BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 18:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:01 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
To jak sie na nich mówi? Może ja żyje w zacofanym kraju i nie wiem.
Pisze Żyd ale nikogo nie chce obrazić.

Pierwsze słysze...
Żyd, Hebrajczyk czy Izraelita to to samo.
żyd z małej litery może określać osobę wyznania żydowskiego.
Żydzi zamieszkujący Izrael to Izraelczycy.

Nie dajmy się zwariować.

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:05 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:03 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
ironman napisał(a):
cofnij się zamiast paru lat wstecz trochę dalej

LOL, sam się cofnij dalej. Imperium osmańskie, cesarstwo rzymskie, królestwo żydowskie... w tym rejonie zawsze był kocioł i zawsze mieszkali tam i żydzi i arabowie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:06 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Najciekawsze jest to, że to wszystko to jest wojna o kase z religijną przykrywką, od wieków.

Dolewając oliwy do ognia :) wmieszam w to religię. Chrześcijańską, Żydowską i Islam.

Tak naprawdę to do momentu narodzenia Jezusa to jest wszystko to samo, później się pokomplikowało.
Żydzi Jezusa nie uznają jako syna Bożego, Muzułmanie uznają jako jednego z proroków, tyle nie ostatniego, ostatnim prorokiem u nich był Mahomet, chyba bodajże jakoś w VI w.n.e.

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:10 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Kyokushin napisał(a):
Najciekawsze jest to, że to wszystko to jest wojna o kase z religijną przykrywką, od wieków.

dokładnie. Europie już dawno sie znudziło wojowanie z arabami tylko oni cały czas wyjeżdżają z swoją świętą wojną :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
trollu napisał(a):
dokładnie. Europie już dawno sie znudziło wojowanie z arabami tylko oni cały czas wyjeżdżają z swoją świętą wojną :zdegustowany:

Jakbyś nawet TV nie miał w domu tylko kozę to też by ci głupie rzeczy do głowy przychodziły.

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:19 
Przyjaciel forum

Bobby_Valentino napisał(a):
trollu napisał(a):

Jakbyś nawet TV nie miał w domu tylko kozę to też by ci głupie rzeczy do głowy przychodziły.

skoro maja na broń to niech sobie tv kupią.może nawet na kompa im starczy :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kyokushin napisał(a):
Jasne że tak. I jednych i drugich powinni zamknąć.
Wolność słowa i przekonań kończy się na 3cm przed czyimś nosem. Tak samo jemu nie wolno było ich pobić jak im wychodzić z durnym transparentem.

Stricti iuris im wolno było wnieść transparent bo to wolność słowa a jemu nie wolno było ich zaatakować.

Kyokushin napisał(a):
Najbardziej mnie śmieszył tekst że 'nie wiadomo kto to'. Jest XXI wiek, jest cała sala ludzi, dziwne że nikt nie wie kim był żydek... z kamer nie widać??
Jasno widać że telewizja kłamie, raz tak, raz inaczej, manipulują informacją jak chcą.
Być może wiadomo kto to ale specjalnie chcą podgrzać atmosferę? Mi na to wygląda.

Fakt

Kyokushin napisał(a):
Nieeee.
Z tym że robią porządek w strefie gazy.
Odnośnie dzisiejszej akcji, wyżej ci odpisałem, powinni wszystkich przymknąć kontrolnie. Żyda też.

A to w takim razie przepraszam, źle zrozumiałem w kontekscie. I się z Tobą zgodze.

trollu napisał(a):
Europie już dawno sie znudziło wojowanie z arabami tylko oni cały czas wyjeżdżają z swoją świętą wojną :zdegustowany:

No wiesz, gdyby chcieli to podobnie jak żydy mogli by sie zasłaniać historią. Że ich tępiły wyprawy krzyżowe. A araby to była najbardziej tolerancyjna religia, nigdy nie tępili innych religii, ba, nawet nie narzucali na podbitych terytoriach wyznawania islamu. Obecny terroryzm wynika z zacofania świata islamu i przez to wiary w populizm, bo i w tzw kulturze chrzescijanskiej trafia psychole co bedą mordowac cudzołożnice bo to wbrew przykazaniom, tam ma to poprostu większa siłe przebicia i dzieki temu wieksza skale.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:26 
Czemu zatrzymali tych anarchistów, a nie tego prymitywa?

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:29 
Przyjaciel forum

islam jest dalej tolerancyjny tylko że jest grupka ludzi która wykorzystuje wire reszty narodu.

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:30 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):

niestety w Polsce takich pytań można zadać setki dla miliona innych sytuacji

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:35 
Administrator

bialy napisał(a):
Stricti iuris im wolno było wnieść transparent bo to wolność słowa a jemu nie wolno było ich zaatakować

Nie mogę się zgodzić. Zobacz, to był transparent godzący w odmienność innych osób, w tym przypadku godził w uczucia np rodzin żydowskich które straciły bliskich w atakach bombowych Hamasu.
Tak więc, do wolności słowa, to jest bardzo daleko w tym transparencie.

Czy gdyby Twój sąsiad sobie puścił z okna transparent z wyzwiskami na Ciebie, to też była to wolność słowa Twoim zdaniem?

Wolność słowa nie oznacza że można komuś jechać bezkarnie. Znaczy to że możesz się z czymś niezgadzać, możesz wyrazić swój pogląd ale w taki sposób aby nie dosrać drugiemu. Oni to zrobili. On dał im w pysk. Oni nagięli wolność słowa, on nietykalność cielesną :)

Idąc drogą tolerancji, wykazali się jej brakiem i chamstwem.

Fryderyk napisał(a):

Też jestem ciekaw. Powinni wszystkich zamknąć.

