BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2008, 18:07 
Orso napisał(a):
Gwarantuje Ci że na 10 czarnych 1 bedzie dobry.

Buahahah.

Ja miałem w klasie ze 10, może 12, już nie pamiętam, bo fotki klasowej nie mam przy sobie, a to było dawno :] Ale właśnie takie pisanie, to jest rasizm :) To byli całkiem sympatyczni ludzie :) Mało ogarnięci- jak wszyscy Amerykanie :wstyd:

Sylwek_ch napisał(a):
Orso napisał/a:
wiekszośc tych czrnych osobników mieszkających gdzie indziej niż na czarnym ladzie zyje z zasilków, kradzieży, rabunków, np. w anglii dzieki wysokim rodzinnym na dziecko żyja tylko z tego :zakrecony: kopuluja i kopuluja itp.

a Polaczki to co inaczej :?: Też znajdziesz takich...

A Biali to nie wcale. Jak pochodzą z beidnych rodzin, slumsów, to co, każdy studia kończy tak? Brawo.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 12:41 
Uzależniony od forum :)

stones1 napisał(a):
:zdziwko:
Przeraża mnie ten temat. :wstyd:

co się dziwić, jak publicznie i na cały świat z mównicy w polskim sejmie padają takie słowa z ust wybrańca narodu :znudzony: :

Cytuj:
"głową największego na świecie mocarstwa został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę". Jak mówił, "Al-Kaida już zaciera ręce z radości, że nowy prezydent wybiera pokój a nie wojnę; w kwestiach polityki zagranicznej Obama jest pacyfistą i - jak określili go republikanie - naiwnym mięczakiem". Według niego, "Obama to nadchodząca katastrofa. To koniec cywilizacji białego człowieka"

link

:wstyd:

:wstyd:

po trzykroć :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 19:38 
Forumowicz

No niestety ten Górski mądrością nie grzeszy, a teraz zebrał burdę nawet od swoich kolegów za te słowa ... i przeprasza za to co powiedział, czyli typowe myślenie kolesi z PIS, najpierw powie, potem myśli, na końcu przeprasza.

Wracając jednak do tematu - chyba wszystko już zostało powiedziane, zostało przedstawionych mnóstwo argumentów, popartych często przykładami lub oficjalnymi danymi za to, że niestety czarni różnią się od białych znacząco w kwestii mentalnej, gdyż pewne negatywne cechy są niejako wpisane w ich naturę i minie jeszcze dużo czasu zanim padnie stereotyp czarnego-bandyty. Zresztą przecież im nawet o to chodzi - zobaczcie na teledyski hip-hopowe w Stanach, szczególnie te z lat '90, gdzie w każdym z nich było pełno broni, dragów, przemocy itp itp sami się tym szczycili i do tej pory szczycą. Mój kumpel kiedyś był w NY i przechadzając się niedaleko murzyńskiej dzielnicy był napis: "No police. No white." więc ciekawe kto tu jest rasistą ?

Z mojej strony wszystko w tym temacie, tym którzy chcą pod tym postem zapytać o argumenty odsyłam do mojego posta z bodajże 2 strony z danymi FBI o przestępczości w USA.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 20:12 
nrtp napisał(a):
Zresztą przecież im nawet o to chodzi - zobaczcie na teledyski hip-hopowe w Stanach, szczególnie te z lat '90, gdzie w każdym z nich było pełno broni, dragów, przemocy itp itp sami się tym szczycili i do tej pory szczycą. Mój kumpel kiedyś był w NY i przechadzając się niedaleko murzyńskiej dzielnicy był napis: "No police. No white." więc ciekawe kto tu jest rasistą ?

Jak zwykle, widzisz tylko tą czarną stronę, a poczytaj kiedyś o czym oni śpiewają.
Np. kawałek "do licha the police" NWA.

No i opowiadasz "aa kumpel był i to i to". Ja tam mieszkałem przez rok i żyłem wśród nich. Żenada.

