BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Otwieranie bagażnika
PostNapisane: 29 listopada 2008, 16:56 
Pierwsze kroki

Witam! Jeśli ktoś miał problem z otwarciem bagażnika otwieranego elektrycznie w przypadku gdy odłączył klemy z akumulatora i zatrzasnął tenże bagażnik to jest rada! Trzeba znależć główny kabel plusowy (u mnie leci z tyłu pod kanapą od str. kierowcy) podłączyć pod niego drugi akumulator i znależć jakąkolwiek masę nacisnąć przycisk i po sprawie! Może komuś się ta rada przyda. Ja wczoraj tak zatrzasnąłem bagażnik :))) Pozdrawiam wszystkich!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 listopada 2008, 17:18 
Pierwsze kroki

Bagaznik moge otworzyc przyciskiem od srodka,przyciskiem na kluczyku,albo po nacisnieciu klamki przy otwartym centralnym zamku.
Wszystko OK,ale jesli odlacze akumulator to nie mam szans dostac sie do bagaznika.
Kanapa sie nie rozklada,nie moge otworzyc bagaznika przekrecajac w jego zamku kluczyk.
Takze biorac akumulator do ladowania musze zabezpieczyc pod domem bagaznik zeby nikt go nie zamknal,a to jest problem.

Wiec jak mozesz opisz jak dostac sie do kabla o ktorym pisales i opisz ktory to jest.
Raz spadla mi klema-laweta,warsztat...koszt 300 za otworzenie i przykrecenie klemy :zdziwko:

Tytuł: Już wyjaśniam...
PostNapisane: 1 grudnia 2008, 18:41 
Pierwsze kroki

Więc tak. Musisz podnieść siedzisko kanapy z tyłu i z prawej strony pod nią będzie leciał gruby czerwony kabel. Jest on o dodatnim biegunie. Nadetnij jego pancerz i podłącz do niego drugi akumulator. Masę do nowego akumulatora będziesz musiał sobie gdzieś znaleźć. Podłączasz wszystko naciskasz przycisk i po sprawie. Najlepiej robić to z drugą osobą wtedy jest łatwiej. Upewnij się tylko, że nie masz przekręconego kluczykiem zamka w bagażniku. Pozdrawiam serdecznie. :D
Aha sorki za wprowadzenie w błąd w moim poprzednim poście. Napisałem, że kabel leci od str kierowcy i faktycznie tak jest ale w anglikach:P w każdum bądź razie napewno jest on z prawej strony nie zależnie od wersji.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2008, 19:24 
Pierwsze kroki

Jest lepsz i szybszy sposob otwórz maske na silniku jest plus a na nadwoziu masa stawiasz przy samochodzi akumulator kablami rozruchowymi łaczysz plus z plusem a minus z masą i wszystko działa otwieranie bagażnika radio itp.Sam spawdziłem u siebie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1