BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 16:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36 coupe] usterka z podnoszeniem el szyb
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 17:17 
Forumowicz

Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW E36 coupe drzwi bez ramek. Mój problem jest następujący: Czasem jak jadę to słyszę pykanie jakby naciskał guzik od zamykania szyb na zamkniętej szybie. Na forum znalazłem ze to może być taki niebieski przekaźnik pod kierownicą (zimne luty, ale to nie to, niema tam zimnych lutów), a poza tym jak odepnę ten przekaźnik niebieski to z nim czy bez niego szyby działają. Wydaje mi sie, że to coś w drzwiach bo jak pojawia sie ta usterka i docisnę mocno boczek to mu przechodzi. A usterka pojawia sie co jakiś czas na dzień lub 2 i potem znika na kilka tygodni. Co to może być

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 18:12 
Częsty bywalec

Coś masz nie tak z włącznikiem od szyb. Może się gdzieś wilgoć dostała i zwarcie robi albo kabelek przytarty i masuje. JA raz po praniu tapicerki nie czekałem aż wyschnie i jadąc całą drogę mi sie otwierały i zamykały okna. Ale się ludzie na światłach dziwili. Dojechałem do domu i przeczyściłem każdy sterownik z osobna. Pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 20:06 
Forumowicz

Co do włączników tych przy gałce zmianie biegów to są ok jeśli coś to wydaje mi się, że problem tkwi w drzwiach. Może ten masujący kabelek. A co do szyby to tylko mi sie sama podnosi a nie opuszcza. Jesli ktos ma jeszcze jakies pomysly to proszę jak juz rozbiore to wole jeden raz :) Z góry dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 23:47 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52B28
ja mysle ze moze byc cos z krancowka w ryglu. albo w zamku sie wytarl ten plastik co ja naciska i na dolkach wykrywa otwarcie drzwi i rusza szyba

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 02:09 
Forumowicz

zobaczymy na razie nic :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 grudnia 2008, 11:09 
Pierwsze kroki

jezeli mowisz ze jak dociskasz boczek drzwi i problem przechodzi to na ruszajaca sie szybe na "sucho" jest tylko 1 powod , tak jak napisal dominik jak otworzysz drzwi w w slupku gdzie jest ten zawias co lapie zamkek drzwi jest plastikowy guziczek tzw "domykacz szyby zeby wpadla pod uszczelke, na sucho mozesz tez popatrzec. Jezeli jest wytarty a drzwi chodza luzno to w czasie przeciazen moze on niedolegac do zamka i szyba automatycznie sie chwieje pod uszczelka.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1