BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 12:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 12:12 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
DrOpsik napisał(a):
laser w czytniku navi

Jeżeli chodzi Ci o laser który jest odpowiedzialny za odczyt płyty CD/DVD to nie możliwe, że przez to wyprowadziło Cię w pole :) Efekt uszkodzonego lasera spowodowałbym brak odczytu płyty lub błąd odczytu płyty. Nie ma takiej możwliwości aby navi odczytała inne informacje niż komp navi żądał. Wywaliło by błąd płyty CD lub się powiesiło w przypadku braku dostępu do żądanego sektora na CD.
Inne wskazania możliwe są tylko w przypadku błędu odczytu informacji GPS (awaria układów odpowiedzialnych za poprane przetworzenie informacji lub awaria odbiornika) lub włożenia złej mapy (złej w sensie źle zrobionej).

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 12:20 
Forumowicz

Być może masz rację, nie wiem. Było jak było, później navi nie działała w ogóle, dałem do naprawy, powiedziano mi że uszkodzony laser, naprawili, zapłaciłem i jeżdżę dalej. To było audi tak na marginesie. W sumie to nieistotne co było, nie będę tego drążył, ważne że już działa, chodziło mi w tym wątku o to że też mnie wyprowadziła na manowce ;) Ale dziękuję za wyjaśnienie :)
pozdrawiam
P.S. przypomniało mi się że w bmw miałem tez problemy z navi i już to poruszałem nawet :)
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=452669&highlight=#452669

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2008, 13:30 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Spox, rozumiem. Dobrze że naprawili i działa jak trzeba.

Ogólnie jeżeli chodzi i GPS to np mapa BMW nie ma jakiegoś rewelacyjnego pokrycia.
Raz jechałem i podprowadziło mnie pod inny adres niż powinno, w mapie na cd było źle zapisane że ten i ten blok ma taki numer a w rzeczywistości miał inny.
Sprawdziłem na szybko w Automapie i automapa miała poprawnie bloki ponumerowane.

Ogólnie, jeżeli chodzi o np wbudowaną navi - to lepsza od niej jest pocketowa automapa.
I bardziej user friendly i lepiej ogólnie 'działa'.
Nie wiem jak jest w nowych navi, być może lepiej.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1