BeeRTe napisał(a):
Otóż to... jaką wybrać skrzynkę czy zamkniętą czy bass-reflex uzależnia rodzaj przez Ciebie słuchanej muzyki (szybki bit-zamknięta, wolny i ciężki-bass-reflex)
Każdy ma swoje zdanie co do wykorzystania bagażnika (niektórzy albo większość wozi tam zapas bo butle od LPG ma miejscu koła)

więc przy tak zacnym dieselku trzymałbym sie Twojej wersji- w podłodze! (i nadal można się cieszyć praktycznością touringa

)
Co do rodzaju skrzynki to przy 25cm (do tego wzmaka max 200W RMS) głośniku nawet bass-reflex nie zajmie zbytnio miejsca bo to będzie ok.30l.
Wzmak jest ok. bo to Alpine i w mostku na pewno te 160W ma.
Głośnik ten, który pokazał Morfi (Rockford Fosgate-tylko poszukaj 25ki) uwież mi nie zawiedzie Cię! np.
http://www.allegro.pl/item460589601_roc ... _city.htmlKondensator się zawsze przyda co by dyskoteki nie było w aucie od migających światełek przy cięższym basie (Dietz 1F - do 500W RMS)
No i nie zapomnij o odpowiednio grubych kablach- do tego zestawu 35mm2 to max.
Życze miłej zabawy i daj znać jak gra całokształt...
p.s.planuje kupno tego samego modelu i przyznam,że jestem bardzo ciekaw jak Twój pomysł się sprawdzi...

o! to jest odpowiedź
co do zamkniętej lub otwartej skrzynki - jednak będzie zamknięta, zależy mi na fajnym basiku a nie na łupaniu/dudnieniu
widzę, że nie jestem sam co do wykorzystania wolnej przestrzeni

wg mnie praktyczność będzie cały czas taka sama i dźwięk też będzie OK
co do wzmacniacza - odwiedziłem sporo www i doszedłem do wniosku, że lepiej kupić dobrą używkę niż nową padlinę, póki co jestem zadowolony ze swojej decyzji
dotychczas myślałem nad JL Audio, ale skoro wg Was Rockford Fosgate jest równie dobry to chyba na niego się zdecyduję (i chyba jednak na 25cm jak sugeruje
cobi)
kondensator będzie, ale najpierw sub bo już się nie mogę doczekać
kable są grube (nie wiem dokładnie jakie, ale podobno pod moją instalację w sam raz)
póki co przód gra naprawdę przyjemnie, początkowo grało to przez konweter, ale po wyprowadzeniu chinch z radia jest znacznie lepiej (teraz muszę sobie wyregulować). Mam nadzieję, że po zamontowaniu suba całość będzie spełniać moje oczekiwania (bez fajerwerków, ale OK)