BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 20:58 
Forumowicz

nrtp napisał(a):
MEFIU e39 napisał(a):
no właśnie po co???? wszystko przebiegło okey i negatyw dla sprzedającego :zdziwko:

jak dla ciebie okey jest czekanie 28 dni na towar, wydzwanianie codziennie po kilka razy i pilnowanie, aby ktos laskawie wyslal ci zamowiona rzecz na dobry adres to sorry, ale chyba mamy inna wizja przebiegu transakcji ;)

no chyba ,że taka sytuacja zaistniała ale towar wkońcu dotarł taki jaki miał być czyli można postawić neutrala :) ale mniejsza o to sam jak kompletowałem przód do ojca rozbitej e38 zajeło mi około 2 miechów i miałem również takie sytuacje jak dostałem maske od e39 a chciałem od e38 ale dogadałem się z gościem i wszystko było git co prawda trochę to czasu zajeło ale $$$ trochę kaski został w kieszeni ,Pozdr.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 20:59 
Uzależniony od forum :)

nrtp, i tu Cię popieram. Kupujesz na Allegro a ktoś wysyła na zły adres i czekasz.... Co innego jak da ciała poczta...

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 21:21 
Forumowy terrorysta

Winny uszkodzenia reflektora jest sprzedawca, powinien zaznaczyć przy nadaniu, ze to opcja ''szkło'' , wtedy naklejają w okienku znaczek kieliszka i widac od razu ze to ''szklo''. Przy odbiorze paczki z opcja ''szklo'' nalezy potrzasnąć czy nic nie dzwoni, jak mamy podejrzenia, że zbite to otwieramy przy doreczycielu paczkę i spisujemy protokoł. Czy to poczta czy kurier, musza poczekać, az klilent otworzy paczke. Beda mówić, ze im sie spieszy, ze maja napiete harmonogram dnia, bo inni czekaja na dostawe. Olać to, to ich obowiązek czekac, bo klient ma prawo sprawdzic zawartosc swojej paczki, kazdej nie tylko ze szklem. Tym bardziej, gdy paczka to czesto zwykly karton zaklejony tasmą, wiec nie ma najmniejszego problemu, zeby nieuczciwy pracownik poczty czy firmy kurierskiej, otworzyl paczke i ponownie zakleił.

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 21:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
MEFIU e39 napisał(a):
wkońcu dotarł taki jaki miał być czyli można postawić neutrala

dokładnie - moim zdaniem wtedy należy się neutral - a negatyw tylko za całkowitę zrobienie kogoś w konia

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 21:34 

KubaCK napisał(a):
dokładnie - moim zdaniem wtedy należy się neutral - a negatyw tylko za całkowitę zrobienie kogoś w konia

Rozbijasz BMW, kupujesz części, płacisz od razu... czekasz 2-3tyg. Przez ten zap... z buta i autobusem. I za to neutral? :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 21:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
Cytuj:
Rozbijasz BMW, kupujesz części, płacisz od razu... czekasz 2-3tyg. Przez ten zap... z buta i autobusem. I za to neutral?

Radku pierwsza sprawa to jest taka, że nigdy nie kupiłem nic na allegro bez zlustrowania sprzedawcy - dzwonie przed zakupem, etc. Ale tak jak ktoś wcześniej napisał - ktoś mógł się pomylić, potem poczta uszkodziła przesyłkę (za oznaczenie uwaga szkło, trzeba dopłacić - a po doświadczeniach na allegro wiem, że nie każdy chce i trzeba mu wyraźnie zaznaczyć, że jest to potrzebne) i czas wyczekiwania się wydłuża. Druga sprawa jest taka, że moim zdaniem nie można rzucać negami na lewo i prawo - w moim mniemaniu negatyw służy do pokazania, że z gościem się nie udało definitywnie dogadać i towar nie jest taki jak powinien być. Jeżeli kupujący w końcu otrzymał przesyłkę to jest neutral - również nie jest to pozytywny komentarz i wyraża opinie.

Ja jeżeli bym nie otrzymał towaru w ciągu 7 dni już bym na niego nie czekał, tylko zażądał zwrotu kasy i tyle...

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 23:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
trzeba wybierać tylko tych co mają 100% pozytywów :kwasny: shit happends :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 01:01 

MaTiMa napisał(a):
trzeba wybierać tylko tych co mają 100% pozytywów

W ten sposób nikomu nie dasz negatywa, bo ZAWSZE dostaniesz nega w odwiecie. Dzięki temu multum złych transakcji zostaje bez komentarza - żeby w odwiecie nie dostać negatywa... Dlatego ja mam negatywy - odwetowe :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 01:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
ja ostatnio tez mialem ciekawa sytuacje na allegro ... zalicytowalem tasme do N95 od razu po zalicytowaniu zrobilem przelew ... po 2 tygodniach oczekiwania na paczke napisalem w koncu maila do nich co z moja tasma ?? wszystko ladnie pieknie grzecznie bo w sumie az tak mocni sie nie palilo z ta tasma ... w odpowiedzi napisali ze nie odpowiadaja za prace poczty itp itd tasma zostala wyslana kilka dni wczesniej ... no to mowie ok pewnie na dniach dotrze ... po kolejnych 2 tygodniach znowu pisze do nich maila co z moja paczka ?? i co dostaje w odpowiedzi ?? przelew nie zostal zaksiegowany takze paczka nie zostala wyslana ... nie czekajac dluzej zalogowalem sie na allegro wystawilem stosowny komentarz (negatywny rzecz jasna) i rozpoczalem spor :D ... po kilku dniach dzwoni do mnie gosciu i mowi ze nieslusznie wystawilem im negatywny komentarz i ze osoba ktora napisala mi tego maila juz nie pracuje i oni zadaja (nie prosza) zebym ten komentarz anulowal ... dla mnie zart ... opowiedzialem gosciowi ze dziekuje serdecznie za takiego super sprzedawce i bardzo bym prosil o zwrot gotowki ... gosciu do mnie to rozumiem ze mamy nie wysylac ponownie tej tasmy ?? ja mowie wie pan tasma dalej potrzebna ale niestety skorzystam z uslug innej firmy bo obawiam sie ze moge nie dozyc momentu w ktorym paczka od pana do mnie dotrze ... i co w tym najciekawsze gosciu ma kilka tysiecy pozytywow ale ma tez kilka negatywow za czas realizacji zamowienia ... takze wszystko skads sie bierze czytajcie komentarze bo tam zawsze sporo prawdy jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 08:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Borsuk napisał(a):
i co w tym najciekawsze gosciu ma kilka tysiecy pozytywow ale ma tez kilka negatywow za czas realizacji zamowienia ... takze wszystko skads sie bierze czytajcie komentarze bo tam zawsze sporo prawdy jest :)

