BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 sierpnia 2025, 17:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 00:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Sprzedawcy to sprzedawcy a komisy to jeszcze inna bajka :kwasny:

Jak masz jakiegoś majstra co ogarnia temat to możes mu oddać do roboty, ale X3 to stosunkowo świeże auto i nie wydaje mi się żeby ktoś je dobrze ogarniał, także wydasz więcej ale przynajmniej zrobią co trzeba i jak trzeba w ASO...

tymbardziej że mniemam iż książki serwisowej do niej też nie masz...

Jak bedziesz w ASO to przy okazji możesz zczytać vin z kluczyka i ostatnie serwisy to ci powie co i przy jakim przebiegu było robione, tym samym bedziesz wiedział co aktualnie nalezy wymienić...

Natomiast jeśli nie masz przebiegu potwierdzonego książką i z kluczyka też niewiele wyjdzie to trzeba by było niestety zrobić wszystko...
olej w silniku + filtr, olej wskrzyni, dyfrze, filtr od odmy olejowej, świece, płyny hamulcowy, do wspomagania, chłodniczy, w rozrząd zajrzeć itd.

Żeby potem przykrych niespodzianek uniknąć...

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 07:04 
gosciu sobie jaja robi to nie jest mozliwe... jakas prowokacja... :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 26 stycznia 2009, 15:03 
Pierwsze kroki

LeSiO napisał(a):
gosciu sobie jaja robi to nie jest mozliwe... jakas prowokacja... :wstyd:

Nie musze byc Informatykiem do uzywania Worda, tak jak nie musze byc mechanikiem aby jezdzic autem,wiec sobie daruj. :kwasny:
Mam ksiazke serwisowa,ale nie wiele z niej wynika, po za tym,ze wszystko raz do roku bylo sprawdzane i po za wymianami filtrow i oleju nic sie nie dzialo ( ostatnie sprawdzenie marzec 2008). Mimo wszystko podjade do ASO i sam sie przekonam co i jak. Dzieki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam

Tytuł: Re: [E83] Przy odpalaniu X3 niebieskawy dymek i nie rowna praca
PostNapisane: 18 lutego 2010, 17:34 
Forumowicz

Moje BMW: E91
Kod silnika: M57TU2
Conradio napisał(a):
Auto jest w miare nowe - 2005 rok, ale z dosc duzym przebiegiem - 120 000

Przepraszam za odgrzewanie zapewne już nieaktualnego tematu, ale rozbił mnie ten tekst... Jeśli 120kkm to dość duży przebieg to pewnie jak kolega dojdzie do 200kkm to samochód po prostu zepchnie ze skarpy...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1