BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 21:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Problem z otwarciem drzwi po wymianie akumulatora
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 16:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Witam, postanowiłem podładować akumulator w domu lecz gdy chciałem do powrotem wsadzić do mojego bmw napotkałem problem z dostaniem sie do samochodu, nie mogę ani otworzyć drzwi kierowcy ani żadnych innych.
Proszę o pomoc.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 16:40 
Częsty bywalec

No co ty? Drzwi od kierowcy i bagażnik zawsze można otworzyć wkładając i przekręcając kluczyk. Do tego nie trzeba elektryki. Może ci zamki zamarzły?

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 16:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
paweljb napisał(a):
nie mogę ani otworzyć drzwi kierowcy ani żadnych innych

? :/ Co ty gadasz ? Pewnie że można , tylko że trzeba włożyć kluczyk do zamka i przekręcić , a nie alarmem :ok: A jeśli chodzi o bagażnik to robisz to samo , a jeśli pozamarzały Ci zamki to polecam taki specyfik : http://moto.allegro.pl/item515127809_aa ... amkow.html

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 21:54 
Pierwsze kroki

El-Tomaso napisał(a):
No co ty? Drzwi od kierowcy i bagażnik zawsze można otworzyć wkładając i przekręcając kluczyk. Do tego nie trzeba elektryki. Może ci zamki zamarzły?

w tauringu bagażnik jest wyłącznie na pilot a co do drzwi kierowcy to próbowałem wielokrotnie, czy może być to przyczyna tego iz samochód został zamknięty przed wyjęciem akumulatora?

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 21:55 
Pierwsze kroki

Sebuś napisał(a):
paweljb napisał(a):
nie mogę ani otworzyć drzwi kierowcy ani żadnych innych

? :/ Co ty gadasz ? Pewnie że można , tylko że trzeba włożyć kluczyk do zamka i przekręcić , a nie alarmem :ok: A jeśli chodzi o bagażnik to robisz to samo , a jeśli pozamarzały Ci zamki to polecam taki specyfik : http://moto.allegro.pl/item515127809_aa ... amkow.html

pzdr

Próbowałem odmrażaczem ale nic nie dało :P

Tytuł:
PostNapisane: 5 stycznia 2009, 22:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
paweljb napisał(a):
Próbowałem odmrażaczem ale nic nie dało :P

? Nic nie dało ? Mozę sprobuj w ten sposób że wjedź do gazrazu , sprobuj trochę suszarką do włosów albo czymś innym co wytwarza ciepłe powietrze , a później odmrażaczem psiknij , i próbuj pomału przekręcać kluczykiem tylko nie gwałtownie bo kluczyk złamiesz)

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 09:55 
Częsty bywalec

paweljb, a kluczyk ci się obraca w zamku czy nie? Może to głupie ale poprzedni właściciel mógł sobie zrobić takie zabezpieczenia antykradzieżowe i poprzerabiał zamki tak, że teraz kluczykiem ich nie otworzy.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 13:21 
Pierwsze kroki

El-Tomaso napisał(a):
paweljb, a kluczyk ci się obraca w zamku czy nie? Może to głupie ale poprzedni właściciel mógł sobie zrobić takie zabezpieczenia antykradzieżowe i poprzerabiał zamki tak, że teraz kluczykiem ich nie otworzy.

zamek sie obraca tyle ze drzwi sie nie otwierają, zaznaczam ze przed wyjęciem akumulatora moglem normalnie otwierać i zamykać drzwi kluczykiem.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 13:44 
Częsty bywalec

Spróbuj włożyć kluczyk do zamka, przekręcić w lewo i trzymając tak przekręcony kluczyk otwierać klamką. Albo najpierw podnieść klamkę a dopiero potem przekręcać. Jak to nic nie da to są jeszcze inne sposoby. Np gdy masz hak to we wtyczkę podłączasz akumulator a jak nie masz to śmigasz pod silnik, podpinasz plus pod rozrusznik a minus gdziekolwiek na masę i otwierasz pilotem.

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 15:45 
Pierwsze kroki

Wejście pod samochód i podpięcie na szybkiego akumulator pomogło ale nadal nie wiem o co chodziło a kluczyk teraz działa jak powinien.
Dzięki za pomoc.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1