BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 00:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E32] Nie dziala na benzynie a na gazie rewelacja
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 19:07 
Pierwsze kroki

mam problem moje bmw 7 e32 3.0 nie chodzi na benzynie a na gazie jest dobrze ale jak jest zimny to i na gazie nie chce nawet polanie goraca woda nic nie daje trzeba na popych. co jest nie tak?prosze o odpowiedzi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 19:09 
Pierwsze kroki

dodaje ze dlugo nie chodzil na benzynie co moglo sie stac?

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 20:03 
Pierwsze kroki

:) witam w twoim przypadku najbardziej prawdopodobna jest awaria pompy paliwa lub zapieczone wtryski to skutek jeśli w baku nie ma benzynu i pompa chodzi na sucho sprawdz sobie też kable i świece ale to profilaktyka skoro pracuje na gazie

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 21:51 
Pierwsze kroki

pompa jest dobra bo chwile pochodzila mi na benzynie a potem juz nie chciala mi zapalic a na gazie jest ok moze filtr paliwa trzeba wymienic?

Tytuł: Przepływomierz
PostNapisane: 21 stycznia 2009, 12:50 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
Witam według mnie przepływka. Miałem to samo w e34. Na benzynie nie chodzila no czasami krótką chwilkę. a na gazie idealnie tylko jak sie troszkę zagrzała:):) po odpaleniu musialem trzymac ja z minutke-dwie na obrotach aby zlapala jakaś temperaturkę i chodzila idealnie. Ale jednak pojechalem do mechanika i mi to naprawil:):) ustawil przpływkę i na benzynce jak i na gazie chodzila idealnie. :):)Myśle ze pomoglem

Tytuł: przpływka
PostNapisane: 21 stycznia 2009, 12:57 
Forumowicz

aha jeszcze jedno wiesz co odlacz przepływke i zobaczysz jak bez tego chodzi:):) tylko nie jezdzij tak dlugo bo przynajmniej u mnie był w niej czujnik temperatury i rozne cyrki mi sie dzialy ze wskaznikem. Bardzo szybko sie grzała:):) A masz moze klapke bezpieczeństwa? A czesto masz wystrzały gazu??

Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2009, 12:47 
Pierwsze kroki

dzieki za podpowiedzi. ale mam pytanie czy moze pompa paliwa byc spalona?a gdzie ta przeplywke sie odlacza?a wystrzalow gazu wogole nie ma.PODAM CI MOJ NUMER GG 12545675 PROSZE POPISZMY NA GG MAM WIECEJ PYTAN ODNOSNIE TEGO.

Tytuł: :)
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 10:13 
Forumowicz

Ale przeciez wczesniej napisales ze chwilke pochodzi na paliwie, a na gazie chodzi fajnie. Więc wydaje mi sie ze masz ten sam problem co ja bo z twojego opisu identycznie to wyglada. Wiesz ile ja sie nameczylem zanim doszedlem co to jest. Sam na poczatku stawialem na pompe paliwa, a tu co ona byla w pelni sprawna. Wiesz co przelacz sobie na benzyne i wlacz zaplon i uslyszysz czy pompa ciagnie paliwo :):):) a przepływka jest w obudowie filtra powietrza :):):) i tam do niej idzie kabelek :):) Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 10:19 
Forumowicz

krzyś napisał(a):
:) witam w twoim przypadku najbardziej prawdopodobna jest awaria pompy paliwa lub zapieczone wtryski to skutek jeśli w baku nie ma benzynu i pompa chodzi na sucho sprawdz sobie też kable i świece ale to profilaktyka skoro pracuje na gazie

Zapieczone wtryski hehe pompa dlugo na sucho bez paliwa nie pochodzi :):) i zapieklo wtryski oparami z benzyny :D:D:):):) hehe. A na gazie bedzie chodzila bo gaz sie lepiej spala.

Tytuł: Pompa paliwa i przepływomierz
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 13:48 
Pierwsze kroki

no dzieki za odpowiedzi ale czy pompke slychac glosno czy nie.pompa nie chodzila raczej na sucho.bo jakas 1 minute chodzila na benzynie.ale sprawdze to.a na temat przeplywomierza po czym ja poznam czy on jest walniety czy nie bo gdzie jest to wiem ale czy odlaczenie go potem bedzie chodzil na benzynie?w poniedzialek elektryk zajrzy do tej pompy i posprawdza czy prad dochodzi i sprawdzi ta pompe na krótko.a przeplywomierz moze byc walniety bo TA OBUDOWA FILTRA POWIETRZA JEST POSKLEJANA ZNACZY TEN GRUBY PRZEWOD I MI SMIERDZI GAZEM W SRODKU JAK SAMOCHÓD STOI W MIEJSCU I CHODZI.tam musialo sie palic byl wybuch gazu.POMÓZCIE MI !!!!

