1.(raczej większość osób powinna wiedzieć jak zdjąć obudowę ) lecz może ktoś się znajdzie kto nigdy nie zaglądał pod maskę
- kolorem czerwonym zaznaczyłem miejsca w których znajdują się śrubki
- zaczynamy od góry (gdzie mamy 5 śrub)
- następnie 2 śrubki na samym dole
- niebieskim kolorem zaznaczyłem miejsce, które należy (w celu ułatwienia) odczepić (wysunąć) i wtedy bez problemu zdejmujemy dolną część obudowy
(DOLNA CZĘŚĆ NIE JEST OBOWIĄZKOWA DO ZDJĘCIA)
2. Następnie musimy zdemontować miejsce zaznaczone na niebiesko zaczynamy od:
- miejsc zaznaczonych na czerwono (są tam 3 zatrzaski które tylko przekręcamy w bok) i zdejmujemy przykrywkę
- po zdjęciu przykrywki widzimy filtr p.pyłkowy, który trzeba wysunąć (można oczywiście wymienić)
- następnie odkręcamy 4 śruby zaznaczone na czerwono i wyciągamy całość (nie jest to takie proste, ale większych problemów nie sprawi raczej nikomu)
3. Następnie musimy rozebrać filtr powietrza
- odkręcamy 3 śruby zaznaczone na czerwono
- kolorem niebieskim zaznaczone jest miejsce które należy rozłączyć mianowicie lekko pociągnąć do przodu samochodu i powinno być po problemie (mi wyszło to praktycznie samo) co prawda może to nie jest konieczne lecz przy zdejmowaniu obudowy filtra było to dla mnie dużym ułatwieniem
- w końcu należy zdjąć obudowę filtra
4. Została nam już ostatnia osłona
- odkręcamy 2 śruby zaznaczone na czerwono i zdejmujemy osłonę
5. Na niebiesko zaznaczona jest nasza upragniona odma
- odkręcamy 4 śruby zaznaczone na czerwono i podnosimy przykrywkę lepiej zrobić to delikatnie, ponieważ filtr i taki mały plastik są przyczepione właśnie do tej przykrywki i raczej trzeba zrobić to tak aby nic tam nie nabrudzić
- przykrywkę odkręcamy na drugą stronę i mamy na wierzchu filtr
- trzeba wysunąć delikatnie taki plastik (na zdjęciu go nie ma) i wyciągnąć filtr (dodam że wychodzi dość ciężko)
- następnie wkładamy nowy filtr i składamy w odwrotnej kolejności