Tak w ogóle przyszła mi do głowy teoria spiskowa :)
Może to wcale nie był żyd, może to wszystko było ustawione żeby to tak wyglądąło?
Aż dziwne że jeden gościu naprał CZTERECH ANARCHISTÓW.

Bobby_Valentino napisał(a):

Mistrz :rotfl:

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:39 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:38 
Przyjaciel forum

trollu napisał(a):
islam jest dalej tolerancyjny tylko że jest grupka ludzi która wykorzystuje wire reszty narodu.

Fakt, może źle sie wypowiedzialem. Chodziło mi o to że jest interpretowany przez fanatyków na ich potrzeby dlatego zdobyło to taka popularność wśród ichniejszego społeczeństwa. Mimo że de facto doktrynalnie rzecz biorąc chcrześcijaństwo jest bardziej rygorystycznym wyznaniem jest interpretowane dużo "łagodniej" przez europe czy ameryki

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:43 
Przyjaciel forum

"łagodniej" bo wiara jest po prostu olewana.ile ludzi w Polsce deklaruje sie chrześcijanami? ile chodzi na masze co tydzien?w Polsce jest prawie jak u arabów z ta różnicą ze u nas albo sa wierzący nie praktykujący albo są ślepo idący za słowami ojca dyrektora a u arabów tych pierwszych praktycznie nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:46 
Administrator

U nas fanatyzm kończy się na Rydzyku. U nich jest Hamas, Hezbollah etc.

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:46 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:46 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
bialy napisał(a):
Stricti iuris im wolno było wnieść transparent bo to wolność słowa a jemu nie wolno było ich zaatakować

Nie mogę się zgodzić. Zobacz, to był transparent godzący w odmienność innych osób, w tym przypadku godził w uczucia np rodzin żydowskich które straciły bliskich w atakach bombowych Hamasu.
Tak więc, do wolności słowa, to jest bardzo daleko w tym transparencie.

No wiesz idąc tym tokiem myślenia zabronić powinni transparentów "wolny tybet" bo np przez to że mnisi odprawiali jakieś swoje modły a chinczyk nie mogł dojechać do szpitala i zmarła mu żona czy ktoś. Wiem że teraz pisze głupoty ale co do zasady to podobnie jak Kyokushin.

Kyokushin napisał(a):
Czy gdyby Twój sąsiad sobie puścił z okna transparent z wyzwiskami na Ciebie, to też była to wolność słowa Twoim zdaniem?

To było by naruszenie godności osobistej.

Kyokushin napisał(a):
U nas fanatyzm kończy się na Rydzyku. U nich jest Hamas, Hezbollah etc.

No i jak by on powiedział zabijać bambusów to by mochery zabijały.

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:52 
Administrator

I dokładnie to samo oni zrobili tym transparentem, naruszyli czyjąś godność.
Niekoniecznie trzeba puścić wiązkę żeby kogoś obrazić, można to zrobić 'Ynteligentnie', ale wtedy, mimo innych słówek, nadal jest to naruszenie godności.

Tak sobie myślę, w taki sposób wojny powstają. Jeden 'podchujaszczo' coś powie, drugi mu przyłoży, tamten pójdzie po kolegów i mu odda, tamten ze swoją grupą weźmie kije, tamci przyjdą z nożami, tamci wezą karabin, tamci zrobią atoma.

Tylko w którym momencie należy powiedzieć stop?
Nie można przecież dawać sobie w kasze dmuchać. Nie można również z wrogiem żyć bo będzie życie zatruwał. Nie można popadać w paranoję niekończącej się wojny.

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:53 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:52 
Przyjaciel forum

Cytuj:
No i jak by on powiedział zabijać bambusów to by mochery zabijały.

tez tak sądzę. tylko czekać aż padnie hasło: "ruszamy z wyprawą krzyżową".
jak nieraz widziałem ile werwy i determinacji mają ludzie zapatrzeni w Rydzyka...

Ostatnio edytowano 15 stycznia 2009, 23:54 przez trollu, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
"Dość rzezi w Gazie" < gdzie w tym stwierdzeniu zostały obrażone rodziny żydowskie? muszą poczuwać sie do tej rzezi skoro się tak obruszyli.

Chłopaki nie odpowiedzieli na atak prymitywa fizycznie, i bardzo dobrze. Zaraz by było że pobili żydka , że jacy oni źli a on prześladowany. Powinni prymitywa znaleźć i dosadzić mu za pobicie i to co najmniej tak jak kolesiowi który dostał wyrok za pobicie rabina w wawie

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:57 
Przyjaciel forum

po mojemu żyd pierwszy rzucił sie z pięściami i on jest winny.ale jak zwykle sa równi i równiejsi

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 23:57 
Administrator

ironman napisał(a):
"Dość rzezi w Gazie" < gdzie w tym stwierdzeniu zostały obrażone rodziny żydowskie? muszą poczuwać sie do tej rzezi skoro się tak obruszyli.

Tylko prawda jest taka że to Hamas robi rzeź wśród cywilów w Izraelu, wspominałem o tym wcześniej, obcinanie głów, zamachy bombowe.
W strefie gazy, chłopaki z Hamasu chowają się w szkołach, szpitalach, wśród kobiet i dzieci. Używają ich jako żywych tarcz. To jest ok? Jak dla mnie to jest najbardziej nie honorowe zachowanie jakie może być.

Tak więc, mogli sie poczuć urażeni, bo to nie oni robią rzeź. Może gościowi poprostu puściły nerwy, na glupotę tych gości.

Tak czy siak, powinni zamknąć wszystkich. Żyda też.

Ostatnio edytowano 16 stycznia 2009, 00:00 przez Kyokushin, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1