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:11 
Forumowicz

Mowie Ci ze to na bank przepływka, z reguły to sie jej nie naprawia. Tylko Ci co sie znaja i wiedza jak to sie do tego zabierają. Więc mysle ze taki zwykly mechanik raczej sobie z tym nie poradzi. Moze masz kogos od kogo moglbys sobie pozyczyc na chwilke przpływke i podlaczyc zeby sprawdzic jak chodzi na innej. A przpływomierz dokladnie znajduje sie tu na koncu puszki z filtrem powietrza. Mowie odlacz ja i zobacz jak chodzi bez. Potem podlaczysz i bedzie chodzila tak jak chodzi. Wiesz tak to jest Gaz nie jest dla BMW :):):) zatruwa i niszczy silnik.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:11 
Forumowicz

Mowie Ci ze to na bank przepływka, z reguły to sie jej nie naprawia. Tylko Ci co sie znaja i wiedza jak to sie do tego zabierają. Więc mysle ze taki zwykly mechanik raczej sobie z tym nie poradzi. Moze masz kogos od kogo moglbys sobie pozyczyc na chwilke przpływke i podlaczyc zeby sprawdzic jak chodzi na innej. A przpływomierz dokladnie znajduje sie tu na koncu puszki z filtrem powietrza. Mowie odlacz ja i zobacz jak chodzi bez. Potem podlaczysz i bedzie chodzila tak jak chodzi. Wiesz tak to jest Gaz nie jest dla BMW :):):) zatruwa i niszczy silnik.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:13 
Forumowicz

http://zdjecia.swistak.pl/01/939/1939528_1_b.jpg tak mniej wiecej wyglada przepływka

Tytuł: Przepływomierz
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:25 
Pierwsze kroki

zobacze dzis i posłucham uchem czy ta pompa paliwa dziala.słuchaj bo te bmw musialo sie palic tam kolo tego miksera jest posklejane.i pewnie komus wywalilo.a jest jaka lampka od przepływomierza.ze jak go odłacze zapali sie coś?

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:34 
Forumowicz

u mnie nie bylo:) no wlasnie sprawdz. tak jak CI pisze wszystko u Ciebie identycznie jak u mnie bylo. Rure ta gumowa tez mialem posklejana tasma bo gazik strzelil i niestety. potem zalozylem klapke bezpieczenstwa i wteedy jak byl wystrzal to mi tylko taka gumeczke(dentkę) sciagalo. ale wiesz pare wystrzalow i dalej przeplywka nawaala. Bo w ona w srodku jest na takiej sprezynce regulowana i ja cofalo o pare zabkow i juz ciezej chodzilo. a co do pompy skoro chodzi na benzynie chwilke to jest sprawna. a przepływomierz daje za malo powietrza i ja zalewa. a benzyna sie ciezej niz gaz spala. dlatego jest jak jest.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 14:35 
Forumowicz

aha a pompke paliwowa slychac po przekreceniu stacyjki takie lekkie buczenie albo brzeczenie.

Tytuł: Pompa paliwa and przeplywka
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 15:42 
Pierwsze kroki

dzieki zaraz sprawdze wszystko i ci pozniej odpisze bo to nie jest moje bmw tylko mojego wuja.a jak bym wymienil przeplywomierz bedzie dobrze?no masz racje u mnie jest to samo gdzies kolo 19 ci odpisze na te forum.ale dzieki ze mi pomagasz.

Tytuł: Jednak pompa paliwa
PostNapisane: 23 stycznia 2009, 18:20 
Pierwsze kroki

wyjelismy pompe paliwa sprawdzalismy na krotko nie dziala jutro kupimy uzywana ze szrotu i wlozymy oby BUNIA chodzila.dam znac jak bedzie cos wiadomo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2009, 01:20 
Forumowicz

to teraz juz nie rozumie. o czyja bawarke pytales.

Tytuł: pompa paliwa
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 12:08 
Pierwsze kroki

zrobilismy ta pompe chodzi na pewno sprawdzalismy ja na krotko ale po wlozeniu dalej ciho cos jest z przewodami nie tak bo prad do niej nie dochodzi.ale w poniedzialek elektryk wszystko zrobi.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1