BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 14:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 09:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Kisiel24 napisał(a):
Glupota , kupic lepiej drugie auto...
zgadzam się !!

zastanawiałem się (tak tylko teoretycznie) jakiś czas temu jak to by było ze swapem, rozważyłem za i przeciw..wniosek: sprzedać obecne auto, kupić 2.8 :cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 11:12 
Głupota? Wcale nie. Głupotą są Wasze posty, piszecie głupota, ale nie wiadomo dlaczego, a zwłaszcza pan, który w ogóle nie ma BMW pisze, że to czy tamto jest głupota :-k no spoko.

W przypadku remontu czy coś, takie rozwiązanie ma sens, naprawić auto+dodać +40PS i upiec dwie pieczenie na 1. ogniu. 2. rzecz, to czy to ma sens dla marnych 40PS rzeźbić- moim zdaniem.... nie, choć jak w budzie compackta to lata, podejrzewam jednak, że nie ma wielkiej rewelacji tak czy inaczej, żeby warto było rzeźbić z tym. Za jakiś czas znów będzie niedosyt...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 15:53 
Zacna persona forum

eeeeeeeeeeeee nieznacie sie :/ kolego do 1.6 montujemy turbosprezarke TDS :)> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2009, 23:23 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
jak juz bedziesz mial finisz to wpadne z moja:P

Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2009, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Audi 80 B4Q VR5T
Kod silnika: AZX
śmiało kolego zmieniaj, ja chciałem mieć zawsze 1.8IS ale jak kupowałem auto (moje pierwsze) to nawet nie wiedziałem, że takie istnieje, dopiero potem jak sie trochę poobracałem w temacie to wiedziałem że kupiłem zdziorbiaste 1.6, polecam swapa na 1.8IS, mój własnie ma ściągnięte wałki rozrządu są poddawane obróbce :P jaki będzie z tego wynik, tego jeszcze nie wiem ale myślę że ok 160-170km będzie, Świątek zapewnia że do 30% mocy przybywa z tym że 42km to jakoś mi się tak nie chce wierzyć, będzie 160km to będzie git :) później dalsze mody, nie wkur.... mnie i nie wmawiajcie że mam kupić 2.5, będę jeździł R4 jak narazie i tyle !! kolega ma 323i coupe i powiem tylko, że niewiele mi zabrakło, zobaczymy jak bedzie na wałeczkach :) pozdrawiam swapowiczów, swapujcie swapujcie !! róbcie co chcecie, to wolny kraj, jak Ci sie znudzi to zmienisz na większy :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2009, 23:42 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
dobrze gadasz kolego:D tak tez zrobie compact lekki tak ze bedzie ok pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 11:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 M5; F10 520d LCI
Kod silnika: S85, S55, B47
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=169226
racesupport napisał(a):
śmiało kolego zmieniaj, ja chciałem mieć zawsze 1.8IS ale jak kupowałem auto (moje pierwsze) to nawet nie wiedziałem, że takie istnieje, dopiero potem jak sie trochę poobracałem w temacie to wiedziałem że kupiłem zdziorbiaste 1.6, polecam swapa na 1.8IS, mój własnie ma ściągnięte wałki rozrządu są poddawane obróbce :P jaki będzie z tego wynik, tego jeszcze nie wiem ale myślę że ok 160-170km będzie, Świątek zapewnia że do 30% mocy przybywa z tym że 42km to jakoś mi się tak nie chce wierzyć, będzie 160km to będzie git :) później dalsze mody, nie wkur.... mnie i nie wmawiajcie że mam kupić 2.5, będę jeździł R4 jak narazie i tyle !! kolega ma 323i coupe i powiem tylko, że niewiele mi zabrakło, zobaczymy jak bedzie na wałeczkach :) pozdrawiam swapowiczów, swapujcie swapujcie !! róbcie co chcecie, to wolny kraj, jak Ci sie znudzi to zmienisz na większy :P

Jezeli dobrze rozumuje to te Twoje 1.8IS jest seryjne, w takim razie jak Ci niewiele zabrakło do 323i to nawet nie chce wiedziec w jakim stanie jest to 323

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2009, 18:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Audi 80 B4Q VR5T
Kod silnika: AZX
tzn. powiem tak, nie wiem dokładnie i nie chce tutaj pod żadnym pozorem wyśmiewać 323ti kumpla, (sory, to nie coupe ale compact też) spróbowaliśmy tylko raz, było to pod górke lekką i nie z miejsca ale z 5km/h było hehe, także nie wiem dokładnie jak wygląda sytuacja na płaskim i od 0 ale pod górke zostałem troche z tyłu. Moje TI było fabryczne. Ze stożkiem K&N i dolotem który zeżarł pewnie pare kucy heheh :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 03:49 
nie warto ladowac kasy w 1.6 :rotfl: , zmien auto.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 20:29 
Częsty bywalec

mysle ,ze to czy ladowac kase w 1,6 czy nie to juz kazdego indywidualna sprawa ja tam zawsze bede trzymal sie swojego lepiej dobre 1,6 co zadziwi wielu chocby mialo to sporo kosztowac niz seryjne np. 2,5 .A z 1,6 tez idzie wyciagnac calkiem niezle bylo juz w jakims temacie nawet sa filmiki jak smiga 1.6 z turbinka

Tytuł:
PostNapisane: 2 marca 2009, 00:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149588
Jeśli masz pieniądze żeby robić SWAP-a to zrób. Napewno bedziesz miał dużą satysfakcje. A tymbardziej jesli sprzedał bys jeszcze ten 1.6 to Swapik wyjdzie cie dosc tanio. Ale wyczuwam ze jestes głodny mocy wiec obstawiam ze po jakims czasie zapragniesz czegos wiecej niz 140KM. Człowiek juz tak ma ze sie szybko przyzwyczaja do dobrego i szybko mu to sie nudzi. A jezeli stac Cie na BMW 1.8IS to spokojnie napewno dasz rade utrzymac równiesz np 323. Ja sprzedałem 316 Compact i kupiłem właśnie 323 Coupe i wiem ze to był strzał w 10. Ale decyzja należy do Ciebie bo sprzedac i kupic mocniejsze to najprosciej. A swap moze cie wiele nauczyc a do tego byc ciekawą przygodą. Pozdrawiam :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1