BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Teraz Kościół jest gotów na czarnoskórego papieża
PostNapisane: 6 listopada 2008, 12:43 
Forumowicz

czyli temat o wyborach w USA i nie tylko - jakie jest wasze zdanie na ten temat: czy to, że czarny został przywódcą największego mocarstwa na świecie ma jakieś znaczenie czy nie ? Wg mnie nieważny jest kolor, ale wielu przywołuje jakieś przepowiednie, że jak czarny zostanie głową świata, a potem głową kościoła to będzie już tylko koniec ... ja w to oczywiście nie wierzę, ale na pewno świat wkroczył w nową erę i ciekawe jakie to przyniesie efekty.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:14 
nrtp napisał(a):
jakie jest wasze zdanie na ten temat: czy to, że czarny został przywódcą największego mocarstwa na świecie ma jakieś znaczenie czy nie ?

Na moje, to jedno wielkie :wstyd: gadanie.

Czarny został moderatorem na bmw-sport i co? Koniec świata nie nastąpił :dobani:

...i chyba nic takiego innego też się nie stało :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
Mulat, nie czarny. I żadnej różnicy mi to nie robi. Człowiek to człowiek :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:35 
Zacna persona forum

Wiesz, po wczorajszym i przedwczorajszym i wczesniejszych programach informacyjnych mam dość. Podniecaja się jakby to u nas wybierali prezydenta, owszem jest to jakas informacja, ale bez przesady, żeby reporter pojechał do Kenii i rozmawiał z dziadkami Obamy :zakrecony: ....
Już nie wspomne jak podrosną teraz czarnoskórzy, z natury sa niesamowicie hamscy :] , może niewszyscy ale spory %. "Teraz jak Obama jest prezydentem to bedziemy mogli, my lud afrykański latać do Ameryki" :zdziwko: słowa jednej z mieszkanek wioski Obamowej...
Może uważacie i naczej, może źle mnie odbieracie, ale wiekszość co na niego głosowała nie ma pojęcia o jego programie, zmianach jakie chce wprowadzić, głosowali na niego bo jest czarny, a nie wiem dokladnie, ale chyba troszke ich tam już sie namnożyło :/

Ostatnio edytowano 6 listopada 2008, 13:58 przez Orso, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Mnie to kalafiorem wisi, dla mnie mógłby być Afroamerykaninem pochodzenia indyjskiego z korzeniami azjatyckiego zamieszkałym w Tadżykistanie.Fakt jest jeden a w zasadzie pytanie: Czy Ameryka i Amerykanie są gotowi na to żeby przyjąć taką informację?Wychodzę z założenia że ktoś na niego głosował inaczej przecież by nie był number uno.Tylko że już w tej chwili pojawiły się groźby śmierci pod jego adresem.Ameryka mimo tego że jako mocarstwo jest zlepkiem kultur i osobowości nie jest wolna od rasizmu.Przykre ale aż za nadto prawdziwe.

Co do przepowiedni.Temat nie jest mi obcy bo interesowałem się tego typu sprawami.Ale prawdą też jest że każda przepowiednia może się niespełnić gdyż przyszłość może ulec zmianie.Nie jest wartością stałą.Czy ma nastąpić koniec - w to nie wierzę.Koniec może mieć wiele znaczeń jak chociażby kolejną pochłaniającą ludzkie istnienia wojnę.

Nowa era to chyba lekka przesada - nie można traktować tego że prezydent ma inny kolor skóry jako coś niebywałego.Jak powiedział Gasper
Cytuj:
Człowiek to człowiek

Kwestia jak zmieni się morale tego całego społeczeństwa.Czy Ameryka się zmieni - to będzie przełom..... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:40 
eh, gdzie był ten temat o UFO? :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:42 
Przyjaciel forum

Czarny do mnie bijesz?? :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Będzie zamach. Jstem tego pewnien. Nie mówie że udany i nie życze mu tego ale tak będzie. Za dużo w USA i na całym świecie jest rasistów.
Biali dalej szykanją czarnych, a znów czarni zrobili się baaardzo przewrażliwieni. Przykład mojej koleżanki. Sprzedawała w UK w piekarni i była zasada nie dawać pieniędzy do ręki tylko na ten "spodeczek", przyszedł czarny wystawił ręke, koleżanka wydała wg zasady to się wkurzył że brzydzi się czarnego...

