Lukaszi napisał(a):
Witam
nie koniecznie musi być to mata do wymiany, miałem ten sam problem i okazało sie że to kostka połaczeniowa pod fotelem sie poluzowała.
Mechanik poprawił połaczenie, skasował błąd ale powiedział ze moze sie to powtórzyc i bedzie trzeba wymienic kostke bo to jest częsta usterka.
I tak jak powiedział tak sie stało, za około miesiac znów sie zapaliła. Wymienił kostke i po kłopocie koszt naprawy z kostka około 20 zł. Minał rok i wszystko jest ok.
Warto dobrze sprawdzić bo koszt wymiany maty jest dośc spory.
Pozdrawiam.
Mam e46 z 99 roku i dokładnie te same(częste) problemy jak większość z Was.Cytuję Lukaszi bo to chyba najbliżej faktycznej przyczyny.Nie twierdzę,że mata nie może być uszkodzona,ale najczęściej wina leży po stronie kostki połączeniowej pod fotelem pasażera.U mnie wystarczy,że przesunę fotel w inną pozycję a kontrolka już się świeci.Byłem za pierwszym razem na kompie i nie wykryło żadnej usterki,wykasowali i sie nie świeciła do następnego poruszenia fotelem.Zainwestowałem w kable firmy Viaken do programu CarSoft i teraz sam kasuję błedy a przy okazji robię inspekcje auta.Pewnie tańsze rozwiązanie to wymiana kostki,ale program też ma swoje plusy.Jest tam kilka rozwiązań ułatwiających życie użytkownikom tej kozackiej marki

Pozdrawiam.