BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Jakis wyciek POMOCY...
PostNapisane: 23 grudnia 2008, 16:31 
Forumowicz

Witam kurde cos mam pecha do tej mojej bumki...jadac dzis po przjechaniku jkis 2km podjechalem pod skelp i bylo wszustko ok pozniej po wyjsci wsiadam do auta niby ok patrze a na parkingu pelno jakiegos plynu a mysle sobie od kogos innego po przejechaniu jakis 15 km patrze ze nie podniosla mi sie wskazowka temperatury ...przyjechalem do domu patrze i plyn w chlodnicy pusty i caly silnik zachlapany ale tam glebiej do srodka auta a z przodu sucho a nie dawno wym,ienialem termostat czy to moze byc spowodowane tym ze wywalilo mi jakas z tych gumowych rur...czy to wogole to...czy co moglo mi peknac tak golym okiem tego nie widac co robic???to jest napewno kturys werzyków tlko nie wiem ktory moze zdarzyło sie wam cos takiego i wiecie ktory mogl pasc...i co z nim zrobic ...wydaje mi sie ze to jest gdzies tam juz prawie kolo szyby ...

Ostatnio edytowano 2 stycznia 2009, 00:27 przez matioo1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2008, 16:45 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
...jak koło szyby, to masz tam prawdopodobnie (prawdopodobnie bo E36 nie miałem, ale w E34 wymieniałem...) taki plastikowy trójnik i albo on Ci strzelił, albo obejmy puściły...

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2008, 16:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Dokladnie, z tylu bloku masz plastikowy trojnik...moge sie zalozyc ze pekl...koszt niewielki jakies 30-40 zeta...ja u siebie w Compakcie sam wymienilem, bawilem sie z tym 3 godziny :wstyd: ale dalem rade...tylko cholernie ciezko dojsc tam z kluczami...musisz miec gietkie rece :luka: :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 15:15 
Forumowicz

witam wszystkich poraz kolejny pisaliscie ze moze to byc trojnik z tyłu on jest metalowy ??? nie ...a to dzis wszystko wykrecilem dzieki duzej pomocy kisla lecz to nie jest to ani wezyki z tego trojnika...mogli byscie mi powiedziec co moze byc jeszcze spowodowane tym wyciekiem plynu chlodniczego???sprawdzalem wszystkie wezyki tylko został mi ten co wycdodzi z nagrzewnicy i idzie gdzies tam do srodka tylko nie widze gdzie...i czy to musi byc wina tych werzykow czy moze byc jeszcze inna przyczyna prosze o pomoc....

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 15:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
Mateusz a ktory trojnik sprawdzales ten pod 15 czy pod 16??Bo jak widzisz jestr jescze ten z tyl...calkowicie z tyl za blokiem...pod samamym podszybiem mozna powiedziec:)

Moze to wlasnie ten pod 15 poszedl sie kochac... :)

Obrazek

Inna sprawa...moze to gdzies kolo elektrozaworow...albo jest tez taki wezyk numer 14 ktory odpowiada za to zeby plyn przechodzil przez element ktory ma za zadanie podgrzewac powietrze do przepustnicy...to sie znajduje calkowicie pod przepustnica.

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 21:26 
Forumowicz

no wlasnie ten bo on jest metalowy i kazdy mi piasl na pw ze raczej on ...kurde cale auto padlo bo gdzies wylal sie plyn z chlodnicy a nie moge znalesc gdzie wiecie jak to jest hu...uczucie nie pracuje bo ucze sie jeszcze w liecem dorobilem sobie teraz przed siwietami bo bylo wolne rodzice dali mi kase na swieta wymienilem sobie rozrzad rolki i wogole...olej a tu [cenzura] i auto padlo a ja nie wiem co ...pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 00:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52
Kolego też miałem kiedyś wyciek płynu chłodzącego na jednym z wężyku który był schowany gdzieś z tyłu silnika i od góry nie był wcale widoczny, najprostszy sposób aby sprawdzić gdzie masz wyciek to podjechać autem na kanał żebyś mógł obserwować silnik z góry i od dołu, zalać płynu do prawidłowego poziomu, na rozgrzanym silniku kilku krotnie przegazować auto, układ dostanie ciśnienia i w miejscu gdzie jest nieszczelność zacznie ci pod ciśnieniem wylatywać płyn tylko dokładnie obserwuj kazdy weżyk

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 19:40 
Forumowicz

mam jeszcze jedno pytanie do was w starych samochodach ,<np.FIAT>do wnetrza silnka tez byl prowadzony uklad nagrzewania<uklad chlodniczy> i czasem padala uszczelka pod glowica czy w bmw tez tak jest czy jest mozliwosc by mi padla uszczelka pod glowica??? czekam na odpwoeidz....BARDZO PROSZE O POMOC

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 21:11 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
gdyby padła uszczelka to płyn poleciałby do oleju (choć nie zawsze) i miałbyś na bagnecie kawę z mlekiem a jeżeli poleciałby na cylindry to nie odpaliłbyś auta albo chodziłby nie na wszystkich cylindrach
jeżeli masz w pobliżu jakiś warsztat to podejdż i spytaj czy nie mają urządzenia do sprawdzenia szczelności układu chłodzenia (to jest taka pompka)
pompuje się powietrze i pokaże gdzie jest nieszczelność
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2008, 09:05 
Forumowicz

Witam wszystkich ponownie zrobilem taj jak mowiliscie sprawdzilem ten trójnik wszystkie wezyki i nic...i wogole tu jest taki psikus ze tylko wleje plyn nawet nie uruchamiajaca auta i odeazu mam z dołu wyciek normalnie plynie ciurkiem moze minuta i 2 litry poszły ...I tu takie pytanie czy jest mozliwe ze rozwalio by mi głowice tal to wyglada przynajmniej...juz niewiem co też robic zostal mi mechanikbo sam tego nie zrobie alechcialem zaytac co wy o tym myslicie

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2008, 10:56 
Forumowicz

matioo1 napisał(a):
wleje plyn nawet nie uruchamiajaca auta i odeazu mam z dołu wyciek normalnie plynie ciurkiem moze minuta i 2 litry poszły ...

z dolu to bardzo wzgledne pojecie. skoro gdzies Ci leci to obserwuj, gdzie jest ten wyciek, zrob jakies zdjecie, moze ktos wpadnie...

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2008, 14:54 
Forumowicz

nie ma takiej opcji to cieknie gdzies z tyłu silnka a tam przecez jest juz szyba i karoseria...tylko nizej to jest tam gdzies gdzie jest ten trójnik

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 19:50 
Forumowicz

witam ...
doszlem dzis z kad jest ten wyciek jest on troszke nizej niz jest ten trojnik co pisalisice czyli wydaje mi sie ze to uszczelka pod glowica i tu zapytanie ile mniej wiecej to kosztuje?? <wymiana>bo uszczelka jakies 70 zł ...no mozliwe tez ze pekł mi blok taka pocja tez jest ale ile mniej wecej to osztuje...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1