BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 05:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2009, 20:25 
Pierwsze kroki

jak masz termometr to dobrze, przeczytaj wyzej jak sprawdzic czy masz instalacje pod komputer wtedy tylko wymiana przelacznika kierunku i bedziesz mogl widziec temperatule, spalanie, ilosc paliwa, w liczniku na wyswietlaczu.

A co do klimatronica to nie mozesz zamienic panelu...trzeba nowa wiazke kabli, inna nagrzwnice idt.........

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 stycznia 2009, 20:43 
Specjalista

besh2324 napisał(a):
sorrki jeszcze jedno zeby miec klimatronic, zamiast moich pokreteł czy wystarczy kupic panel na allegro i go poprostu zamontowac? mam na mysli czy wtyczki i inne podłaczenia/mocowania beda pasowały ?,

nie tylko panel potrzebny

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 09:52 
Forumowicz

Moje BMW: e46 316I 1.9
Kod silnika: M43TU
informacja do WESTMM 35

panie kolego jak możesz sprawdź swoje wiadomości prywatne :hyhy:
czekam na odp. od ciebie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 00:48 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52
Byłem dzisiaj w serwisie BMW u Smorawińskiego w Poznaniu i przypadkiem spytałem jak wygląda sprawa aktywowania komputera pokładowego i zmiana tej manetki ile to kosztuje i tak się wypytuje a na to Pani która siedziała na stanowisku servis mnie wyśmiała i powiedziala że czegos takiego wogóle nie robią to sie wkur...... i wyszedłem

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 13:54 
Pierwsze kroki

Tą panią to powinno sie zwolnić.....siedzi pewnie i pierdzi w fotel..

Zainteresowanych montazem komputera proszę o pytania...

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 19:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
nie załapałem z tą wymiana pokręteł na klimatronika
"nie tylko panel potrzebny"
mozna rozuniec dwuznacznie w zależności gdzie wstawimy przecinek którego brak :)

Odnosnie tego przełączika BC na manetce to czy mozna wyprowadzic sobie gzies taki przełacznik na kabelkach? (wiadomo ze ten wyłacznik oryginalny pewnie zwiera lub rozwiera lub ewentualnie dokłada jakąś rezystancje) wiec mozna by podpiąc sie pod gniazdo gdzie sie wpina te kabelki z manetki i zrobić sobie taki przełaczniczek gdzieś indziej ( nawet mały zdalny pilocik mozna by do przełaczania) dobrze rozumuje , czy to działa na innej zasadzie?

Tytuł: :)
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 19:39 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam! Jestem tu nowy wiec jezeli czegos nie doczytalem i pytanie podobne do mojego juz tu padlo to pzrepraszam. Jednak chgcialbym sie zwrocic o pomoc. W moim BMW mam przycisk BC. Mam climatronicka. W lecie na wyswietlaczu pokazuje mi sie jedynie zegar kiedy przychodzi natomiast ochlodzenie zaczyna mi sie pokazywac termometr. mimo iz przyciskam owy przycisk nic sie nie dzieje :| Prosze o pomoc co mam zrobic w takiej sytuacji. serdecznie pozdrawiam wszytskich uzytkownikow.

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 23:32 
Forumowicz

westmm35 daj mi na PW co oprócz manetki muszę kupić mam klimatronika i co mi mają zaprogramowac(przeprogramować) żebym wiedział jak tłumaczyć temu co mi to zrobi,a jak jest z tymi zegarami bo mi w serwisie nieautoryzowanym w lublinie powiedzieli ze jeszcze wszystko zależy od zegarów

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2009, 10:38 
Pierwsze kroki

odpowiadam tylko na gg . Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 12:05 
Pierwsze kroki

Witam
co rozumiecie przez słowo manetka tzn co trzeba kupić:

TO

czy to

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 23:40 
Pierwsze kroki

powysz napisał(a):
Witam

TO

czy to

Kup ten drugi, musi mieć dodatkowy klawisz "bc".

Tytuł:
PostNapisane: 20 stycznia 2009, 11:49 
Pierwsze kroki

shaqal napisał(a):
powysz napisał(a):
Witam

TO

czy to

Kup ten drugi, musi mieć dodatkowy klawisz "bc".

Udało Ci się aktywować kompa u siebie w samochodzie??

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 21:35 
Pierwsze kroki

Witam !

