BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALARM] Exus V9000 (lub podobny ze zdalnym odpalaniem) probl
PostNapisane: 19 grudnia 2008, 12:02 
Pierwsze kroki

Witam,

Czy ktoś zakładał może do E46 alarm Exus V9000 lub jego poprzedni model ze zdalnym odpalaniem? Mam z nim problem, założony jest na 100% dobrze - dwa dni z elektrykiem siedzieliśmy w garażu, cały drugi dzień z telefonem przy uchu do serwisu Exusa eliminując możliwe błędy.
Wydaje się, że alarm ten nie potrafi współpracować z E46! Chodzi w zasadzie tylko o zdalne odpalanie. Czy ktoś orientuje się w tym alarmie? Jak tak to napiszę dokładnie o jaki problem chodzi i co się dzieje.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2008, 12:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
zdalne odpalanie wg mnie moze nie pracowac z tego wzgledu ze jesli nie ma kluczyka w stacyjce, to immo nie pozwala na odpalenie samochodu

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2008, 13:17 
Pierwsze kroki

Właśnie nie chodzi o to, gdyż immo pozwoliłby na kręcenie rozrusznikiem tylko by go nie odpalił. Chodzi o to, że gdy samochód nie jest non stop w pozycji kluczyka ACC to alarm traktuje to jak niepomyślnie przeprowadzona procedura przygotowawcza do odpalenia i w ogóle jej nie podejmuje.
Gdy wychodzę z auta przekręcam kluczyk z pozycji ON do ACC (silnik nie gaśnie gdyż alarm podtrzymuje pracę do procedury przygotowawczej), mogę nawet wyciągnąć kluczyk i silnik cały czas będzie pracował to momentu gdy nie wyjdę i nie zamknę dzrzwi. I tak powinno być. Jednak alarm traktuje procedurę jak źle wykonaną, jak całkowicie wyciągnę kluczyk i samochód nie jest non stop w pozycji ACC. Natomiast gdy wyciągnę kluczyk do pozycji ACC (silnik dalej pracuje), wyjdę z samochodu i zrobię całą resztę tak samo, to wtedy procedura działa i alarm odpali samochód.
Zrobiłem chwilowo dla testów nawet tak, że samochód był non-stop w pozycji ACC nawet bez kluczyka (minus to non stop świecący się komputer i za duży pobór prądu, więc tak na stałe nie może być) i wtedy zdalne odpalenie zadziałało.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1