BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 15:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Elektryka fiksuje - Lampy
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 13:25 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i
Kod silnika: M52B25TU
Witam mam problemik , ostatnio spaliła mi się żarówka postojowa z tyłu , jeździłem dwa albo trzy dni ze spaloną i wymieniłem ale niestety , gong znowu zawył i zaświeciło że dalej coś z tylną lampą od strony kierowcy no ale okazało się że padł też stop no to wymieniłem , i co .............dalej błąd lampy a wszystkie światła świecą nie wiem już co jest a do tego , już drugi raz mi się to zdarzyło że jak coś robię przy światłach przednich czy tylnych wsiadam chcę odpalić auto a tu dup...... tylko tyka rozrusznik jakby cos rozładowywało aku , odpaliłem na pych wiem że nie powinno się ale ......nie miałem wyjścia.

Jak nic nie dotykałem w lampach to nic sie nie dzieje auto zachwouje sie normalnie , elektryka ok tylko ostatnio jak troche mrozów w UK przyszło to jakoś tak z tą tylną lampą się pierniczy.

Jakieś pomysły ????????????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 13:55 
Częsty bywalec

Pewnie ci gdzieś się zwarcie robi w instalacji i przez to ci akumulator rozwala. Posprawdzaj dobrze przewody i połączenia w tej tylnej lampie. Jak wiesz zimą przewody namarzają i sztywnieją przez co są bardziej podatne na uszkodzenia. Nie wiem czy to coś da ale spróbuj np sprawdzić miernikiem jakie napięcie ci idzie na poszczególne żarówki w tylnej lewej lampie a jakie adekwatnie w prawej.

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 20:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 523i
Kod silnika: M52B25TU
Problem się rozwiązał sam , mrozy zelżały auto odtajało i zgasło samo gdzieś coś złapało wilgoci i pewnie jakieś zwarcie czy coś w tym stylu .....Lampy świecą bez zarzutu żadnych anomalii

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 09:44 
Częsty bywalec

To jak tak to dobrze. Miejmy tylko nadzieję, że wraz z mrozami koszmar nie powróci.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1