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:44 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Będzie zamach. Jstem tego pewnien. Nie mówie że udany i nie życze mu tego ale tak będzie

Obawiam się GP-T1000 że masz rację.To tylko kwestia czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 13:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
GP-T1000 napisał(a):
Będzie zamach. Jstem tego pewnien. Nie mówie że udany i nie życze mu tego ale tak będzie.

Jeżeli nikomu nie udało się zrobić krzywdy Bushowi, Obama jest całkowicie bezpieczny.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 14:19 
Forumowicz

Cytuj:
głosowali na niego bo jest czarny, a nie wiem dokladnie, ale chyba troszke ich tam już sie namnożyło

Według danych z wikipedii z 2003:
Grupy rasowe: ludność biała 71,7%, ludność czarna 12,9%, Azjaci 4,2%, Indianie i rdzenni mieszkańcy Alaski (Aleuci, Inuit i Yupik) 1%, Hawajczycy i wyspiarze Pacyfiku 0,2%, inni 11% (2003)

Nie wiem czy inni to chodzi o Latynosów ? Czy Latynosów zaliczyli do rasy białej ? Nawet jeśli wszyscy kolorowi głosowali razem na Obamę to i tak w porównaniu z 70% ludnością białą stanowili mniejszość zdecydowaną, także Obama wygrał dzięki białym, którzy "dorośli" do czarnego prezydenta i dzięki kryzysowi finansowemu, bo przed kryzysem szli łeb w łeb.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 14:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
stones1 napisał(a):
Jeżeli nikomu nie udało się zrobić krzywdy Bushowi, Obama jest całkowicie bezpieczny.

Masz racje. Ale co innego "a ten głupi Bush" a co innego "zabić czarnucha", "nie będzie mi czarny mówił co mam robić". Obawiam się żeby w polityce zagranicznej nie było rasistów, wiadomo są państwa w których rządy sprawują murzyni, ale te państwa nie dyktują warunków na arenie światowej, a USA tak.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 15:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
ciekawe jak na to irak:P

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 17:27 
Częsty bywalec

nrtp napisał(a):
Według danych z wikipedii z 2003:
Grupy rasowe: ludność biała 71,7%, ludność czarna 12,9%, Azjaci 4,2%, Indianie i rdzenni mieszkańcy Alaski (Aleuci, Inuit i Yupik) 1%, Hawajczycy i wyspiarze Pacyfiku 0,2%, inni 11% (2003)

Ciekawy podział na rasy :) I ciekawe jak im to wyszło skoro Chiny i Indie mają każde ponad miliard mieszkańców na ponad 6 miliardów ludności Ziemi.

Za klasyczny podział uważa się wyróżnienie przez badaczy XVIII i XIX-wiecznych trzech ras (odmian) ludzkich:

żółtej (mongoloidalnej),
białej (europeidalnej),
czarnej (negroidalnej).

W kolejnych, nowo powstających typologiach wyróżniano coraz więcej odmian, m.in. populacje, które stanowią skrzyżowanie podstawowych odmian ludzkich:

Mulaci – potomkowie przedstawicieli odmian: białej i czarnej,
Metysi – potomkowie przedstawicieli odmian: białej i żółtej,
Zambosi – potomkowie przedstawicieli odmian: czarnej i żółtej.

Obecnie coraz częściej kwestionuje się potrzebę wyróżniania ras (odmian) ludzkich. Według najnowszych badań genetycznych, poszczególne odmiany ludzkie są bardziej zróżnicowane wewnętrznie niż w porównaniu do innych.

