BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2009, 21:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Zyzio napisał(a):
gdzie jest mowa o konwerterze a w dalszych twoich wypowiedziach też nie ma tego że masz użyty tylko ktoś bezpośrednio ci zrobił wyjście sygnału na wzmacniacz i karzesz mi czytać uważnie wprowadzasz ludzi w błąd

po pierwsze nic Ci nie kazałem, tylko zasugerowałem (to spora różnica)

poza tym to Ty wprowadzasz w błąd forumowiczów, twierdząc, że to urządzenie jest dobre

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2009, 22:23 
Forumowicz

Moje BMW: e92
Kod silnika: N52K
ja taki mam i jestem zadowolony

jesli jestes audiofilem, to musisz wymienić i głośniki i jednostkę centralną ;)

wg mnie do napędu suba wystarczy

była e39 528i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=473108#473108
była e46 330i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=36924
była e92 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2009, 23:13 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 3 E46
Zyzio napisał(a):
rorafalki napisał(a):
KROPA_BMW 530d, miałem taki adapter i.... dno. Jeśli chcesz zrobić sztukę dla sztuki to kup go, ale z jakości dźwiękiu nie będziesz zadowolony. To półsrodek. Jeśli chcesz to zrobić porządnie to poszukaj jakiegoś dobrego speca (elektornika) i wyprowadzi Ci wyjścia RCS sprzed końcówki mocy z radia. Wówczas będzie tak jak trzeba i jakość dźwięku będzie znaaaacznie lepsza (obecnie tak mam i nie ma co porównywać do tego konwertera). Koszt to ok. 140pln (w Kielcach)

bez sensu jaka jakość skoro to i tak oryginalne radio bez niczego kompletnie bez niczego a to ze zapłaciłeś 140 zł to to samo co ten adapter dlatego napisałem koledze wyżej żeby wpiął się przy samym radiu twój elektryk zrobił to samo co ten adapter tylko bezpośrednio a tu robi się 3cm dalej i nie usłyszysz różnicy a jeśli naprawde słyszysz to bardzo mi miło poznać człowieka który ma tak idealny słuch pozdrawiam.

I tu sie kolego Zyzio mylisz wyprowadzenie z radia RCA to nie to samo co ten konwektor.
Konwektor podłączasz bezposrednio pod kable głośnikowe czyli za koncówkami mocy i tu pojawiają sie juz duże zniekształcenia (w przypadku samego suba pewnie sie tego nie odczuje ,nie sprawdzałem)
Jednakże w przypadku podłączeniu również systemu głośników na przód różnica jest naprawde słyszalna.

Kolega rorafalki podał dużo lepsze rozwiazanie poniewaz kable RCA wyprowadzone są z przed końcówki mocy i te 3 cm jak piszesz robi bardzo duża róznice.

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 08:25 
Forumowicz

Boże dopomóż on napisał chce podłaczyć subwoofer pod inny wzmacniacz za pomoca adaptera jeden krótki temat a wy poruszacie 20 innych nie potrzebnych do niczego jemu robicie sajgon mu w głowie czy on pisze że chce mieć super dzwiek jest audiofilem NIE wiec w jego przypadku jest to dobre proste rozwiazanie nisko budrzetowe.

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 08:45 
Forumowicz

Tak, ale inni też czytają ten temat i po twojej wypowiedzi można wywnioskować że to super rozwiązanie.
Niestety tak nie jest bo gorszego juz nie może byc.
A na dodatek wmawiasz ze te 10 cm nie robi róznicy.
Wiec takie podpowiadanie "bierz to bo to jest dobre rozwiazanie" nie podając innych lepszych rozwiazań jest zwykłym wprowadzaniem w błąd.
Dziekuje.

Ostatnio edytowano 5 stycznia 2009, 08:52 przez Lukaszi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 08:49 
Przyjaciel forum

Lukaszi, dzięki za wyjaśnienie i potwierdzenie tego co napisałem. Wg mnie oprócz kogoś kto ma obcykane car-audio (instalator) ważne jest rownież zdanie kogoś kto użytkował jedno i drugie rozwiązanie :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 09:39 
Forumowicz

rorafalki napisał(a):
Lukaszi, dzięki za wyjaśnienie i potwierdzenie tego co napisałem. Wg mnie oprócz kogoś kto ma obcykane car-audio (instalator) ważne jest rownież zdanie kogoś kto użytkował jedno i drugie rozwiązanie :)

