BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Relingi Touring
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 22:44 
Zacna persona forum

Witam wszystkich forumowiczow.

Przepraszam, ze pierwszy post i temat od razu z pytaniem. Ale nagli mnie troche czas. W Sobote wizyta w serwisie po czesci, a byc moze jakies info uzyskam od Was.
Posiadam e46 w kombiaku bez relingow. Pare dni temu zakupilem relingi z tymi gumowymi podkladkami/zaslepkami srub oraz listwy. Nic wiecej, nie mam srub montazowych stad moja sobotnia wizyta w ASO. I teraz pytanie... Czy to wszystko co potrzebuje, aby moc zamontowac relingi w aucie? Czy moze potrzebne sa jakies dodatkowe mocowania? I najwazniejsze. Czy w ogole da sie zamontowac relingi u mnie w autku. Nie mam pojecia czy relingi byly wczesniej i ktos je zdemontowal. Kupilem auto bez relingow z listwami w kolorze nadwozia z uchylnymi zaslepkami. Mam nadzieje, ze nie bede musial wiercic dziur w dachu, zeby zamocowac relingi. Prosze o porady uzytkownikow, ktorzy sa zorientowani w temacie relingow.

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 01:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
Kolego ja w znacznym stopniu się nie orientuje w sprawie relingów , ale powiem Ci co wiem. Więc tak , na pewno nie będziesz musiał wiercić dziur w dachu , bo to jest Touring i on ma gotowe miejsca na relingi dachowe (inaczej jest w sedanie) . I wydaje mi się że to co dostałeś w komplecie , to jest to wszystko co jest Ci potrzebne do ich zamontowania.

ps.Jak coś źle napisałem , proszę mnie poprawić.

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 16:41 
Zacna persona forum

Niestety...Moje obawy sie potwierdzily. Relingow nie da sie zamocowac, najzwyczajniej nie ma w dachu otworow na sruby. W miejscach gdzie powinny byc otwory sa tylko tak jakby naznaczone punkty, w ktorych wg mnie powinny byc otwory montazowe. I tutaj tez moje zdziwienie, ze fabryka wypuszczala dwie wersje nadwozia touring. Z fabrycznymi relingami, a co za tym idzie, otworami/mocowaniami na relingi i bez. Takze to chyba tyle w temacie relingow w moim bmw. Pozostaje mi tylko caly komplecik sprzedac.

EDIT:

Nie daja mi spokoju te relingi... Po przymiarce srub do otworow w relingach, sruby w ogole nie wystaja ponad krawedz relingow, wiec nie mam pojecia jak te sruby mialyby sie wkrecic w dach?

Fotka relingu z listwa:

Obrazek

Fotka relingu bez listwy:

Obrazek

Moze brakuje mi jakiegos mocowania, ktore sie wpina w rynienke w dachu? Bardzo prosze o pomoc kolegow, ktorzy maja e46 w touringu z relingami.

Tytuł:
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 23:41 
Zacna persona forum

Znalazlem na realoem taki schemat:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... fg=95&hl=1

Byc moze brakuje mi tej czesci:

Obrazek

Mozliwe, ze 3 takie mocowania przykreca sie w rynienke dachową w miejscach gdzie sa zrobione fabryczne zaglebienia (na sruby?), a dopiero do tych mocowan montuje sie reling? Tyle, ze to wiazaloby sie z wierceniem otworow w wyznaczonych zaglebieniach, aby mocowania przykrecic.

Naprawde nikt nie moze pomoc z kwestii relingow?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1