Witam, posiadam BMW e36 318i 1992 rok B+G, dużo już w niej zrobiłem ale mam kilka problemów z którymi sobie nie mogę poradzić, więc proszę o pomoc. Więc zacznijmy od początku, pierwszy problem jest taki że od uruchomienia silnika do jego zgaszenia (niezależnie od temperatury silnika czy otoczenia) wentylator działa mi na maksymalnych obrotach i sie nigdy nie wyłącza, podejrzewam że to czujnik temperatury cieczy chłodzącej więc jeśli mam racje to prosze o jakis schemat gdzie on sie znajduje i jak go wymienic oraz ile taki czujnik kosztuje mniej wiecej. 2. Auto pali mi (Uwaga, teraz nie żartuje ani nie przesadzam) 40 LITRÓW BENZYNY na 100 KM! (spalanie gazu to 10L), strasznie sie dusi powyżej 4 tyś obrotów, tak że praktycznie jak przekrocze granice 4 tyś obrotów, i zmienie bieg to obroty na jakiś czas spadają ponizej 1 tyś i samochod przez kilka sekund nie ma wogole mocy!, czasami nawet gaśnie. No i mam jeszcze małą prośbę, nie mogę znaleść schematu silnika do mojego auta na internecie, jeżeli ktoś mi może udostępnić to bardzo prosze...
Ostatnio edytowano 23 grudnia 2008, 22:36 przez diversion876, łącznie edytowano 1 raz
|