napeno wymieniając samą końcówke nie uzyska sie jakiegoś super dźwięku, zmienić sie zmieni ale pucha zostaje ta sama a głównie ona odpowiada za dzwiek
kup sobie ulterka naprawde ładnie brzmi

mnie kosztował 300zł, kawałek rury 0.4 m gość dał mi za free, kupiłem bednarke ocynkowaną (zrobiłem z tego mocowanie na tłumik) z originalnego odciołem puszke do rury ktróra została trzeba było dospawać troche bo puszka originalnego była dłuższa niż ulterka, a ulterek wchodzi na tą rure i opaską zaciśniete i malina. Tą rurą którą dospawywałem ustawiłem tak aby tłumik nie wyrczał za zderzaka ale żeby troszke wystawał.Na konieć wszystko tzn rura od ori tłumika i mocowania prysnąłem na czarno high temp. nie powiem zabawy troche było ale jak ma sie chęci szlifierke i spawarke to naprawde warto
początkowo miałem kata wyciętego i pracował na samym ulterku i było zdecydowanie za głośno, super brzmiał , jak przejechałem koło parkingu to wszystkie alarmy sie włączały

ale jak przyszła trasa to męka pańska, związku z tym kupiłem tłumik środkowy i teraz jest super

mruczy sobie a w trasie nie męczy