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 20:20 

Ja wszystkim, którzy cały cas myślą stereotypami "czarny bandyta/leń/głupek" życzę czarnej kochającej żony i cudownych ciemnych dzieci, których ludzie będą wytykać na ulicy palcami, krzywo patrzeć, nie ufać itd.
Ciekawe czy wystarcz im wasz tekst: "kochane dzieci, ludzie was nie lubią o jesteście czarni, bo czarni w USA popełniają najwięcej przestępstw, nie lubią białych, kombinują..." :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 20:28 
Sylwek_ch napisał(a):
Ja wszystkim, którzy cały cas myślą stereotypami "czarny bandyta/leń/głupek" życzę czarnej kochającej żony i cudownych ciemnych dzieci,

Yyy..... CZARNI TO LENIE, BANDYCI I ŁOBUZY!! :hurra:

:viva: :viva: :viva:

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 20:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Na szczęście nie wszyskie życzenia się spełniają :]

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 23:59 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
W Polsce chyba nie ma zbyt wielu Murzynów, przynajmniej nie widać ich często na ulicach, za to często można spotkać się z :

chamstwem
bałaganem
dziadostwem
pijakami
degeneracją
bezrobociem
głupotą
ignorancją
brudem
syfem
rozbojami
kradzieżami

dziwne?

jiGsaw Tobie proponuje przeczytać nazistowskie teorie nt Słowian, Żydów i Cyganów. Gdy już to zrobisz, pomyśl jak możesz będąc Polakiem głośić takie rewelacje jak w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 00:12 
stones1 napisał(a):
jiGsaw Tobie proponuje przeczytać nazistowskie teorie nt Słowian, Żydów i Cyganów. Gdy już to zrobisz, pomyśl jak możesz będąc Polakiem głośić takie rewelacje jak w tym temacie.

I tak tego nie zrozumie. Wypowiedzi jiGsaw są jak 16stoletniego dziecka, którego celem jest zdobycie BMW i przyszpanowanie przed kolegami. Tak właśnie odbieram tego chłopca.

Dla mnie czy czarny czy biały - nie ma żadnej różnicy.

Człowiek to człowiek.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 00:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
smieszy mnie fakt ze w tym temacie najburzliwsze wypowiedzi sa ludzi ktorzy stycznosc z murzynami mieli jedynie w telewizji
jestem od pol roku w uk wczesnie tez przesiedzialem kilka dobry miesiecy
na moim uniwerku polowa studentow to czarni a druga polowa to inni ciabaci
i fakt fakt nie przeszkadzaja mi oni sa smieszni , wyluzowani ,rozbawieni no i leniwi
ale tak sie sklada ze pracuje tez w uk i wykonywanie zlecen dla czarnych to jest cos strasznego
wymagaja cudow a siebie uwazaja za Bogow, sa leniwi i niestety wiekszosc z nich nie wie co to higiena osobista badz sprzatanie
w Londynie sa cale dzielnice gdzie mieszkaja murzyni zyjacy z zasilkow
nie robia nic tylko ogladaja tv zamawiaja pizze i pija
nie spotkalem tez jeszcze bialego czlowieka stojacego na rogu ulicy handlujacego narkotykami..... a dla czarnego to szybki i latwy sposob na kase ..... pojdzie siedziec to jego rodzina bedzie dostawac kase od rzadu
zamkniete kolo

mam kolege ktory wychowal sie bez ojca mozna powiedziec ze w slamsach .Dzisiaj jest studentem ,sportowcem,nie pije ,nie pali....
moim zdaniem statystyki ukazuja ze czarna rasa jest poprostu bardziej sklona do popadania w przestepczosc

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 08:43 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
tomasz86staszic napisał(a):
smieszy mnie fakt ze w tym temacie najburzliwsze wypowiedzi sa ludzi ktorzy stycznosc z murzynami mieli jedynie w telewizji
jestem od pol roku w uk wczesnie tez przesiedzialem kilka dobry miesiecy
na moim uniwerku polowa studentow to czarni a druga polowa to inni ciabaci
i fakt fakt nie przeszkadzaja mi oni sa smieszni , wyluzowani ,rozbawieni no i leniwi
ale tak sie sklada ze pracuje tez w uk i wykonywanie zlecen dla czarnych to jest cos strasznego
wymagaja cudow a siebie uwazaja za Bogow, sa leniwi i niestety wiekszosc z nich nie wie co to higiena osobista badz sprzatanie
w Londynie sa cale dzielnice gdzie mieszkaja murzyni zyjacy z zasilkow
nie robia nic tylko ogladaja tv zamawiaja pizze i pija
nie spotkalem tez jeszcze bialego czlowieka stojacego na rogu ulicy handlujacego narkotykami..... a dla czarnego to szybki i latwy sposob na kase ..... pojdzie siedziec to jego rodzina bedzie dostawac kase od rzadu
zamkniete kolo