Kwestia czy Świat, a w szczególności USA, jest gotowa na czarnoskórego przywódcę okaże się z czasem. Pewnie przyjdzie im to łatwiej niż nam ewentualne zaakceptowanie czarnego Papieża...

Tytuł: Re: Teraz Kościół jest gotów na czarnoskórego papieża
PostNapisane: 6 listopada 2008, 17:37 
Zacna persona forum

nrtp napisał(a):
czyli temat o wyborach w USA i nie tylko - jakie jest wasze zdanie na ten temat: czy to, że czarny został przywódcą największego mocarstwa na świecie ma jakieś znaczenie czy nie ? Wg mnie nieważny jest kolor, ale wielu przywołuje jakieś przepowiednie, że jak czarny zostanie głową świata, a potem głową kościoła to będzie już tylko koniec ... ja w to oczywiście nie wierzę, ale na pewno świat wkroczył w nową erę i ciekawe jakie to przyniesie efekty.

spojrz na herb benedytka XVI i zobaczysz kto tam jest:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:BX ... x_PioM.svg

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 17:46 
Częsty bywalec

A napisał(a):
spojrz na herb benedytka XVI i zobaczysz kto tam jest:
http://pl.wikipedia.org/w...ke_gfx_PioM.svg

Benedykt XVI - podobnie jak jego poprzednicy - zachowuje jako papieski swój dotychczasowy herb biskupi. Używa go od roku 1977, gdy został arcybiskupem Monachium i Fryzyngi. W obecnie przyjętej formie herb dzieli się na trzy pola. Na lewym górnym znajduje się ukoronowana głowa Murzyna. Pojawia się ona od XIV wieku w herbie diecezji Fryzyngi. Przyjmując ją do herbu, arcybiskup Ratzinger nawiązywał nie tylko do tradycji obejmowanej przez siebie diecezji. W wydanej przed kilku laty autobiografii „Moje życie” wyjaśnił: „Dla mnie jest to wyraz powszechności Kościoła, który nie zna żadnych różnic rasowych czy klasowych, bo wszyscy jesteśmy kimś jednym w Chrystusie, jak pisze Paweł w Liście do Galatów” .

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 18:20 
Uzależniony od forum :)

Czarny miał takie samo prawo zostać prezydentem jak biały. Są przecież w Ameryce taki sam okres czasu. Dla mnie to tam żadna sensacja, wielu polityków mieli wcześniej czarnych i nikt takiej sensacji nie robił :znudzony:

Takie sensacje jarają tylko tych, którzy do dziś jak na ulicy Muszyna zobaczą to wytykają palcami :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 18:28 
Zacna persona forum

Sylwek_ch napisał(a):
Czarny miał takie samo prawo zostać prezydentem jak biały. Są przecież w Ameryce taki sam okres czasu. Dla mnie to tam żadna sensacja, wielu polityków mieli wcześniej czarnych i nikt takiej sensacji nie robił :znudzony:

Takie sensacje jarają tylko tych, którzy do dziś jak na ulicy Muszyna zobaczą to wytykają palcami :dobani:

zdecydowana wiekszosc czarnych to rasisci

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 19:01 
Forumowicz

Moje BMW: e21,e36,2xe46
Kod silnika: encoded
Czarny przywódcą i jeszcze z jakiejś przepowiedni szamana 'a imie jego będzie 44' chyba z dziadów tekst, w końcu jest 44 przezydentem USA ;) Ale czy na pewno chodziło o czarny kolor skóry a nie charakter? Bo może znów niech żyje nadinterpretacja, poza tym mamy kalendarz majów, globalne ocieplenie, przebiegunowanie ziemi, topiące sie lodowce i ze 20 innych :ok: Ale chyba każdy z lekcji religi zrozumial, że o końcu swiata wie tylko Bóg.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2008, 19:07 
Przyjaciel forum

Cytuj:
zdecydowana wiekszosc czarnych to rasisci

A w związku z powyższym? :zdziwko: Biali to nie ??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1