Swego czasu troche sprzedawalem na allegro i szczerze mowiac kilka negatywow w stosunku do kilku tysiecy pozytywow to nic. Zawsze sie trafi "czarna" owca, ktora chce towar na wczoraj, pomylka w adresie. Najczesciej jednak wina byl kupujacy, ktory bezmyslnie klika, nie czytajac warunkow aukcji/wysylki.
Borsuk, w Twoim przypadku i tak podziwiam sprzedajacego, ktory walczy o kazdego negatywa, inny by wystawil odwet i olal...

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 09:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
mongooes napisał(a):
inny by wystawil odwet i olal...

akurat to mi wisi ja zrobilem co powinienem a oni przygrali nie powiem w co :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 09:46 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
I co z tego że ktoś wystawi negatywa w odwecie ? Trudno się mówi i żyje sie dalej :) Niektórzy to się zachowują jakby od komentarzy na Allegro zależała ich emerytura :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 11:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
Bobby_Valentino napisał(a):
I co z tego że ktoś wystawi negatywa w odwecie ? Trudno się mówi i żyje sie dalej :) Niektórzy to się zachowują jakby od komentarzy na Allegro zależała ich emerytura :rotfl:

no wiesz od komentów sporo zależy, więc trzeba być czujnym i ostrożnym jak się finalizuje transakcje

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 11:45 
Forumowicz

Mi ten koleś nie wystawil negatywa w odwecie, takze nie wszyscy tak robią, jak widać jak się ktoś poczuwa, że zje... sprawe i klient ma prawo byc wkurzony to nie robi akcji odwetowych, aby sie dowartosciowac, choc wiadomo nie kazdy tak postepuje i czasem nawet w 100% zasluzony negatyw jest "karany" negatywem, ale to juz kwestia honoru i zwyklej ludzkiej uczciwosci, a jak wiadomo ludzie rozni są ...

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=393131#393131 :

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 12:16 

Tanich cfaniaków na Allegro nie brakuje w wręcz jest ich na pęczki. Znalazłem jakiś czas temu oponę na allegro i stwierdziłem że sobie zakupię na zapas bo ciężko trafić w tym rozmiarze który mam i z indeksem W. Typek zero negtywów i masę opon sprzedaje więc dzwonię i się pytam czy opona nie jest nigdzie uszkodzona, czy niema jakichkolwiek wad itd, itp... Nie, nie cud malina. Ja mówię ok to proszę odblokować aukcję bo była wystawiona jako prywatna a on mi mówi że niema sensu i żebym mu napisał esa z adresem i wyślę za pobraniem. Powiedziałem Ok. Potem zacząłem się zastanawiać że w ten sposób nie mam w ogóle żadnych jego danych, ale dobra zobaczymy bo cena ok. Opona przyszła i okazuje się że ma łatkę :zdegustowany: dzwonię go gościa i mówię że co jest przecież się pytałem czy wszytsko Ok a on mi na to że dla niego to nie jest wada :zdziwko: i on nie widzi problemu ! Ja mu na to że okej w takim razie chcę zwrot pieniędzy i odsyłam opone na jego koszt bo pytałem się czy wszytsko jest Ok, typek na to że niema opcji i mówi: "Co by Pna chciał za te pieniądze" :zdziwko: Stwierdziłem że dalsza gadka niema sensu.

Następnego dnia zamówiłem u niego komplet 8 opon wysyłka priorytetem kurierem za pobraniem :] Opon nie odebrałem a jak typek po tygodniu zadzwonił się spytac co jest grane ? Żeby oddał mu ponad 100 zł za kuriera to odpowiedziałem mu tylko - NIE BĄDŻ CHAMIE CHYTRY.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 12:57 
Pierwsze kroki

Na Angielskim E-bay'u sprzedajacy nie moze dla odmiany wystawic negatywa kupujacemu ...

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 17:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Następnego dnia zamówiłem u niego komplet 8 opon wysyłka priorytetem kurierem za pobraniem :] Opon nie odebrałem a jak typek po tygodniu zadzwonił się spytac co jest grane ? Żeby oddał mu ponad 100 zł za kuriera to odpowiedziałem mu tylko - NIE BĄDŻ CHAMIE CHYTRY.

dobre :rotfl: Chamskie ale skuteczne.

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 18:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Tu się zgodzę, po chamie poleciałeś ale z drugiej strony, chyba zrobiłbym tak samo jeśli miał bym daleko jechać ze "zwrotem" :D

No tylko może zamiast 8-iu zamówił bym 16szt. :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 18:17 

Gośc myślał że jest taki cfany a sam na siebie bat ukręcił :04:

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2008, 20:35 
Zacna persona forum

NIE BĄDŻ CHAMIE CHYTRY.
to sie zdziwił :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1