mam kolege ktory wychowal sie bez ojca mozna powiedziec ze w slamsach .Dzisiaj jest studentem ,sportowcem,nie pije ,nie pali....
moim zdaniem statystyki ukazuja ze czarna rasa jest poprostu bardziej sklona do popadania w przestepczosc

Nieee no co ty ! Niemożliwe jesteś stronniczym rasistą i tyle ! O ! :rotfl: :rotfl: :rotfl: Murzyni są faaajni.. robią dobry rap i mają super luźne ubrania :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 13:37 
Przyjaciel forum

rybik napisał(a):
stones1 napisał(a):

I tak tego nie zrozumie. Wypowiedzi jiGsaw są jak 16stoletniego dziecka, którego celem jest zdobycie BMW i przyszpanowanie przed kolegami. Tak właśnie odbieram tego chłopca.

Dla mnie czy czarny czy biały - nie ma żadnej różnicy.

Człowiek to człowiek.

Chłopcy to w agencji towarzyskiej to raz. Dwa ustosunkuj się lepiej do pewnych faktów, podanych w temacie, uargumentuj je, bo napisać, że ktoś chce kupić BMW i przyszpanować to może każdy, a coś, co wymaga użycia mózgu, już nie. Jednak nie wiem, czy mogę tego oczekiwać od wciskacza padlin.

Stones - znam te teorie. Mimo to, wolę być nazwany przez Ciebie rasistą niż pozwolić na masową eskalację ludzi, którzy nie potrafią się dostosować, w Polsce. Drugiej Francji, Holandii, Wielkiej Brytanii, USA tu nie chcę pod tym względem.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 14:49 
jiGsaw napisał(a):
Stones - znam te teorie. Mimo to, wolę być nazwany przez Ciebie rasistą niż pozwolić na masową eskalację ludzi, którzy nie potrafią się dostosować, w Polsce. Drugiej Francji, Holandii, Wielkiej Brytanii, USA tu nie chcę pod tym względem.

Buahahah, jak otwierano rynki pracy w Irlandii, UK, to Polacy ręce zacierali! Ale jak już ktoś do nich coś tego, to już nie nie nie nie nie! A przecież my jesteśmy tym samym dla Anglii i już!

tomasz86staszic napisał(a):

Takie przypadki są po jednej i po drugiej stronie, z resztą, nie trzeba daleko szukać, choćby połowa, jak nie lepiej koszykarzy w NBA.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 14:58 
Przyjaciel forum

Jeżeli nie rozróżniasz Polaków, którzy jadą tam pracować od ciapek i murzynów, którzy jadą sobie odsapnąć za pieniądze z zasiłków i przestępstw to przykro mi.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 15:03 
Pierwsze kroki

Ciekawy fakt z UK, dotyczacy nie tyle murzynow co arabow(zwanych rowniez popularnie pakistancami). Otoz wystepuje tutaj pewien paradoks. Nie sadze ze jestem rasista, przynajmniej napewno nim nie bylem opuszczajac polandie. Niech ktos na przyklad sprobuje zwrocic uwage ze pakistanskie dzieci biegaja po sklepie, to "uwiezione" w wozku drze ryja na caly ow sklep, a matka ma to w dupie i rozmawia przez telefon :] Otoz sprawa zazwyczaj konczy sie na wezwaniu ochrony, pozniej policji ... W najlepszym przypadku "ten podly bialy rasista" dostanie tylko od policjantow ostry opie :cenzura: ol za "antisocial behavior". Cos tu jest nie do konca tak jak byc powinno chyba ... Dlaczego fakt ze chodza ubrani jak zorro i wierza w allaha daje im wiecej praw ?

