BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2008, 21:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
adaho997 napisał(a):
daj jakiś namiar za tyle też kupie 4 szt ;) ;)

miał tylko dwie do mnie na tył 265/35 R 18 :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 15:12 
Pierwsze kroki

Witam przyłaczam sie do pytania
Mam alusy 17 i chce załozyc zimówki o rozmiarze 225/45/17 a instrukcja nic nie mówi o takim rozmiarze (kolega chce mi tanio odstapic wiec dlatego taki rozmiar)
Jezdzi ktos na takich oponach w e39 jest z nimi jakis problem ?
dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 15:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
marcinb, duzo fachowcow ale i tez zwyklych uzytkownikow mowi ze juz na 16 nie jest tak bezpiecznie ... a co dopiero 17 .... ale kazdy wybiera co chce

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 20:39 
Pierwsze kroki

hehe ja wiem ze tak jest ale rozchodzi mi sie czy ktos jezdzi na oponach 225/45/17 w e39 i czy ma z tym jakies problemy czy nie bo serwis czy instrukcja obslugi takiego romiaru nie podaje

Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2008, 20:15 
Pierwsze kroki

uff...po przeszukiwaniu forum w celu znalezienia prawidłowych info właśnie zamówiłem sobie Fuldy 225/55R16 i do nich fele Dezent K 7x16 5x120 ET20. Teraz tylko wypatrywać kuriera i oby spasowało i nic nie tarło:| Opony na ceneo.pl wyszły najtaniej w interopony.pl (po 349 sztuka) a felgi w ogumienie.com (po 316). Napiszę jak przebiegło zamówienie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 14:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E84
Garaż: Było E36,E39,E60
Ja kupiłem 225/55/16 Dunlop M3,rozmiar taki jak pisze na słupku :) podejrzewam ze na 205 tracił by szybko trakcje :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 18:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
biały napisał(a):
w e39 opony zimowe powinny być najmniejsze 205/65 R 15 ale ja założyłem 195/65 R 15 i bardzo dobrze mi sie jeździło na tych "kapciach" :)

No ja właśnie stoje przed takim dylematem bo trafiają mi się ładne zimówki tyle że niższe, bo najmniejsze powinny być tak jak pisze Tomek 205/65 R 15, a te co mam zamiar wziąć są 205/60 R 15 i nie wiem czy będzie to OK, pomóżcie proszę bo śnieg sypie a ja nie wiem co robić. :niepewny:

[ Dodano: 22 Listopad 2008, 18:19 ]
biały napisał(a):
w e39 opony zimowe powinny być najmniejsze 205/65 R 15 ale ja założyłem 195/65 R 15 i bardzo dobrze mi sie jeździło na tych "kapciach" :)

No ja właśnie stoje przed takim dylematem bo trafiają mi się ładne zimówki tyle że niższe, bo najmniejsze powinny być tak jak pisze Tomek 205/65 R 15, a te co mam zamiar wziąć są 205/60 R 15 i nie wiem czy będzie to OK, pomóżcie proszę bo śnieg sypie a ja nie wiem co robić. :niepewny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1