kolego jeden i drugi rorafalik dwa posty wczesniej napisałeś ze wkoncu użyłeż tego adaptera a jeszcze wcześniej na poczatku że wlutowałeś sie bezpośrednio to wkoncu jak drugi kolega napisał że ja napisałem że sie tak nie da czy ja tak napisałem gdzie NIGDZIE da sie ale jak pisałem wcześniej BEZ SENSU po co kolege chcecie naciągać na głupie rozwiązanie które tak naprawde nic nie da przy podstawowym zestawie może dać przy użyciu wyższej półki klocków wzmak system drogi dobry i polepszysz tylko o drobine kicka i wysokie ale skoro już wydajemy np 2000zł na wzmaka 1800zł na system to proste że nie pozwolimy sobie na zwykła jednostkę która ktos nam przerobił bo ona nie ma nic żadnych zwrotnic żadnego procesora Kompletnie nic głośniej ciszej bass treeble no i niektóre mid a jeśli pseudo elektryk powie tak zrobię będzie hulać ale tak naprawdę spartaczy swoją robote bo naprawia telewizory i myśli że to prosty układ wlutuje cztery kable i koniec a ty zapłacisz podłączysz i stuki przy włączaniu gwizdy przy jechaniu szemranie na postoju na przyciszonym radiu a ty masz dobrze położona instalacje co wtedy radio na śmietnik i musimy szukac nowego na allegro zapewne też kradzione będzie albo bóg wie co sie z nim działo i tacy koledzy jesteście z forum i to nie ja wprowadzam w błąd tylko tłumacze czy to tak naprawde jest warte zabawy skoro wy tak macie to super udało sie wam ale jemu może nie.
Można wywniskować z waszych wypowiedzi że tylko wystarczy wlutować NIE
zapomnieliście napisać że żadne oryginalne radio jeśli nie ma wyjść liniowych to nie ma też przystosowanego przedwzmacniacza do takiej operacji i zgodnego napiecia wychodzącego z czinczy a które potrzebuje wzmacniacz i powtarzam nie napisałem że sie nie da prosze czytajcie a nie oskarżacie

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 09:49 
Przyjaciel forum

Zyzio, wrzuć na luz i czytaj (nie rozkazuję tylko zalecam) ze zrozumieniem to co piszą inni
kazdy ma swoje racje i ich broni, ale jeśli jesteś zorientowany w audio (a widze, że tak) to prosze nie pisz, że nie ma różnicy (czy jest niezauwazalna) między wyprowadzeniem RCA z radia, a zastosowanie adaptera

PS zapraszam na odsłuch seryjnego, badziewnego radyjka, z którego wyprowadzone są 4 chinch'e, a potem: przód Morel, sub Rockford a wzm. to V12. Na pewno nie jest to najwyzsza półka, ale :wstyd: nie ma :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 09:51 
Forumowicz

Lukaszi napisał(a):
Tak, ale inni też czytają ten temat i po twojej wypowiedzi można wywnioskować że to super rozwiązanie.
Niestety tak nie jest bo gorszego juz nie może byc.
A na dodatek wmawiasz ze te 10 cm nie robi róznicy.
Wiec takie podpowiadanie "bierz to bo to jest dobre rozwiazanie" nie podając innych lepszych rozwiazań jest zwykłym wprowadzaniem w błąd.
Dziekuje.

nic nie wmawiam i nie pisze że najlepsze pytał sie o to urządzenie jak podłaczyć a nie czy hi end nie bulwersujcie sie nie oczerniłem to że wy macie tak zrobione tylko napisałem że to pomysł którym porywamy sie z motyką na słońce i szkoda jego pieniedzy skoro chodzi mu o proste nisko budżetowe rozwiązanie zapytał sie wprost jak podłączyć czyli to jest jego wybór jego gust słuchania muzyki a wy chcecie to zmienić.prosty temat a wy go kąplikujecie robiąc zamieszanie

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 09:55 
Forumowicz

rorafalki napisał(a):
Zyzio, wrzuć na luz i czytaj (nie rozkazuję tylko zalecam) ze zrozumieniem to co piszą inni
kazdy ma swoje racje i ich broni, ale jeśli jesteś zorientowany w audio (a widze, że tak) to prosze nie pisz, że nie ma różnicy (czy jest niezauwazalna) między wyprowadzeniem RCA z radia, a zastosowanie adaptera

PS zapraszam na odsłuch seryjnego, badziewnego radyjka, z którego wyprowadzone są 4 chinch'e, a potem: przód Morel, sub Rockford a wzm. to V12. Na pewno nie jest to najwyzsza półka, ale :wstyd: nie ma :)

AAAA no to pisz że masz przód morela i wzmaka stara v12 stawia kolej rzeczy w innym świetle to tu może być słyszalna ale przed chwilą napisałem że wyższe klocki prawda

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 09:56 
Przyjaciel forum

wysokie klocki to nie są, wg mnie sprawdzone :)
a różnica była znaczna

pozdr.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 10:07 
Forumowicz

w porównaniu z firmami które na tym forum padaja to wysokie

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 10:09 
Forumowicz

Nikt nikogo nie oskarża, jeżeli czytasz ze zrozumieniem to mój pierwszy post napisałem odnosnie Twojej wypowiedz że 10 cm nie robi różnicy (nawet zacytowałem Twoja wypowiedz)
Niestety robi różniće i to bardzo duzą.