Mam prośbę do wszystkich potrafiących aktwować OBC. Jak na pewno cześć z czytających wie w E46 moduły "body" pracują na interfejsie "k" i aktywacja na pewno jest to komenda (sekwencja komend) pojawiająca się na tym interface - czy ktoś potrafiący akywować kompa mógby "posłuchać" tej wiadomosci ?? Oczwiście powiem jak to podsłuchać ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2009, 11:19 
Pierwsze kroki

Oto ile taka usługa kosztuje w jednym z Poznańskim ASO (nadmienie tylko że w tym tańszym :))

Zestaw części doposażeniowych - 520zł
Robocizna - 650zł

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: 11 lutego 2009, 15:41 
Poszukaj zanim zapytasz

Skalar_BMW napisał(a):
Witam! Jestem tu nowy wiec jezeli czegos nie doczytalem i pytanie podobne do mojego juz tu padlo to pzrepraszam. Jednak chgcialbym sie zwrocic o pomoc. W moim BMW mam przycisk BC. Mam climatronicka. W lecie na wyswietlaczu pokazuje mi sie jedynie zegar kiedy przychodzi natomiast ochlodzenie zaczyna mi sie pokazywac termometr. mimo iz przyciskam owy przycisk nic sie nie dzieje :| Prosze o pomoc co mam zrobic w takiej sytuacji. serdecznie pozdrawiam wszytskich uzytkownikow.

mam ten sam problem i zastanawiełem sie jak go rozwiazac czytam rozne fora i nic.Umówilem sie na piatek w serwisie bmw w sopocie zobacze co powiedza chyba ze ktos predzej cos poradzi... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 22:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 330ci
witam , mam e39 z klimatronik i pokazuje mi tylko temperature czy ktos sie orietuje czy tez wystarczy wymienic manetke i zmienic interface i bede mial obc???

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2009, 10:04 
Pierwsze kroki

Po wymianie starej manetki na nową z BC podjedz do ASO, aby ci go aktywowali (OBC retrofit). Jezeli ASO nie wie jak to zrobić, mozesz im podpowiedziec co maja wybrac na DIS-ie:

najpierw nalezy wejsc do "ZCS coding"
nastepnie wybrac "model e46"
pozniej "recode" lub "retrofit"
kolejna opcja to "turn signal"
ostatnia ta wlasciwa to "enable OBC"
w przypadku pojawienia sie bledu nalezy nacisnac przycisk OBC na kolumnie kierownicy i jeszcze raz wybrac opcje "enable OBC"

sam gdziś to znalazłem, mam juz przygotowaną manetkę z BC i nawet kiere z multifunkcją. musze teraz znaleźć chwile czasu zeby to złożyć do kupy i śmigać na DIS-a

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: 14 lutego 2009, 11:39 
Poszukaj zanim zapytasz

Skalar_BMW napisał(a):

prawdopodobnie tak jak w moim przypadku masz do wymiany manetki z owym przyciskiem BC ale przed wymiana warto podjechac bo serwisu BMW aby sprawdzic czy aby napewno twoja bunia wyszla z produkcji z ta funkcja. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 16:57 
Pierwsze kroki

witajcie!!!

od pół godziny jestem szczęśliwym posiadaczem OBC. naprawde pożyteczna sprawa. manetka wymieniona, na kompie przestawione i śmiga:D

tylko niestety kupe kasy na to wywalilem. sam sie zdziwilem ile kosztuje uruchomienie OBC. dzwonilem po kilku warsztatach (problemem jest żeby dorwać warsztat z DIS-em). jak juz znalazłem to w kazdym cena wyglądała podobnie - od 350 wzwyż !!!!!!
doliczyć koszt manetki to wyjdzie koło 450 PLN!!!!!

dzwonilem też do ASO, tam na dzień dobry to jest 850 PLN[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 16:58 
Pierwsze kroki

witajcie!!!

od pół godziny jestem szczęśliwym posiadaczem OBC. naprawde pożyteczna sprawa. manetka wymieniona, na kompie przestawione i śmiga:D

tylko niestety kupe kasy na to wywalilem. sam sie zdziwilem ile kosztuje uruchomienie OBC. dzwonilem po kilku warsztatach (problemem jest żeby dorwać warsztat z DIS-em). jak juz znalazłem to w kazdym cena wyglądała podobnie - od 350 wzwyż !!!!!!
doliczyć koszt manetki to wyjdzie koło 450 PLN!!!!!

dzwonilem też do ASO, tam na dzień dobry to jest 850 PLN[/b]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1