beciak napisał(a):
czyli że w moim przypadku (przypadek takiego panel sterowania) to zawsze leci zimne powietrze na "kierowce"? Tosz w zime to masakra bo jak mam się ogrzać?

Tak jest we wszystkich e36. Jak pisałem post wyżej lekkie przekręcenie pokrętła z "na szybe" w kierunku ikony z pasażerem powoduje nawiew ciepłego powietrza. U mnie bardzo szybko jest ciepło przy takim ustawieniu, pod warunkiem że temperatura silnika osiągnęła optymalne warunki (wskazówka w pionie). Po to jest pokrętło, żeby korzystać z każdej możliwości ustawienia, a nie tylko z trzech położen z obrazkami. Jak sprawdzisz sobie działanie nawiewu w każdym położeniu pokrętła to wybierzesz dla siebie najlepsze opcje...
Jak ściągniesz kratkę umieszczoną w podszybiu pod maską to zobaczysz zabudowany silnik nawiewu. Po jego obydwu stronach powinny być półokrągłe obudowy w których znajdują się filtry. NIESTETY nie wkażdym modelu są filtry, co nie pszeszkadza, żeby je zainstalować samemu. Koszt około 200zł.
To, że dmuchawa nie działa prawidłowo może być spowodowane zbyt krótkimi szczotkami w silniku, uszkodzonymi rezystorami lub innymi rzeczami, o których nie będę się wypowiadać, bo jeszcze nie rozbierałem dmuchawy. Może wypowiedzą się w tym temacie osoby z doświadczeniem.