BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] czy ktoś wie co jest grane?
PostNapisane: 23 grudnia 2008, 23:42 
Pierwsze kroki

wiec tak mam e34 z 89r miałem tam 2,5 na benzynie miałem bo silnik mi padł po prostu dziura w tłoku raczej nic sie nie da z nim zrobić. Kupiłem nowy silnik także 2,5 tylko od e30 tez ten 170 konny tylko z 88r, problem mam taki iż po podłączeniu tego silnika nie chodzi tak jak bym sobie tego życzył mianowicie okrutnie dymi mi z rury na czarno silnik nie chodzi równo ma jakieś 500 obrotów na wolnych no aż się żal robi sprawdzałem dzisiaj kompresje na każdym po 12 bar oprucz pierwszego tylko 10 barów do tego nowo zakupionego silnika podpiołem wiazke zamontowana od nowości w mojej "beti" czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy jest możliwe żeby silnik tak dymił z powodu że nie chodzi na wszystkie gary? a zauważyłem to gdy wyciągałem po kolei wszystkie kable poprstu nie było żadnej rużnicy po ich ściągnięciu do tego słychać jakiś klekot na wolnych obrotach jak samochód sie wkreci na wysokie obroty gada ładnie nic nie klekocze moc też jest ale bardzo nie pokojąca jest praca na wolnych obrotach, doszliśmy do wniosku że wtryski sa zapchane i przez to nie chodzi na wszystkie gary ale chodzi mi głównie o to kopcenie czy ten silnik jest do wywalenia czy to jest powód tego że nie chodzi na wszystkie gary?? a i jak silnik spala olej to dymi na biało czy czarno bo mi mechanik mówił że na niebiesko(wydaje mi śmieszne to co on mówi) porsze o komentarze

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 10:50 
Specjalista

mechanik ma racje..... http://moto.wp.pl/kat,45754,wid,8392109 ... caid=1732b :hyhy:

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 12:53 
Pierwsze kroki

dałem Ci zapomoge :padam:
ale czy można wykluczyć złużycie silnika przy takiej kompresji bo wydaje mi sie że powinien spalać oleju jak tak jak pisałem na pierwszym jest 10 bar na reszci po 12 :/
czy nie ma zanczenia to ze kompresja jest

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 09:56 
Częsty bywalec

witam z tego co mi wiadomo to 12 nie jest juz super a 10 to na bank za malo no i druga sprawa zbyt duza roznica

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1