ryszard55 napisał(a):
dariox87 napisał(a):
ryszard55 napisał(a):
mogła pójść uszczelka pod głowicą i płyn idzie do cylindra i zalewa iskrę
wykręć świece i zobacz jak wyglądają
Dzisiaj wymieniłem świece dla pewności podłączyłem naładowany aku. auto zaskoczylo dopier za trzecim razem pochodziło chwilę zgasiłem wykręciłem każdą z nowych świec po kolei i wszystkie wyglądają ok. Po czym wkręciłem je ponownie próbuję odpalić i nic mogę kręcić ile dusza zapragnie i nie odpali. // zaznaczam że autko jak zapali to działa na wszystkie cylindry// Uszczelka według mnie choć nie jestem mechanikiem nie strzeliła bo płynu w zbiorniku ani nie ubywa ani nie przybywa. Może są jeszcze jakieś inne oznaki któer mogą wskazywać na uszczelkę // Autko kopci na biało ale tylko i wyłącznie jak się rozgrzewa po osiągnięciu mniej więcej 1/4 skali kopcenie ustaje.
kolego podłącz sie pod kompa mógł paść któryś z czujników np. na wale albo na wałku rozrządu warto też zainteresować się ciśnieniem paliwa
Niewiem jaki to mogło mieć związek z moim problemem ale po odłączeniu radia auto odpala za każdym razem bez najmniejszego problemu. Tylko z pod maski w okolicach 3 lub czwartego cylindra słychać lekki klekocik coś jak by nie chodziło na któryś z tych cylidrów auto jedzie bez problemu mam dostępny cały zakres obrotów nic nie szarpie poprostu wszystko ok. Mam jeszcze pytanie czy to normalne ze ponizej 1000 obr/min siweci mi sie kontrolka oleju // podkreslam ze zapala sie dopiero jak olej rozgrzeje sie do normalnej temp. ( srodek skali ).
Orientuje się może ktoś z was gdzie dostałbym uszczelkę głowicy i pokrywy cylindrów do mojego silnika bo nigdzie nie mogę znaleźć są do 2 litrowek ale 24V