BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 17:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z gasnącym i nieodpalającym sie silnikiem 320i
PostNapisane: 9 lutego 2009, 00:57 
Pierwsze kroki

Witam.
Mam kilka problemów i nie wiem czy moge połączyć je w całość.
Mam E36 320i z gazem niestety nie sekwencyjnym i co jakiś czas pojawiały mi sie wybuchy gazu później już ich nie było ale podczas jazdy na gazie auto gasło na wolnych obrotach i trząsło nim na benzynie było ok. Pojechałem na regulacje i pokazało że dostaje za małą ilośc paliwa podkręcili i przez 2 dni było ok. Później z samego rana jak odpaliłem auto i odrazu ruszyłem to mi zgasł nieważne czy na benzynie czy na gazie. Żeby go odpalić musiałem kręcić jakieś 20 sekund i mocno przygazować jakoś nebardzo chciał wejść na obroty po tym już było ok chyba że silnik zdążył sie schłodzić. Później nie chciał odpalić na benzynie ale to chyba powodem jest pompa paliwa której nie słysze a zwykle nieźle buczała. Przez dwa dni odpalałem auto na gazie ale wczoraj rano nie chciał odpalić nawet na gazie pompy paliwa dalej nie słychać. Po podczepeniu na hol odpalił na gazie ( prędkośc ok 30 km/h). i już wszystko było ok jak był ciepły to odpalał. Nie wiem o co chodzi dokładnie oprócz niechodzącej pompy paliwa zauważyłem że jak próbuje odpalić go na lpg to po próbie pod maską w okolicy przepływomierza coś cyka przez dłuższy czas.
Przepływomierz całkowicie odłączałem ale to nie pomogło bezpieczniki ok przekażniki nie wiem czy są dobre:).
Jeśli chodzi o odpalanie na benzynie to chyba pompa ale nie kumam dlaczego gasnął i od wczoraj nie chce odpalić na gazie.

Jeżeli jest ktoś na tym forum kto mógłby mi pomóc to HEEEELP MEEE bo już wiem co mam robić i z góry dzieki
Pozdrowionka

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 11:25 
Pierwsze kroki

To co jednak mi nikt nie pomoże ?? :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1