BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 22:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
LEGO napisał(a):
Wiec odpowiedz dla mnie jest prosta"benzyna na benzyne" potem diesel potem lpg
ZGADZAM SIE Z LEGO,!!!!!!! Mam takie same podejscie mocna benzyna bez LPG !! chyba ze cos z 4.0l moglby byc wtedy lpg :zakrecony: ale musial bym sie gleboko zastanowic
LEGO napisał(a):
3 litrowy diesel w Bmw jeździ bajecznie,brzmi dobrze
2.5 tez :cwaniak: :cwaniak: co prawda nie tak bajecznie jak 3.0 ale tez moze byc bajeczny na swoj sposob :) :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2008, 22:56 
Pierwsze kroki

rybik napisał(a):
W auto-świecie jest dzisiaj artykuł DIESEL czy BENZYNA.

3:2 dla.. benzyny....

prosta sprawa że benzyna wygrywa niema o czym gadać...
rozumiem że diesel mało pali (i to jest dużyyyy plus) i jeszcze turbinka to już poezja... ale tak samo turbinkę można mieć w benzynie.... bo bez turbinki np 2 dieselek by ino buczał a nie jechał jak 2.0 benzyniak i musicie sie z tym zgodzić sami... problem polega w tym że większość osób które mają diesla mają go w TDI i porównują z benzyną (bez turbiny)... i mówią że lepiej sie jeździ mniej pali... JA zawsze byłem za benzyną (największy minus to tylko CENA benzyny) Każdy lubi to co lubi... lubisz jeździć agresywnie KUP benzyniaka.. chcesz jeździć ekonomicznie kup diesla...

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 07:03 
Uzależniony od forum :)

Chmielu napisał(a):
Mam takie same podejscie mocna benzyna bez LPG !! chyba ze cos z 4.0l moglby byc wtedy lpg ale musial bym sie gleboko zastanowic

To jaka to mocna benzyna bez lpg, jak właśnie przy mocnej benzynie mówisz o LPG.

Ktoś dobrze napisał że każdy doradza duży silnik benzynowy i to bez LPG... a przeważnie (oprócz paru wyjątków jak Lego, Frank, Kamil, Marcin) mają małe silniki, albo małe silniki i LPG, albo diesle i często nie najlepsze diesle....

O co chodzi w takim razie? Doradzacie innym, to czego sami byście nie kupili i nie kupiliście?

Ja mam 3.8l ale w LPG i 2.0 też w LPG....

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 07:42 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja tam nie wiem, mi benzyna 2.5l (na benzynie) nie przekracza 9l/100km. Jeżdzę głównie trasy i 10% przebiegu stoje w korkach w Wawie, prędkość średnia 85-90km/h. Jak by to wyglądało w dieslu? Powiedzmy takie E46 330d? (bo chyba dopiero to da jakaś przyjemność z jazdy).

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 07:56 
Pierwsze kroki

Witam posiadam BMW e34 2.5TDS i Polecam wszystkim jesli trafi się dobry i zadbany egzemplarz to tylko dbać i jeździć piękny dźwięk silnika gdzie porównywałem z wieloma autami w dieslu i bmw to mistrzostwo. Jeśli chodzi o benzyne to spalanie jest kosmiczne wieć bardziej dla ludzi z grubym portfelem ja do takich nie należę i polecam diesla!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 08:05 

mac-net, a ile Ci pali taki diesel w mieście? Sam się nad takim zastanawiałem ale słyszałem opinie że e34 525tds pali 11-12l w mieście (normalnym zakorkowanym mieście)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 08:58 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
Ktoś dobrze napisał że każdy doradza duży silnik benzynowy i to bez LPG... a przeważnie (oprócz paru wyjątków jak Lego, Frank, Kamil, Marcin) mają małe silniki, albo małe silniki i LPG, albo diesle i często nie najlepsze diesle....

O co chodzi w takim razie? Doradzacie innym, to czego sami byście nie kupili i nie kupiliście?

Bo to jest konkurs życzeń. Podobnie jak w dziale galeria. Każdy wie, co jest lepsze, każdy namawia do zakupu dużych jednostek benzynowych, ale sami jak stoją przed wyborem, to mięknie coś w kroku. Przy dzisiejszych cenach paliw naprawde trzeba być (pozytywnie) twardym, żeby utrzymywać duży silnik PB. Z mojej strony duży szacunek dla takich osób za odwagę.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 09:52 
Pierwsze kroki

Moje BMW 525TDS pali w trybie miejskim 10l a na trasie spadnie do 7 a nawet i 6,5l!Wiec jest znaczna różnica w porównaniu do Silników benzynowych!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 13:21 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
To jaka to mocna benzyna bez lpg, jak właśnie przy mocnej benzynie mówisz o LPG.
Chodzi mi o to ze jezeli bym sie napalił na benzyne mowa tu od 4 l w zwysz to napewno rozwazal bym zalozenie LPG ale oglnie nie lubie takich kombinacji benzyna to benzyna diesel to diesel rozumiem ze ktos inny bedzie wolal 1.6 benzyna + LPG niz diesla 2.5

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 14:12 

trudno porównac 1.6 LPG do 2.5 ON

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 14:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
ja mam diesla 3.0 bi-turbo i benzyne 3.0 bez LPG i doradzam kupić duży silnik benzynowy bez LPG a jeśli kogoś nie stać to niech kupi diesla a nie wkłada LPG ... ot moja wypowiedź

