BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 12:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
Jedyne co mi sie w nim podoba to ksztalt boczbych tylnych szyb (Hofmeister-Knick).
Bo z zewnatrz nie powala, a wnetrze takie jakies tanie :wstyd:

Rafał525 napisał(a):
Żeby się nie okazało, że to 2,0 bi-turbo będzie z Monachium bo Opel lubi od nas pożyczać silniki diesla :)

No to juz tradycja, 2.5tds i 2.5d w Omedze. A my za to dostaniemy skrzynie GM :)

PS. Nawiewy przednich bocznych okien w desce to chyba resztki z produkcji E36 znalezione na regalach w Monachium :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 12:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
ciekawe autko, ale nie trafia w mój gust, jak zreszta większość tych nowych świecidełek :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 13:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Żaden opel nigdy mi się nie podobał, no oprócz astry gsi : :hyhy: Chociaż Insignia wygląda ciekawie na zewnątrz, ale w środku jak dla mnie za okrągło trochę :hyhy: Wole kanciate samochody do połowy lat 90 :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 15:39 
Uzależniony od forum :)

Krolik_Bugs napisał(a):
a wnetrze takie jakies tanie

nie jest to szczyt marzen, ale panowie z monachium mogli by sie troszke nauczyc patrzac na jakosc wykonania e90... :wstyd:

Insignie ogladalem w wersji V6 4x4, ze skorzana tapicerka i Recaro. Wnetrze jest naprawde dobrej jakosci, wykonanie szczegolow, wykonczenie bagaznika itd nie mowiac juz o powloce lakierniczej (ktora w nowych BMW przypomina baranka a nie lakier). Zrobili dobre auto w sumie w zwyklej cenie. Kazdy z konkurentow kosztuje podobne pieniazki, a nie rzadko sa gorzej wykonane :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 15:47 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kornelio napisał(a):
Krolik_Bugs napisał(a):
a wnetrze takie jakies tanie

nie jest to szczyt marzen, ale panowie z monachium mogli by sie troszke nauczyc patrzac na jakosc wykonania e90... :wstyd:

Insignie ogladalem w wersji V6 4x4, ze skorzana tapicerka i Recaro. Wnetrze jest naprawde dobrej jakosci, wykonanie szczegolow, wykonczenie bagaznika itd nie mowiac juz o powloce lakierniczej (ktora w nowych BMW przypomina baranka a nie lakier). Zrobili dobre auto w sumie w zwyklej cenie. Kazdy z konkurentow kosztuje podobne pieniazki, a nie rzadko sa gorzej wykonane :)

Dobrze prawisz Kornelio ! Też mnie nurtuje dlaczego nowe BMW są malowane barankiem :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 16:14 

Cytuj:
Dobrze prawisz Kornelio ! Też mnie nurtuje dlaczego nowe BMW są malowane barankiem

dopisz do tego niedomalowane a jedynie zapylone wneki (np klapy bagaznika,drzwi), wykonczenie bagaznika wykladzina identyczna z Fiatem Panda, nawet zniknela szufladka na narzedzia!jest jedynie przypiety rzepem trojkacik :wstyd: Inna sprawa czy skora w aucie za 200tys zl moze przypominac plastik?chyba niewypada w tej klasie cenowej...

pod tym wzgledem w serii 1 jest jeszcze gorzej, a plastiki deski rozdzielczej wołaja o pomste do nieba.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 16:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
hmm... insignia... autko ładne, pytanie jak bedzie z bezawaryjnoscia a raczej z awaryjnoscia :rotfl: chociaz... ostatnio ogladalem na tvn turbo, jak facet jezdzi laweta w niemczech i mowil ze auta niemieckie sa przereklamowane. I najczesciej musi sciagac nowe BMW i VW :wstyd: probelm to sporo eletrkoniki a najrzadziej... toytoyki

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 16:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
DAN V8 napisał(a):
hmm... insignia... autko ładne, pytanie jak bedzie z bezawaryjnoscia a raczej z awaryjnoscia :rotfl: chociaz... ostatnio ogladalem na tvn turbo, jak facet jezdzi laweta w niemczech i mowil ze auta niemieckie sa przereklamowane. I najczesciej musi sciagac nowe BMW i VW :wstyd: probelm to sporo eletrkoniki a najrzadziej... toytoyki

Dokladnie...tez sie nad tym zastanawiam...tyle elektroniki w aucie...hehhe, czytanie znakow i te sprawy ;)
Najwieksza zdziwko bylo odnosnie hamulca recznego...hmmm jest na przycisk. Zaciaga sie go elektrycznie :rotfl: , widac go na wet na 3cim zdjeciu...kolezanka palcem go pokazuje :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 16:36 

