BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Co sadzicie o tym oleju?
PostNapisane: 11 listopada 2008, 16:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E90
Witam, co sadzicie o tym oleju?
http://allegro.pl/item479930071_jedyny_ ... 40_1l.html

Jaki olej bedzie najlepszy do mojej e46 323i 170km? Wleje półsyntetyk ale co dalej to nie wiem :(

Ostatnio edytowano 11 listopada 2008, 20:17 przez Wuja, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 16:39 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318i Touring
Kod silnika: M43
Na pewno oryginalny olej będzie dobry ale czy najlepszy tego nie wiem... :niepewny: Ale na pewno bym na allegro nie kupował na zewnątrz ori w środku kujawski... nie mówię że akurat ten ale ja bym nie ryzykował :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 16:49 
Forumowicz

Kupiłem jakiś czas temu oryginalny lakier do BMW w sprayu by porobić zaprawki właśnie na allegro i byłem zadowolony. Ale co do oleju nie ryzykowałbym. Jeśli mogę polecić,polecam Castrol 10W 40, osobiście jeżdżę na nim i jestem zadowolony. Ale decyzja należy do Ciebie Kolego,pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 18:22 
Pierwsze kroki

są różne rodzaje adrenaliny - ja np. lubię gokarty i paint-ball, ale mam kolegów i koleżanki z pracy, którzy znajdują adrenalinę w codziennym usiłowaniu zaparkowania tuż pod firmą, mimo, że zawsze są tam pozastawiane wszystkie miejsca parkingowe, podczas gdy 400 m dalej są hektary wolnych miejsc parkingowych - oni jednak codziennie, właśnie chyba dla adrenaliny, krążą w tę i z powrotem usiłując się gdzieś wcisnąć (żeby był większy smaczek: nasza firma mieści się na końcu... ślepej uliczki, więc na końcu trzeba zrobić karkołomną nawrotkę :rotfl: ).

można też zapewne znaleźć jakąś adrenalinę we wlaniu do silnika "czegoś" kupionego na allegro...

no bo poza poszukiwaniem silnych doznań/umiłowaniem hazardu (można się też, przy okazji, z kimś założyć: zatrę lub nie na dystansie, powiedzmy, 15 000 km) nie widzę innego, racjonalnego uzasadnienia dla kupowania oleju silnikowego na aukcji...

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 19:37 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
nick napisał(a):
są różne rodzaje adrenaliny - ja np. lubię gokarty i paint-ball, ale mam kolegów i koleżanki z pracy, którzy znajdują adrenalinę w codziennym usiłowaniu zaparkowania tuż pod firmą, mimo, że zawsze są tam pozastawiane wszystkie miejsca parkingowe, podczas gdy 400 m dalej są hektary wolnych miejsc parkingowych - oni jednak codziennie, właśnie chyba dla adrenaliny, krążą w tę i z powrotem usiłując się gdzieś wcisnąć (żeby był większy smaczek: nasza firma mieści się na końcu... ślepej uliczki, więc na końcu trzeba zrobić karkołomną nawrotkę :rotfl: ).

można też zapewne znaleźć jakąś adrenalinę we wlaniu do silnika "czegoś" kupionego na allegro...

no bo poza poszukiwaniem silnych doznań/umiłowaniem hazardu (można się też, przy okazji, z kimś założyć: zatrę lub nie na dystansie, powiedzmy, 15 000 km) nie widzę innego, racjonalnego uzasadnienia dla kupowania oleju silnikowego na aukcji...

:rotfl: :super:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 20:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
ManiacTuning, każdy inny tylko nie z allegro (no chyba, ze faktycznie jest to ktoś sprawdzony), jeden z userów kupił Castrola na allegro i po zmianie zapaliła mu się kontrolka oleju, zapytał mnie co zrobić, od razu kazałem mu zlać, zalał kupiony w sklepie i jest OK (dobrze, że na nim nie jeździł)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 20:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: ....................
Kod silnika: ....................
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... lit=wodzu6
Przemas137 napisał(a):
Jeśli mogę polecić,polecam Castrol 10W 40, osobiście jeżdżę na nim i jestem zadowolony.

Mam to samo....polecam :super:

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 20:33 
Forumowicz

Castrol Magnatec 10w40. na takim jeżdze i bardzo polecam! a z allegro nie kupuje!

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 20:56 
Forumowicz

a ja kupuje wszystko na allegro i jeszcze ani razu sie nie zawiodlem.. ot taki szczesciarz ze mnie? ostatnio mialem dylemat czy brac olej "u siebie" np castrol, mobil czy motul 6100 z aukcji za taka sama cene i kolejny raz aukcje byly góra

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 20:45 
Pierwsze kroki

witam mam problem musze wymienic olej dzwonilem do goscia co kupilem od niego bmw i pytalem jaki olej lal gdy mi powiedzial co lal i powiedzialem to mechanikom to sie zdziwili :| na czym jezdze :| a dokladnie jezdze na MOBIL DELVAC MX 15W-40 podobno to do diesel ;/ czy da rade jak zaleje cos innego ? pomocy ;D
chce zeby chodzila jak trzeba :D
PZDR

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1