|
Uzależniony od forum :) |
 |
|
Kyokushin napisał(a): Stężenie w promilach Objawy od 0,3 do 0,5 Nieznaczne zaburzenia równowagi oraz euforia i obniżenie krytycyzmu, upośledzenie koordynacji wzrokowo-ruchowej oraz zaburzenia widzenia:
0,3 - oko dostrzega gorzej rodzaj i kształt przedmiotów ukazujących się w głębi pola widzenia, następuje obniżenie zdolności dostrzegania ruchomych źródeł światła; 0,4 - czas adaptacji oka do ciemności po olśnieniu wydłuża się o ok. 2/3; 0,5 - czas reakcji na nowe bodźce wzrokowe ulega opóźnieniu, zdolność dostrzegania ruchomych świateł obniża się o 1/3, pojawia się również opóźnienie i osłabienie dostrzegania przedmiotów na obwodzie pola widzenia.
od 0,5 do 0,7 Zaburzenia sprawności ruchowej (niezauważalne osłabienie refleksu) nadmierna pobudliwość i gadatliwość, a także obniżenie samokontroli oraz błędna ocena własnych możliwości, które często prowadzą do fałszywej oceny sytuacji z jaką może spotkać się kierowca;
Nie wiem jak Wy, ale ja nie chcę aby osoba za zaburzeniami sprawności ruchowej, zaburzeniami koordynacji, gorzej dostrzegająca przedmioty i nie mająca możliwości prawidłowej oceny sytuacji uczestniczyła w ruchu, jeździła tą samą drogą którą ja jeżdże.
Polecam wysłać to info do tych krajów:
Kraje z 0,5 promila
Andorra 0,5 promila
Austria 0,5 promila
Belgia 0,5 promila
Białoruś 0,0 promila
Bośnia i Hercegowina 0,5 promila
Bułgaria 0,5 promila
Dania 0,5 promila
Finlandia 0,5 promila
Francja 0,5 promila
Grecja 0,5 promila
Hiszpania 0,5 promila
Holandia 0,5 promila
Irlandia 0,5 promila
Islandia 0,5 promila
Jugosławia 0,5 promila
Łotwa 0,5 promila
Macedonia 0,5 promila
Niemcy 0,5 promila
Norwegia 0,5 promila
Portugalia 0,5 promila
Słowenia 0,5 promila
Turcja 0,5 promila
Kraje z 0,8promila:
Luksemburg 0,8 promila
Malta 0,8 promila
Szwajcaria 0,8 promila
Wielka Brytania 0,8 promila
Włochy 0,8 promila
Bo tylko te o tym wiedzą:
Albania 0,0 promila
Chorwacja 0,0 promila
Czechy 0,0 promila
Estonia 0,0 promila
Rosja 0,0 promila
Rumunia 0,0 promila
Słowacja 0,0 promila
Szwecja 0,2 promila
Polska 0,2 promila
Ukraina 0,0 promila
Węgry 0,0 promila
Jak widać najbardziej niedouczone narody to: Szwajacarzy, Angole, Włosi.. normalnie żyją w średniowieczu... A Rumuni wiedzą że alkohol jest be 
Ostatnio edytowano 6 listopada 2008, 20:35 przez KotSylwester, łącznie edytowano 2 razy
|
|