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 19:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
kocie mam 525 tds z przebiegiem 380 tys i po trasie przy 120 z holandii do polski spalil mi 6,5 litra ... po miescie pali 10 litrow ... wiadomo jak dojda korki to moze spalic z litra wiecej ... w opolu raczej takich korkow jak w warszawie nie ma wiec ciezko mi powiedziec ... benzyna 2,5 litra spala mi 12-13 litrow po miescie po trasie do holandii przy 4 osobach 150km/h na tempomacie wyszlo rowne 9 litrow na setke ... 3 litrowy diesel(kombi) po miescie pali okolo 10 litrow po trasie do holandii w 5 osob na tempomacie 150 km/h spalil dokladnie 7,7 litra ultimate diesla z bp tylko na takim jezdze wiec nie mam pojecia czy normalnej ropy spali wiecej ?? :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 20:01 

Moje BMW: e91
a co w tej benzynie takiego pięknego??? i zastanawiają mnie przeciwnicy gazu... dałbym jednemu i drugiemu auto z gazem o którym nie wiedziałby i tak samo chwali jak benzyne. co kogo obchodzi kto i co do baku leje!!!

[ Dodano: 12 Listopad 2008, 20:05 ]
co za głupkowaty temat?!! czemu on ma służyć? jaki ma cel?? :cisza: proponuje to skasować

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 21:28 
darcyn napisał(a):
a co w tej benzynie takiego pięknego???

Jak to co, poczytaj ten temat, zanim piszesz, że jest beznadziejnie głupi :)

darcyn napisał(a):
dałbym jednemu i drugiemu auto z gazem o którym nie wiedziałby i tak samo chwali jak benzyne. co kogo obchodzi kto i co do baku leje!!!

A koszty instalacji, dodatkowe problemy, przeglądy gazu?

Nie mówiąc już o mocy.

A co kogo obchodzi co kto leje... mnie tam nie obchodzi, niech sobie leje olej rzepakowy, z McDonadl's, KFC, gnojówkę, szambo, lpg... jego silnik i jego sprawa :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 21:32 

Moje BMW: e91
jest bo wszczyna kłótnie i do niczego nie doprowadzi. niech zrobi ankiete

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 23:07 
Zacna persona forum

darcyn napisał(a):
dałbym jednemu i drugiemu auto z gazem o którym nie wiedziałby i tak samo chwali jak benzyne.
Wyszło by szydło z worka Gdy chciało by sie zapakowac do bagaznika zeczy a tam lezy kolo zapasowe Luzem bo butla lezy w miejscu kola :]

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 23:25 
Zacna persona forum

Dzięki swojej pracy mam po dziurki już wszelkie TDCI, TDI, DCI i tym podobne wynalazki :P Badziewie ;) Prywatnie mam 320i M20b20 oraz 525i M50b25, powiem jedno: nie ma to jak benzyna ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 23:35 
Przyjaciel forum

Dixi napisał(a):
Dzięki swojej pracy mam po dziurki już wszelkie TDCI, TDI, DCI i tym podobne wynalazki :P Badziewie

a ja dzieki tym badziewiom jak to nazwales moge utrzymywac moja rodzine na takim poziomie jakim bym chcial :D

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2008, 23:38 
Zacna persona forum

rorafalki napisał(a):
gratuluję spalania w trasie focusem "klekotem" na poziomie 10/100, chyba ciężkie zycie ma ten ford :(

Pfy, też mi spalanie :P Jako pracownik Forda śmiem stwierdzić iż ten wynik jak na trase jest całkiem dobry (znaczy się ekono), co prawda nie wiem z jakim silnikiem był owy focus ale 1,6 TDCI 109ps potrafi zjeść i 12 w trasie....

W poniedziałek byłem transitem 2,4 TDCI z zabudową typu kontener w toruniu (widziałem Dzikusa w E46 na światłach obok MC około 8,45, chyba że to nie byłeś ty) miał na liczniku 4 km jak go dostałem i na trasie Gdynia->Toruń Toruń->Gdynia spalił mi bagatela 80 litrów, ale wszystko dlatego iż przekraczał 3 tys obrotów, jak się jedzie w przedziale 3-4 tys obrotów to już swoje zaczyna palić....

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, 01:54 
Przyjaciel forum

Dixi napisał(a):
W poniedziałek byłem transitem 2,4 TDCI z zabudową typu kontener w toruniu (widziałem Dzikusa w E46 na światłach obok MC około 8,45, chyba że to nie byłeś ty) miał na liczniku 4 km jak go dostałem i na trasie Gdynia->Toruń Toruń->Gdynia spalił mi bagatela 80 litrów, ale wszystko dlatego iż przekraczał 3 tys obrotów, jak się jedzie w przedziale 3-4 tys obrotów to już swoje zaczyna palić....

po pierwsze samochod na dotarciu nie ulozony pali okolo litra wiecej niz w pozniejszym czasie ... po drugie miales samochod z tylnim napedem co tez nie pomaga mu w spalaniu ... po trzecie moje nowe transity 2,2 TDCI 130km 5 biegowa skrzynia potrafia spalic przy komplecie ludzi przy predkosci 120 km/h okolo 8 litrow na setke co uwazam za bardzo dobry wynik przy tej masie i wielkosci samochodu ... zreszta w busach paliwo to akurat nie najwazniejszy wyznacznik a na transity zlego slowa powiedziec sie nie da aha i jak Tobie spala focus 1,6 TDCI 12 litrow na trasie to Twoje beemki pala pewnie przy takiej samej jezdzie 20 litrow po trasie sorki za OT

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1