DAN V8 napisał(a):

A ile miałeś w życiu Opli prosto z salonu ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 17:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
Bobby_Valentino Powiem Ci ze nigdy nie mialem opla z salonu ale jezdzilem calibra i tigra :P znajomych to nie bylo zle, oprocz tego ze blacharka sie sypala jak cholera :super: a tak po za tym koleszka ma vetre z 2006r to raz wysiadlo wspomaganie, potem silnik odmowil posluszenstwa, wiecej km zrobil zastepcza corsa niz wlasnym autem :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 19:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: W poszukiwaniu :]
Nooo czarny lakier to jakoś wygląda,i te fele,ale zastanawia mnie jedna rzecz,czemu pomalowałeś paznokcie na 3 zdjęciu* :rotfl:

*(nie no żart kolego) :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 19:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d
Ciekawe auto...Reflektory z przodu na pierwszy rzut oka troche jak w nowej C klasie. Środek wygląda ładnie zastanawia mnie tylko jakość tych plastików w środku, siedziałem w astrze 3 to szczerze mówiąc bez rewelacji :hyhy: 160KM to już będzie chodzić całkiem przyzwoicie. Pytanie czy nie będzie to kolejne auto, które się u nas nie przyjmie jak np. Skoda Roomster których praktycznie nie ma na ulicach mimo porządnej reklamy.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 19:46 

Kuba. napisał(a):
Ciekawe auto...Reflektory z przodu na pierwszy rzut oka troche jak w nowej C klasie. Środek wygląda ładnie zastanawia mnie tylko jakość tych plastików w środku, siedziałem w astrze 3 to szczerze mówiąc bez rewelacji :hyhy: 160KM to już będzie chodzić całkiem przyzwoicie. Pytanie czy nie będzie to kolejne auto, które się u nas nie przyjmie jak np. Skoda Roomster których praktycznie nie ma na ulicach mimo porządnej reklamy.

Vectry jest masa więc i Insygnia się powinna dobrze sprzedawać.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 19:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Srodek, jest dobrze ze tak powiem skrojony, plastiki wydaja sie zadziwiajaco "miekkie" i dobrze spasowane...mysle, ze nie bedzie za szybko trzaskac. Chociaz na naszych dziurach hehe...w srodku, praktycznie kazdy kawalek blachy jest pokryty plastikami. Nawet na drzwiach nie widac elementow metalowych. Wszystko obite w plastik :) Heh...dzisiaj go ustawialismy na salonie. Pstrykne jakas fotke jak to wyglada...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 19:51 

Moje BMW: e91
u nas juz od dawna stoi. bez rewelacji. taki passat. nie powiem, ma sie co w tym psuć. swiatła podczs wolnej jazdy rozchodzą sie na boki, pow 100 do góry i na wprost. elektrycy już zakasają rękawy
ps, też pracuje w aso opla

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 21:28 

darcyn napisał(a):
nie powiem, ma sie co w tym psuć. swiatła podczs wolnej jazdy rozchodzą sie na boki, pow 100 do góry i na wprost.

a w nowych autach innych marek nie ma?tego nie unikniemy...chociaz czy przykladowo swiatla ktore np. robi Hella dla w.w Opla sa bardziej awaryjne niz swiatla robione przez Helle dla BMW, Mercedesa, Vw, czy kogokolwiek innego?szczerze w to watpie :)

Wiekszosc obecnie produkowanych aut to uklad scalony na kolkach i sa to przyszle zlote zyly dla elektronikow samochodowych :)

wyobrazcie sobie restauracje np. F01 :) obecnie stare auto poddaje sie najczesciej remontowi blacharskiemu, mechanicznemu i "po problemie" a przykladowo F01?e60 czy obecne 6?nie widze tego...

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 21:34 
Forumowicz

Kornelio napisał(a):
wyobrazcie sobie restauracje np. F01 :) obecnie stare auto poddaje sie najczesciej remontowi blacharskiemu, mechanicznemu i "po problemie" a przykladowo F01?e60 czy obecne 6?nie widze tego...

A może by tak przełożyć elektrykę z rozbitka?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 21:39 
Forumowicz

Moje BMW: X1 e84 20d
Kod silnika: N47D20
Pytanie tylko czy za około 20 lat znajdzie się działająca elektryka do tych aut :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 21:40 

Cytuj:
A może by tak przełożyć elektrykę z rozbitka?

za 20 lat?

Tytuł:
PostNapisane: 3 lutego 2009, 21:41 

-RobertO- napisał(a):
Pytanie tylko czy za około 20 lat znajdzie się działająca elektryka do tych aut :hyhy:

Raczej marne szanse... A ja zrobię zapas ECU do Rekinia i dalej będe robił łutututututu :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1