BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 00:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2008, 06:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: 325i
Kod silnika: M50B25 Vanos
kolego SOPELTomcat wiesz co juz padlo u cb? Bo ja mam podobny problem tylke ze w M50... auto jakby juz chcialo odpalic ale niemoze

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2008, 10:14 
Forumowicz

oj kurna tak to jest z kupnem a allegro :dobani: ja kupuje części w sklepie :super: i nie ma mowy o takich sytuacjach :super: nie wydawaj bez sensu kasy na wtryski czy czujniki nie mając pewności że to ich wina :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2008, 18:29 
Pierwsze kroki

SOPELTomcat napisał(a):
Krzysztof83 napisał(a):
GOŚCIU ZDECYDUJ SIE. JAK PYTAŁEM O TO NAPISAŁEŚ ŻE PODAJE PALIWO NA WTRYSKI.A TERAZ SIE OKAZAŁO ŻE DOPIERO BĘDZIESZ TO SPRAWDZAŁ.NA MOJE TO SAM NIE WIESZ CO ROBISZ I O CO CHODZI.NO SORY ALE TAK TO WSZYSKO WYGLĄDA :dobani: :zabawa: :zabanowany:

Podaje paliwo NA wtryski, ale nie wiem tego czy przechodzi przez wtryskiwacze....
Będe sprawdzał czy paliwo wychodzi z wtryskiwaczy......

ps.a tak swoją drogą dziękuje za zaangażowanie,ale ograniczył bym wyraz emocji w formie emotikonów bo możesz jeszcze kogoś przypadkowo urazic

czy rozwiązałeś juz problem ze swoim autkiem?,bo mam dokładnie to samo sprawdziłem to co ty wszystko ok...stawiam na czujnik położenia wału..zamówiłem juz ale czy to to ...sie okaże...

...Nie dziekuj,kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 14:15 
Poszukaj zanim zapytasz

niebki napisał(a):
SOPELTomcat napisał(a):
Krzysztof83 napisał(a):
GOŚCIU ZDECYDUJ SIE. JAK PYTAŁEM O TO NAPISAŁEŚ ŻE PODAJE PALIWO NA WTRYSKI.A TERAZ SIE OKAZAŁO ŻE DOPIERO BĘDZIESZ TO SPRAWDZAŁ.NA MOJE TO SAM NIE WIESZ CO ROBISZ I O CO CHODZI.NO SORY ALE TAK TO WSZYSKO WYGLĄDA :dobani: :zabawa: :zabanowany:

Podaje paliwo NA wtryski, ale nie wiem tego czy przechodzi przez wtryskiwacze....
Będe sprawdzał czy paliwo wychodzi z wtryskiwaczy......

ps.a tak swoją drogą dziękuje za zaangażowanie,ale ograniczył bym wyraz emocji w formie emotikonów bo możesz jeszcze kogoś przypadkowo urazic

czy rozwiązałeś juz problem ze swoim autkiem?,bo mam dokładnie to samo sprawdziłem to co ty wszystko ok...stawiam na czujnik położenia wału..zamówiłem juz ale czy to to ...sie okaże...

i jak problem rozwiązany był to ten czujnik ja mam ten sam problem z moja bunia chyba sie na mnie pogniewala i nie odpala!!!:/ Napiszcie prosze jak sie zakończyła wasz historia z tą awarią!!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 15:11 
Pierwsze kroki

u mnie sie jeszcze nie zakończyła :( wciąż czekam na czujnik zakupiony na necie...jak go zmienie to napisze ...

Tytuł:
PostNapisane: 26 listopada 2008, 09:37 
mialem identyczna sytuacje w mojej e36 1.8 na nowym silniku okazalo sie ze padly siwiece kupilem drugie oraz przewody i odpalila odrazu :super: :]

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2008, 18:04 
Poszukaj zanim zapytasz

A ja mam taki problem z moim e36 318is :> przekrecam kluczyk a tu zaczna szybko mrugać jeden element na desce rozdzielczej... i auto nie pali. Tak za kazdym razem :> godz przed ta sytuacja bylem w M-auto zeby sprawdzili co sie stalo ze autko szarpie - komputer pokazal blad sondy lambda dojechalem do domu wylaczyem silnik i po probie ponownego odpalenia LIPA :/ mruga kontrolka i slychac tykanie spod maski... auto nie pali :/

Tytuł:
PostNapisane: 19 grudnia 2008, 18:05 
Poszukaj zanim zapytasz

A ja mam taki problem z moim e36 318is :> przekrecam kluczyk a tu zaczna szybko mrugać jeden element na desce rozdzielczej... i auto nie pali. Tak za kazdym razem :> godz przed ta sytuacja bylem w M-auto zeby sprawdzili co sie stalo ze autko szarpie - komputer pokazal blad sondy lambda dojechalem do domu wylaczyem silnik i po probie ponownego odpalenia LIPA :/ mruga kontrolka i slychac tykanie spod maski... auto nie pali :/

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2008, 02:40 
Pierwsze kroki

ja juz problem rozwiazałem padły panewki poszedł na czesci sa dostepne na allegro pod uzytkownikiem "niebki" polecam tanio:))

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 19:44 
Pierwsze kroki

panowie ,powróciłem:)
nie było mnie cały czas w Polsce,a bunia w garażu...ale w koncu musze rozwiązac problem z nią ,bo auto nadal nie odpala......

Pierwsza diagnoza brak paliwa.....
po dolaniu paliwa auto niechciało zapalic,ale wkoncu sie udało....pracowało bardzo niestabilnie,jak by na 2 cylindry,całe telepało i gasło...z wydechu parowóc,sam biały dym
Przy rozruchu obrotomierz szalał...
teraz auto juz nie odpala,jest takie odczucie jak by już chciał...ale niestety

auto zgasło podczas pracy na wolnych obrotach
wymieniono:

-świece
-filtr paliwa
-komputer
-sprawdzono wtryski....podają
-sprawdzono czy podaje pompa paliwa......podaje
-sprawdzono kompresje , 3 cylindry po 12,jeden 10
-iskra...jest
- poziom oleju podniósł się na maxa....czuć samą wache....

Kupiłem jeszcze czujnik położenia wału,ale niestety nie moge wymienic bo sruba ma ukręcony łeb....jak sprawdzic rezystencje?gdzie się podłączyc?

Auto sprawowało sie znakomicieprzed awaria,nie brało oleju,nie ubywało płynu chłodniczego,nie było majonezu,nie kopcił itd
Pomóżcie panowie.....bo ja mam dosyc tego parcha
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1