BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 20:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Pytanie. Sonda lambda
PostNapisane: 30 grudnia 2008, 17:02 
Pierwsze kroki

Od pewnego czasu zaczely mi falowac obroty na zimnym silniku. Podpialem pod komputer i wykazało że mam popsutą sonde,wymieniłem sonde na nowa,jest troche lepiej ale nie do konca. Czy to mozliwe ze komputer dalej ma blad sondy? czy teraz musze jechac i wykasowac ten blad?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2009, 12:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: Wierne
Kod silnika: M52B28
jeżeli zamontował sonde uniwersalną, albo jakąś tanią podrubke to wina sondy.
błąd po kilku prawidłowych odpaleniach jeśli nie występuje kasuje się automatycznie z tego co się orientuje.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2009, 13:38 
Forumowicz

Moje BMW: E36 325i
Kod silnika: M50B25
Jak jest zamiennik to nie ma prawa falować podróbki czasami są lepsze od oryginałów kumpel zamiast wstawiać Boscha wstawił NGK x 2 może to nie podróbka ale śmiga pięknie. Wujo jest mechanikiem prawie co pół roku zmienia auta i do każdego stosował zamiennik i nigdy nie narzekał. Czasami czujnik położenia wała powoduje falowanie a i lubi się nie pokazać na kompie że jest padnięty no i przepływka.

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2009, 19:35 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Jak jest zamiennik to nie ma prawa falować podróbki czasami są lepsze od oryginałów [/quote]
to ciekawa teoria Kolego

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2009, 21:43 
Pierwsze kroki

jesli zamienniki sa takie fantastyczne to czemu ja musialem wydac ponad 700 pln,zeby moja bumka chciala smigac nalezycie.a tez chcialem przyciac na kosztach i probowalem szkielkiem dupe podcierac.a tu nie tedy droga do pelni szczesia.zakladalem kilka zamiennikow i na nich b
umka pochodzila kilka dni i znowu to samo.dopiero jak kupilem w wawce na narbutta ori sonde to zapomnialem o problemie.ale jak ktos nie ma co robic tylko wymieniac co kilka dni sonde to przeciez nikt mu nie zabroni.pisze to nie po to a by kogos przekonywac do swoich racji ale zeby ustrzec co nie ktorych przed wyrzuceniem kaski w bloto.pozdrawiam martin :04: :04: :04:

Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2009, 21:44 
Pierwsze kroki

jesli zamienniki sa takie fantastyczne to czemu ja musialem wydac ponad 700 pln,zeby moja bumka chciala smigac nalezycie.a tez chcialem przyciac na kosztach i probowalem szkielkiem dupe podcierac.a tu nie tedy droga do pelni szczesia.zakladalem kilka zamiennikow i na nich b
umka pochodzila kilka dni i znowu to samo.dopiero jak kupilem w wawce na narbutta ori sonde to zapomnialem o problemie.ale jak ktos nie ma co robic tylko wymieniac co kilka dni sonde to przeciez nikt mu nie zabroni.pisze to nie po to a by kogos przekonywac do swoich racji ale zeby ustrzec co nie ktorych przed wyrzuceniem kaski w bloto.pozdrawiam martin :04: :04: :04:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1