BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E90] - powycierane boczki drzwi
PostNapisane: 16 grudnia 2008, 21:05 
Pierwsze kroki

Mam taki problem jak tutaj z powycieranymi (lekko) boczkami drzwi. Mam szare ale w miejscach przetarcia są czarne. Czym można to pomalować? W serwisie powiedzieli, że tylko wymiana :hyhy: Może ktoś próbował albo wie czym można to pomalować. Z uwagi na niewielki rozmiar spróbuję sam tylko nie wiem czego użyć? Proszę o podpowiedź.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2008, 21:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
hmm o malowaniu materiałów było tu całkiem nie dawno , i nic ciekawego z tego tematu nie wyszło :/
ja sam osobiście tez bym to wymienił, no może tak jak ty chcesz zrobić to pomalować obie strony równo, z farbami ciężko będzie ale nie ma rzeczy nie możliwych :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2008, 17:35 
Pierwsze kroki

Czytałem o tym malowaniu, chyba jakiejś półki. Faktycznie, efekt nie był za fajny. Wymiana to bardzo duże koszty i chyba się nie zdecyduję.

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2008, 21:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
a do tapicera? koszt śmieszny tylko materiał dobrać , a jak wymienisz tez te nie powycierane tak aby było równo to może będzie ok :ok:
(taki mały indywidual) :hyhy: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2008, 09:44 
Forumowicz

samochód to nie jakieś dziesięcioletnie autko więc moim zdaniem powinieneś odżałować na nowe boczki. Widziałem kiedyś jak tapicer zrobił komuś skórę w megane cabrio za 2200 zł i....wolałbym oryginalną tapicerkę z materiału :/ ani faktura, ani wykonanie, ani nawet kolor skóry nie wskazywał choćby w przybliżeniu na to że jest to oryginalna tapicerka :( Być może to był partacz-nie wiem. zrobione było ładnie, ale ni cholery nie wyglądało to jak ori. Tak samo jak obszyłem kierownicę w mojej bmw-niby ładnie, ale to nie to niestety.
pzdrw

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2008, 20:30 
Pierwsze kroki

DrOpsik napisał(a):
samochód to nie jakieś dziesięcioletnie autko więc moim zdaniem powinieneś odżałować na nowe boczki.

Może i tak, ciekawe ile to kosztuje? Byłem ostatnio na przeglądzie ale nie zapytałem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2008, 22:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
rozumiem, ze przetarty bok od strony kierowcy i rączka pasażera. Czy tapicerka skórzana i jaki przebieg ma auto?

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2008, 17:23 
Pierwsze kroki

peterrr napisał(a):
rozumiem, ze przetarty bok od strony kierowcy i rączka pasażera. Czy tapicerka skórzana i jaki przebieg ma auto?

Tapicerka z materiału, wytarty popielaty plastik na rączce od pasażera (tak jak napisałeś) i odłupany kawałek od strony kierowcy przy takiej dwu funkcyjnej wnęce: zamykanie drzwi/mały schowek. Wygląda na osobny element, bo jest oddzielony szczelinami. Wykończenie popielate (dla facetów siwe :)) Coś poradzisz?
Aha, przebieg niewielki bo tylko 46 tys. rocznik 2005. normalna eksploatacja i moim zdaniem trochę za wcześnie na jakieś wytarcia :kwasny:.

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 21:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
U mnie boczek wymienili na gwarancji. Na początku produlcji chyba była jakaś trefna partia. Zresztą od 07.2007r jest inny nr katalogowy części więc coś zmienili.

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 11:54 
Pierwsze kroki

Rufios napisał(a):
U mnie boczek wymienili na gwarancji. Na początku produkcji chyba była jakaś trefna partia. Zresztą od 07.2007r jest inny nr katalogowy części więc coś zmienili.

Tak, ja mam z początku produkcji. Niestety poprzedni właściciel miał to w d.... ;) a ja kupiłem go już po gwarancji. Może zagadam w salonie czy nie wymienią po preferencyjnej cenie? Niestety, w Bawaria Motors w Warszawie nie podjęli tematu sugerując, że sam muszę całość zapłacić.

Ostatnio edytowano 24 lutego 2009, 16:57 przez grendel, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2009, 16:56 
Pierwsze kroki

Wiem, że tak się nie robi (post po poście) ale kto by to przeczytał? Nie moja wina, że byłem ostatni ;) a komuś takie info może się przydać. Sorry!

Po kilku mailach wymienionych z przedstawicielem BMW Polska, pomimo faktu, że samochód jest już dawno po gwarancji, firma zgodziła się na przekazanie mi ZA DARMO części z fabrycznego magazynu. Potraktowali to jako akt dobrej woli, choć koszty robocizny pokryłem już sam. Mimo wszystko chwałą im za podjęcie tematu, bo mogli przecież wskazać na okres, który upłynął od końca gwarancji i kazać mi spadać... ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1