BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Xenony bez spryskiwaczy 330D?
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 18:02 
Pierwsze kroki

Witam. Od kilku dni staram się znaleźć jakas zadbana E46 w dieslu. Akurat tak sie składa ze w mojej okolicy jest do sprzedania 330D 2005r w przystepnej cenie. Jedyna rzecz ktora mnie martwi to brak spryskiwaczy reflektorów. Wlasciciel powiedzial mi ze auto było lekko uderzone z przodu w lewy narożnik (po naprawie nie ma sladu). Podobno poduszki nie wystrzeliły, czy jest to mozliwe?

http://otomoto.pl/bmw-330-diesel-navi-x ... 78701.html - to jest ta E46

Ostatnio edytowano 17 grudnia 2008, 11:21 przez zuber607, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 18:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
jest to mozliwe ale na twoim miejscu dobrze bym to sprawdzil bo widzialem troche e46 lekko sturchnietych przodem z wywalona poducha

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 18:32 
Pierwsze kroki

A moglby sie ktos jeszcze na ten temat wypowiedziec? Bo jest jeszcze taka opcja, ze ten koleś wymienił przednie lampy na lampy soczewkowe i zalozyl xenon, albo wymienil te elementy pod lampami na takie ktore nie posiadaja spryskiwaczy. Troche mnie to dziwi bo teoretycznie w Polsce zakładanie xenonow do lamp bez spryskiwaczy jest zabronione, ale raczej zaden policjant nie bedzie sie temu przygladal

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 20:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
jest mnostwo opcji ale co ty chcesz kolego uzyskac? że ze zdjec ktos ci powie czy ona byla tak bita czy nie innaczej??
jak sam nie pojedziesz do dobrego serwisu to zaden z nas ze zdjecia ci tego nie powie

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 21:55 
Pierwsze kroki

tomasz86 napisał(a):
jest mnostwo opcji ale co ty chcesz kolego uzyskac? że ze zdjec ktos ci powie czy ona byla tak bita czy nie innaczej??
jak sam nie pojedziesz do dobrego serwisu to zaden z nas ze zdjecia ci tego nie powie

A czy ja cos nie wyraznie napisałem? Wogole czy ja napisalem cos w stylu "macie linka, napiszcie czy była bita"? Chciałem sie dowiedziec czy wychodziły E46 330D z xenonem ale bez spryskiwaczy? Domyslam sie że nie, ale chcialem zasiegnac fachowej opinii na tym forum.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 22:12 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Mam pare prospektow i cennikow BMW E46 gdzie jest 330D i jest wyraznie napisane,ze :

opcja XENONLICHT czyli swiatła ksenonowe wystepowały w połaczeniu z automatyczną regulacją wysokosci swiateł. Nie ma nic o obowiazkowych spryskiwaczach dla tej opcji.
Opcja spryskiwaczy stanowi osobną pozycję.

ALE

był jeszcze tzw LICHTTECHNIKPAKET - i w jego skład wchodziły - xenony, czujnik deszczu i spryskiwacze lamp

Takze moim zdaniem był jak najbardziej xenon bez spryskiwaczy w E46. Zresztą juz w pierwszym BMW z ksenonem czyli E32 750i/L w 91 roku opcja XENON była w połaczeniu z NIVO, zapewniajacym stałą wysokosc swiecenia lamp a nie ze spryskiwaczami lamp, ktore stanowiły osobną opcję.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 22:53 
Pierwsze kroki

No i o taka odpowiedzi mi chodziło. Wielkie dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 22:57 
Cytuj:

Nie dziękuj, kliknij pomógł, bo znów Frank będzie mi płakał, że ma połowę "pomógł" mniej ode mnie :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 22:59 
Pierwsze kroki

moim zdanie to chyba coś za niska cena tego samochodu proponuje ci wziąć fachowca i dobrze się przyjrzeć bo może jest po porządnym dzwonie

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2008, 23:01 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Cytuj:

Nie dziękuj, kliknij pomógł, bo znów Frank będzie mi płakał, że ma połowę "pomógł" mniej ode mnie :rotfl:

:kijemgo: postow mam tez połowe mniej , spamerze !!

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 16:12 
Pierwsze kroki

Wracając do twojego tematu to w tym roku kupiłem takie same auto skóra kolor ten sam tylko rok 2002 100tyś przejechane i musiałem wytasować prawie 45 tyś za fure powiem jednoauto bajka zbiera się pięknie i co o dziwo mało pali a frajdy jest naprawdę wiele a co najważniejsze jerzdżę nim 10 miesięcy i rzadnej awari a do emerytów nie należę

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 16:39 
Pierwsze kroki

Mam 330d z ksenonami i mam spryski, a czujniku deszczu ni mom ;D zobacz czy moze te spryski są zamontowane ale po prostu nie dzialaja :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 17:10 
Administrator

Magsiu napisał(a):
Mam 330d z ksenonami i mam spryski, a czujniku deszczu ni mom ;D zobacz czy moze te spryski są zamontowane ale po prostu nie dzialaja :P

bo xenony i spryskiwacze to były dwie niezalezne opcje , ktore mozna sobie było zamowic:)

Pisałem tylko,ze czesto ludzie zamawiali ten pakiet, gdzie wszystko było w komplecie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 22:25 
Pierwsze kroki

No dzieki chłopacy za wszystkie opinie :D Raczej niedługo stane sie posiadaczem tego BMW. Nic lepszego nie znajde w tych pieniadzach. Własciciel tej E46 nie ma komisu, sprowadził ten samochod dla siebie i musi sprzedac bo kupuje BMW 5 w kombi ze wzgledu na to, że prowadzi siec sklepow i samochod mu sluzy jako mały dostawczak. Być moze nie zalezy mu na pieniadzach tylko na szybkiej sprzedazy, bo koleś oprocz 330D ma jeszcze VW Touarega na 22" felgach :D Jutro postaram się ją dokładniej przejrzec

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2008, 16:30 
Pierwsze kroki

Weź go na stacje diagnostyczna. Mniejsze prawdobodobieństwo ,że sie na mine władujesz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2008, 18:15 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Jak masz taki zbiorniczek to powinieneś mieć spryskiwacze i zapewne ktoś "robił" przód w aucie , a jak masz taki zbiorniczek to nie miałeś spryskiwaczy reflektorów , no chyba, że ktoś wymieniał także zbiorniczek na płyn. :zdziwko:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1