Kolejne - Jakos ciezko owych pakistancow znalezc w pracy ... No po prostu nie pracuja (ok zeby nie bylo - 95% nie pracuje), czego nie mozna by stwierdzic patrzac na samochody ktorymi sie poruszaja. Standardowo - maz + zona + od c :cenzura: a dzieci = moje podatki ida na ich zasilki... z moich podatkow kupuja swoje auta etc ...

Czarni natomiast pracuja. Sa leniwi owszem ale ... polacy tez sa leniwi, ruscy,ukraince i czesi tez sa leniwi ... Angole to juz zupelnie inny poziom lenistwa ;)

Takwiec chyba moge stwierdzic ze stalem sie emigrantem-rasista :] Z tym ze nie w stosunku do "czarnuchow" a do arabow ...

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 15:08 
Przyjaciel forum

Araby to już w ogóle chyba najgorsze co można spotkać. Dlaczego mają więcej praw? Bo ludzie się ich boją, boją się, że jak się nie podporządkują to ci spalą samochody, podłożą bombę itp. Dochodzi do tego frajerska władza, która zamiast zapakować tą całą hołotę na statek i wywieźć skąd przyszli to nadają im coraz nowe prawa, bronią ich itp.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 15:54 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
..::CZARNY::.. napisał(a):
Buahahah, jak otwierano rynki pracy w Irlandii, UK, to Polacy ręce zacierali! Ale jak już ktoś do nich coś tego, to już nie nie nie nie nie! A przecież my jesteśmy tym samym dla Anglii i już!

Nie sądze żeby Jigsaw czy miał cos przeciwko temu żeby rodowity Anglik, Francuz czy Irlandczyk osiedlił się w Polsce. Ale rodowity a nie marokaniec, arab czy inny somalijczyk z obywatelstwem.

..::CZARNY::.. napisał(a):
Takie przypadki są po jednej i po drugiej stronie, z resztą, nie trzeba daleko szukać, choćby połowa, jak nie lepiej koszykarzy w NBA.

No bo oni nie wpadną na to że jest inna droga do wybicia się ze slumsów. Dla nich sa dwie - Rpaer albo koszykarz :) Jak mają usiąśc z książką i iśc na boisko to 95% wybierze to boisko.

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 16:28 
Bobby_Valentino napisał(a):
No bo oni nie wpadną na to że jest inna droga do wybicia się ze slumsów. Dla nich sa dwie - Rpaer albo koszykarz :) Jak mają usiąśc z książką i iśc na boisko to 95% wybierze to boisko.

Ale też studiują, mało kto jest wybitny jak Kozica, by od razu po średniej szkole wymiatać.
Zwłaszcza, że tomek też opisał typa, który też sportowcem był więc....

Za to biali ze slamsów tak samo, książki biorą chętnie jak nie wiem :ok:

Na moje, to większość zależy od otoczenia, od historii, od tego, co uczyli rodzice, jak jakaś społeczność, która przez pokolenia była traktowana jak ścierwo, nagle ma normalnie zapomnieć i normalnie żyć? Od razu mieć pokończone szkoły itd.?

jiGsaw napisał(a):
Araby to już w ogóle chyba najgorsze co można spotkać.

Najgorsze co można spotkać, to tacy zatwardziali rasiści jak Ty. W kilku miejscach potrzebują takich jak Ty.

Bobby_Valentino napisał(a):
Murzyni są faaajni.. robią dobry rap i mają super luźne ubrania :)

A wiesz, że im zawdzięczasz tego, co dziś słuchasz? :) Obojętnie, czy wykonawca jest Biały, Czarny, Zielony, czy Pomarańczowy?

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 16:33 
Przyjaciel forum

Lepszy zatwardziały rasizm niż ultratolerancja. Z resztą nie jestem taki, jak myślisz. Jakbym miał pewność, że będą pracować i zachowywać się normalnie to by mi nie przeszkadzali.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 16:40 
jiGsaw napisał(a):
Lepszy zatwardziały rasizm niż ultratolerancja.

Nie używaj słów, których nie znasz znaczenia. Gdybym powiedział, że w jakiejś ilości płynie we mnie arabska krew, to się okazuje, że w jakiejś części jestem czymś najgorszym, co można spotkać. Dziękuje Ci bardzo.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1