Jeżeli kolega który założył temat ma zamiar podłączyć "tube" i wzmacniacz firmy "no name" i ma to służyć tylko do nawalanki to konwektor z allegro za 23 zł to jakieś rozwiazanie jest.

Niestety już przy budżetowym sprzecie wyprowadzenie z orginalnego radia wyjśc RCA (nigdzie nie napisałem że wystarczy tylko wlutować) daje ogromna różnice i dla zwykłego amatora Car audio to zazwyczaj wystarcza.

I szczeże powiem że też miałem ten konwektor, niedość że przyszedł uszkodzony (grał tylko jeden kanał i odrazu trzeba było naprawiać) to jeszcze były takie szumy i zniekształcenia ze nie dało się słuchac.
No ale czego można spodziewać się za 23zł.

Myśle że własciciel tematu teraz ma naświetloną sytuacje i wybierze rozwiązanie które będzie mu odpowiadało.

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 20:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
Popieram wypowiedzi rorafalki oraz Lukaszi, jeżeli komuś nie zależy na jakości to jest to jakieś rozwiązanie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 00:07 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52B28
to jest rozwiazanie do skrzyni lub tuby tylko i wylacznie. do glosnikow sie nie nadaje bo wiecej szumu niz muzyki

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 08:31 
Forumowicz

szumy zniekształcenia wynikają z źle położonej instalacji,uszkodzonego taniego adaptera, żle dobranego sprzętu systemów do wzmacniacza lub odwrotnie lub też z źle podłączonego adaptera,zle wyregulowanego wzmacniacza po to sa regulacje a adapterze żeby dobrać wartość sygnału mocy czinczy z radia do wzmacniacza i pojawia się brak szumów chyba że jest uszkodzony lub źle położona instalacja lub też moze to wynikać z umiejscowienia wzmacniacza blisko jakis urządzen typu pompa itp, zniekształcenia pojecie bardzo obszerne lecz co do adaptera takiego określenia zniekształcenia sensownego przy nisko budżetowym sprzęcie brak ,wiec jak pisałem wyżej przy nisko budżetowym sprzęcie bez sensu pchać się w dodatkowe koszta

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 09:21 
Forumowicz

Moje BMW: ///M5 E60 + E30 3xx
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=128113
Mam już kupiony subwoofer ALPINE SBE-1243BR i wzmacniacz ALPINE MRP-M350.

ZOBACZ MOJE BYŁE 5er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=32380
MOJE POPRZEDNIE BMW http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... a_bmw+530d

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 13:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B25
a czy coś takiego będzie lepszym rozwiązaniem, czy to jeden kij tylko w innym opakowaniu? http://www.allegro.pl/item509838033_kon ... sgn13.html

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 18:12 
Forumowicz

Moje BMW: e90
Kod silnika: N52B30
Wtrącając się w waszą sprzeczkę, chciałbym zapytac o jedną rzecz, wydaje mi się że kiedyś w jakimś poście na tym forum przeczytałem, że można wyprowadzic chinche nie tylko z radia ale również ze zmieniarki..jest to możliwe czy coś pomyliłem?;> Pytam o to z tego względu że miałem już jedną instalację w tym aucie z chinchami idącymi z przodu auta do tyłu i miałem ogromne problemy z pozbyciem się warkotu silnika w głośnikach, dlatego gdyby to było możliwe wolałbym miec chinche wyprowadzone ze zmieniarki z bagażnika, tylko czy to jest możliwe?

Nowe zdjęcia w galerii strona 3 viewtopic.php?f=6&t=95828&p=1133382#p1133382

Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2009, 08:43 
Przyjaciel forum

Lukaszi & Zyzio - temat z OT oczyściłem, jeśli macie zamiar dalej rozprawiać o przeróżnych tematach róbcie to poprzez PW, @ czy GG. Każda kolejna próba robienia OT będzie "nagradzana" ostrzeżeniami :]

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1