BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] LUSTERKA - pogrzewane czy nie???
PostNapisane: 21 września 2008, 21:12 
Forumowicz

Witam!
Jestem nowy na forum i mam nadzieje, że za ten temat nie dostanę na dzień dobry ostrzeżenia ;)
Mam takie pytanie, kupiłem niedawno E39 525tds sedan z 1997roku i zastanawiam się czy możliwe, aby w tym modelu lusterka nie były podgrzewane?
Przeszukałem forum w podobnych tematach i doczytałem się, że lusterka jeśli są podgrzewane nie mają dodatkowego włącznika tylko grzeją non stop. U mnie niestety nie widzę żadnych objawów grzania :zalamany: i zastanawiam się czy lusterka w moim aucie nie są podgrzewane czy może coś jest uszkodzone???

Jak rozpoznać czy moje lusterka są podgrzewane (i niesprawne) czy są niepodgrzewane wogóle ????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 września 2008, 21:27 
Forumowicz

Hej. Przerabialem ten problem. Otoz lusterka napewno masz podgrzewane tylko masz uszkodzony podgrzewacz na lusterku. Ja kupilem na alegro podgrzewacz, zdarlem stary przykleilem nowy i jest git. Aha jakbys sprawdzal czy dochodzi prad do lusterka to idzie pulsacyjnie. Czestotliwosc jest pewnie uzaleziona od temperatury zewnetrznej ale tego nie sprawdzalem. :cwaniak:

Tytuł: Re: LUSTERKA - pogrzewane czy nie???
PostNapisane: 27 listopada 2008, 17:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330xi
Kod silnika: M54B30
skuzi111 napisał(a):
Witam!
Jestem nowy na forum i mam nadzieje, że za ten temat nie dostanę na dzień dobry ostrzeżenia ;)
Mam takie pytanie, kupiłem niedawno E39 525tds sedan z 1997roku i zastanawiam się czy możliwe, aby w tym modelu lusterka nie były podgrzewane?
Przeszukałem forum w podobnych tematach i doczytałem się, że lusterka jeśli są podgrzewane nie mają dodatkowego włącznika tylko grzeją non stop. U mnie niestety nie widzę żadnych objawów grzania :zalamany: i zastanawiam się czy lusterka w moim aucie nie są podgrzewane czy może coś jest uszkodzone???

Jak rozpoznać czy moje lusterka są podgrzewane (i niesprawne) czy są niepodgrzewane wogóle ????

ogrzewanie lusterka włączają się razem z ogrzewaniem tylnej szyby

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2008, 19:22 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
najpewniejsze jest wyjęcie wkładu lusterka-i wszystko jasne

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 00:21 
Uzależniony od forum :)

Czy wszystkie E39 maja grzane lusterka?

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 00:28 
Forumowicz

Moje BMW: e91 318i ed
Kod silnika: N43
damian_77 napisał(a):
ogrzewanie lusterka włączają się razem z ogrzewaniem tylnej szyby

U mnie - auto po FL - lusterka sa podgrzewane niezaleznie od wlaczonego lub nie podgrzewania tylnej szyby.

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 05:44 
Częsty bywalec

A więc tak...Lusterka grzeja cały czas od momentu przekrecenia stacyjki w 2 położenie.Nie wiesz czy masz podgrzewane lusterka???Łatwo to sprawdzic po zakonczonej jezdzie dotknij lusterka.Jesli jest ciepłe to masz podgrzewanie,jesli zimne to albo mata nie działa albo nie masz podgrzewanych.Jesli nie jestes pewien zdejmij same szkło z lusterka i zobacz czy ida kable do maty grzewczej.Te kabelki powinny dochodzic do prawej lub lewej strony maty.Jesli masz to a nadal nie działaja sprawdz czy prąd dochodzi,jesli nie muszisz po kablachh dojsc.Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 09:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330D
Kod silnika: M57TU
Garaż: http://www.car-connect.pl/index.php?opt ... cle&id=138
Poczekaj chwilkę na zimę i się łatwo przekonasz. Jak będziesz miał zamrożone/zaśnieżone lusterka to chwila moment odtajają. Możesz też tak jak kolega pisze wyciągnac wkład i "looknąc" na kabelki. Ale weź pod uwagę, że jak masz lusterka fotochromy to będziesz miał kabelki i z lewej i z prawej strony wkładu (z drugiej strony chyba wszystkie fotochromy były podgrzewane).

Tytuł:
PostNapisane: 28 listopada 2008, 21:20 
Forumowicz

A ja mam takie pytanko do was. U siebie w E36 92r jak wyciagnalem szklo lusterka to widac ze jest tam mata grewcza ale nie ma kabli. Da rade jakos to podpiac?? Co ewentualnie bedzie mi poitrzebne do tego?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1