Witam Wyjaśnił sie mój problem

A więc próbowałem też odłączać przepływomierz ale silnik chodził dalej bez zmian. Komputer cały czas mi pokazywał czujnik położenia wałka rozrządu. Zakupiłem taki czujnik i nic bez zmian ( dodam że chodzi o ten czujnik z przodu z góry na głowicy) wymieniłem i nic dalej ten sam błąd na kompie. Dobrze że mogłem oddać zakupiony czujnik i wymieniłem go na innej firmy i dalej to samo. Zrezygnowany nie wiedząc co robić pojechałem do serwisu BMW. Pan stwierdził od razu na diagnostyke. Zaśmiałem sie i mówił że napewno wyskoczy błą czujnika wałka roz. I rzeczywiście tak sie stało. Tłumaczyłem, że wymieniałem dwa razy go i bez zmian. Jakie było moje zaskoczenie jak Pan powiedział mi że silnik VANOS ma dwa takie czujniki i może ja nie wymieniałem tego zepsutego. Pokazał mi jeden ten który wymieniałem u góry z przodu i drugi z kabelkiem z boku na dole. Kłuciłem się że ten z kabelkiem to na pewno nazywa się czujnik walu korbowego a nie poł. rozrządu. Jednak pokazał mi na kompie w BMW obydwa to czujniki położenia wałka rozrządu!!!! Wymieniłi mi go (dodam wymiana gratis tylkjo koszt diagnostyki i części) i auto znowu stało się RAKIETĄ!!!!!!

Sory że tak sie rozpisałem ale może komuś to pomoże i sie przyda- mam taką nadzieje. Dzięki za pomoc