Wróbel, Witam jestem nowym członkiem na forum, mam problem z moim BMW ,a mianowicie silnik cały czas odpalał chodził równo aż tu nagle odpaliłem i po 5 sekundach zgasł i niechce odpalić .Silnik to 2.0 ,24v,m 50 w e 34 touring .podejżewałem że to przekaznik pompy paliwa sprawdziłem jest dobry chociaz nie jestem go pewien bo w książce piszą że powinienem mieć go koloru brązowego a mam koloru pomarańczowego a w książce piszą że taki kolor to mają 530 i 540 ale można tak powiedzieć zapożyczyłem identyko przekażnik ze skrzynki bezpieczników po lewej stronie komory silnika tam tez sa przekazniki koloru pomarańczowego i maja identyko nry jak mój przekaznik pompy paliwa przełożyłem i silnik ani się niechce odezwać. bezpiecznik nr 23 tez jest dobry.Czy to możliwe że takie zachowanie to uszkodzona pompa paliwa?.Nadmieniam że jak silnik mi zgasł to próbowałem drugi raz go odpalić to lekko jakby się odzywał ale jak paliwo pewnie we wtryskach spalił to juz tylko kręci i nie daje żadnego znaku życia. Równiez nie mam instalcji gazowej. Jak przekręcę stacyjkę to nawet nie słychać załaczenia pompy paliwa. Czy może to byc pompa paliwa? za pomoc z gory dziękuję. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 4 listopada 2008, 11:02 przez p10tr3k13, łącznie edytowano 1 raz
|