Ale masz ogólnie racje.

Z kolei ja nie wyobrażam sobie jechać trasy 500km jakimś tico, czy sejem.

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:12 
Częsty bywalec

Czarny jesteś tu modem podobno , czyń swoją powinność !

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:14 

Zaraz zaraz, anya, ja nie mówię że jak ktoś chce jeździć autem to ma nie jeździć, ale parę osób nie potrafi zrozumieć nie każdy MUSI używać auta na codzien.

..::CZARNY::.. napisał(a):
Z kolei ja nie wyobrażam sobie jechać trasy 500km jakimś tico, czy sejem.

Wyobraź sobie szum w uszach i ból kolan. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:15 
Forumowicz

jest tu naprawde kilkunastu pasjonatow bmw ale reszta ma tylko bmw i sie podnich podszywa

Tytuł:
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
KotSylwester, ołkej :)

Tytuł:
A proszę Cię bardzo :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, 15:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 Mpak 2001
Kod silnika: najlepszy
Dobrym przykładem będzie mój sąsiad, kupił sobie chłopina e32 750....bo marzył o tym całe życie...kasę miał, to jeździł...przyszło do awarii, trzeba nowy tłumik kupić, bo tamten odleciał i klapa...becia stoi od pół roku w ogóle nie ruszana....nawet nie ma kasy żeby zalać i jej odpalić.

Ja swoją betką jeżdżę na co dzień, miesięcznie jakieś 3 tyś. kilometrów i mimo tego,że mam tańszą w eksplatacji i nowszą corsę 1.0 12V, to wolę moje stare e30, bo jest wygodniej, milej, szybciej i ciekawiej:)

www.kantoor.pl

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1