BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] jak zaprogramować centralny??
PostNapisane: 17 listopada 2008, 15:26 
Pierwsze kroki

Witam jestem tu nowy i troche nie orientuje sie jescz e wmoim bmw;) chodzi mi mianowicie o to jak to zrobic (zaprogramowac) aby po wlaczeniu silnika zamykal sie automatycznie samochod ??? slyszalem , ze to mozliwe.... prosze o pomoc!! Pozdrawiam wszystkich forumowiczow! i jeszce jedno pytanie.....problem tkwi w tym ze po pociagnieciu raczki od otwierania maski ona delikatnie sie podnosi a ten wystacjacy plastik w nerce jak by nie dziala, na 10 prob raz udaje mi sie otworzyc maske

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 19:14 
Pierwsze kroki

cześc co do centralnego to nie mam pojęcia ale co do maski nieweim czy sie rozumiemy rozumiem że ta raczka Ci nie wychodzi z pod maski miałem podobnie ciągnołem za "wajche" w samochodzi maska sie nie unsiła tylko musiałem podejść podciągnąć ją do góry i wtedy sie wysówała łapka ja sobie poradziłem w ten sposób że siknolem WD40 w te dwie sprężyny co odbijają maske na samym brzegu poporstu jedna po zatrzaśnięciu maski nie odbijała bo była zapieczona ale WD40 pomogł ale nie weim czy o To CI chodzi pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17 listopada 2008, 22:33 
Pierwsze kroki

...wiesz co chyba o to bo ona po nacisnieciu wajchy sie podnosi ale tylko troche no i jak biore ta plastikowa raczka to tak jak by ona nie chodzila nie odczepiala tego drugiego zamka sprobuje tym wd40 bo moze i zapieczona jest ta sprezyna....

Tytuł: Re: jak zaprogramować centralny??
PostNapisane: 17 listopada 2008, 23:55 
Pierwsze kroki

tomi2101 napisał(a):
Witam jestem tu nowy i troche nie orientuje sie jescz e wmoim bmw;) chodzi mi mianowicie o to jak to zrobic (zaprogramowac) aby po wlaczeniu silnika zamykal sie automatycznie samochod ??? slyszalem , ze to mozliwe.... prosze o pomoc!!

instrukcja obsługi samochodu = kopalnia wiedzy - warto się w nią zaopatrzyć i czytać ;)

str. 51:
Cytuj:
(...)ASO BMW chętnie udzieli informacji o możliwościach systemów Car Memory i Key Memory. Oto kilka przykładów:
(...)
* Ryglowanie samochodu przy ruszeniu, patrz strona 32"

idziemy na stronę 32:
Cytuj:
"ASO BMW może na życzenie tak ustawić układ centralnego ryglowania, aby ryglowanie następowało automatycznie po rozpoczęciu jazdy. Tę funkcję można przypisać wybranym kluczykom"
- tak więc można zaprogramować kluczyk, aby ryglował drzwi po ROZPOCZĘCIU JAZDY, a NIE PO WŁĄCZENIU SILNIKA (no ale ryglowanie zamka zaraz po włączeniu silnika byłoby bez sensu...)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1