BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 14:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z czujnikami
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 06:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e30
Kod silnika: m50b25
Witam...mam proble,y z czyms...a mianowicie auto czsami muli...pojechalem na komputer,pokazalo ...
czujnik sonda lambda
czujnik przeplywu powietrza
czujnikk sygnalu immobilajzera
i czujnik polozenia walu korbowego.....

dziwna sprawa bo wszytko na raz :( usunelem bledy i wszytko bylo OK,do czasu ...po dwoch dniach stalo sie to samo,moze mi ktos powie gdzie jest przyczyna... komputer???? bo nie wierze ze wszytko mi siadlo i chyba jesli by tak bylo auto by mi nawet nie odpalio....aaaaa i dodam ze pare dni wczesniej poszla wielka ISKRA Z GNIAZDA ZAPALNIKI GDY PODLANCZALEM ZASILACZ a to wszytko w 323 touring 96r.

pozdr

Ostatnio edytowano 16 grudnia 2008, 07:59 przez flypaperr, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 07:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Co pokazuje ponowny odczyt błędów? Bo takie jednorazowe odczytanie i skasowanie to jest o kant dupy rozbić. Trzeba przynajmniej odpalić silnik po skasowaniu i odczytać ponownie.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 13:12 
Pierwsze kroki

Kasowanie nic nie da jezeli blad wychodzi ponownie. Silnik po adaptacji predzej czy pozniej da to samo. Jezeli muli to tylko z tego co wymieniles to czujnik walu, lamba oraz przeplywka. Jezeli komputer pokazuje co jest i to powiela to warto by bylo wymienic, na poczatek przynajmniej jedno zeby wyeliminowac cos. Radze zaczac od przeplywki bo ona odgrywa kluczowa role. Poszlo PW- mam przeplywke i czujnik walu

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 18:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e30
Kod silnika: m50b25
no wlasnie po podlaczeniu komputera wszytko znika i wszytko dziala jak nalezy.....zas jesli chodzi o wymaine tych podzespolow to nie mozliwe by wszytkie w jednym czasie sie zepsuly.. :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 19:28 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
flypaperr napisał(a):
no wlasnie po podlaczeniu komputera wszytko znika i wszytko dziala jak nalezy.....zas jesli chodzi o wymaine tych podzespolow to nie mozliwe by wszytkie w jednym czasie sie zepsuly.. :kwasny:

kolego przepływkę można zdiagnozować na kompie i od razu ją wykluczyć lub nie
często lambda wyskakuje z przepływką ale żle wskazuje tylko jeden element

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 19:29 
Specjalista

flypaperr napisał(a):

kolego przepływkę można zdiagnozować na kompie i od razu ją wykluczyć lub nie
często lambda wyskakuje z przepływką ale żle wskazuje tylko jeden element

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 19:30 
Specjalista

sorry poszło dwa razy

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 23:03 
Pierwsze kroki

u mnie diagnozowanie przeplywki wygladalo dosc smiesznie - torun, duzo zakladow - bo w polecanych warsztatach z dosc duzym asortymentem mechanicznym i elektrycznym moja usterka nie byla zdiagnozowana w 5 kolejnych. Diagnoza komputera wykryla blad przeplywki w 1 zakladzie, wiec dla potwierdzenia zrobilem w 2 i 3 i 4 i nic oczywisice za usluge placilem i dopiero w 5 zakladzie koles z ogloszenia czesci zszedl do mnie z laptopem i zlaczem pokazal ponownie blad, zmienil przeplywke na swoja nadal blad, rozebral wiazke kabli i znalazl wyczepiony z kostki diagonostycznej. Wiec nie zawsze komputer pokazuje bledy oraz nie zawsze CARSOFTY oferowane przez diagnostykow sa sprawne.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1